Κατηγορείται για βιασμό ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Έσκασε η «βόμβα» και για τον κορυφαίο ηθοποιό

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κατηγορείται για βιασμό ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Ο «Ασκός του Αιόλου» άνοιξε για τα καλά στην Ελλάδα ωστόσο φαίνεται πως και οι υπόλοιπες χώρες δεν έχει μείνει αμέτοχες. Πριν από λίγες ώρες λοιπόν έγινε γνωστό πως έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για βιασμό.

Το περιστατικό φέρεται ότι έγινε στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2018. Παρά την αρχική απόρριψη των καταγγελιών, η ηθοποιός άνοιξαν εκ νέου την έρευνα, όπως ανέφεραν πέρυσι εισαγγελείς της γαλλικής πρωτεύουσας, οδηγώντας στην απαγγελία κατηγοριών κατά του Ντεπαρντιέ, ενώ χθες έγινε γνωστό πως υπάρχει καταγγελία για έναν ακόμα πασίγνωστο Έλληνα ηθοποιό.

Ζεράρ Ντεπαρντιέ δίωξη βιασμός

Η προκαταρκτική έρευνα ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου του 2019, όταν η νεαρή γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία στην Aix-en-Provence για βιασμό και σεξουαλική επίθεση κατά του σταρ του γαλλικού σινεμά, με διεθνή καριέρα και πάνω από 180 ταινίες στο ενεργητικό του.

Η μήνυση οδηγήθηκε στις αρμόδιες αρχές του Παρισιού, ωστόσο η υπόθεση έκλεισε μετά από 9 μήνες στις αρχές του ’19, καθώς οι ερευνητές απέτυχαν να συγκεντρώσουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία που θα τους επέτρεπαν να ασκήσουν επίσημες κατηγορίες.

Εκείνη την εποχή, ο δικηγόρος του Γάλλου σταρ, Herve Temime, δήλωσε ότι ο ηθοποιός «αρνείται απολύτως κάθε βιασμό, οποιαδήποτε σεξουαλική επίθεση, οποιοδήποτε έγκλημα» και απέρριψε την καταγγελία ως «αβάσιμη».

Τότε η ηθοποιός που καταγγέλλει για βιασμό τον Ντεπαρντιέ προχώρησε στις διαδικασίες που προβλέπει η γαλλική νομοθεσία, και που σχεδόν πάντα οδηγούν στην εξέταση της υπόθεσης από ανακριτή.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ που είχε κυκλοφορήσει για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ πριν από δύο χρόνια:

Λίγα λόγια για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι Γάλλος, πολιτογραφημένος Ρώσος,ηθοποιός του κινηματογράφου. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από διακόσιες ταινίες, ερμηνεύοντας πληθώρα διαφορετικών ρόλων.

Γεννήθηκε στις 27 Δεκμβρίου του 1948, στο Σατωρού. Ο πατέρας του ήταν μεταλλωρύχος. Στα 13 του χρόνια παράτησε το σχολείο, ενώ στα 15 του πήγε στο Παρίσι, για να σπουδάσει τη δραματική τέχνη. To 1965, έπαιξε για πρώτη φορά σε κινηματογραφική ταινία, η οποία ήταν μικρού μικρού μήκους και είχε τίτλο "Le Beatnik et le Minet".

Ζεράρ Ντεπαρντιέ βιογραφικό

Στη συνέχεια, ενσωματώθηκε στο θίασο του Ζαν-Λουί Κοσέ και, έπειτα, συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά "Rendez vous a Badenberg". Εκείνη την περίοδο γνώρισε τους Ρυφύς και Ρομάν Μπυτέιγ, με τους οποιούς έπαιξε στο θέατρο "Café de la Gare". Ακολούθησαν μικροί ρόλοι σε μεγάλου μήκους ταινίες, όπως το "Ναταλί Γκρανζέ" (1972) της Μαργκερίτ Ντυράς, η οποία είχε παταγώδη αποτυχία.