Μιμή Ντενίση: «Είναι η στιγμή να σωπάσουμε και να αφήσουμε τα θύματα να μιλήσουν»

Τα αποστομωτικά λόγια της για το θέμα των παρενοχλήσεων

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μιμή Ντενίση: «Είναι η στιγμή να σωπάσουμε και να αφήσουμε τα θύματα να μιλήσουν»

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Μιμή Ντενίση αποφάσισε να κάνει μία ιδιαίτερη ανάρτηση με την οποία αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών, δηλαδή στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του θεάτρου.

Η ηθοποιός, η οποία από την πρώτη στιγμή είχε δώσει επαίνους στην Σοφία Μπεκατώρου για την απόφασή της να μοιραστεί την εμπειρία της, μίλησε με αυστηρά λόγια και τόνισε την ανάγκη να παραμεριστούν οι πολιτικές διαμάχες προκειμένου να καταφέρουν να μιλήσουν τα θύματα για τις δικές τους περιπτώσεις.

Η ανάρτηση της Μιμής Ντενίση

«Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών μας έχουν βυθίσει όλους στη θλίψη. Αποκαλύψεις για τον κόσμο του αθλητισμού, της Παιδείας, του Θεάτρου φέρνουν στο φως μια κοινωνία που νοσεί. Ιδιαίτερα το Θέατρο που ήταν ήδη πληγωμένο από την ανεργία και την απόλυτη φτωχοποίηση των ανθρώπων του τραυματίστηκε ανεπανόρθωτα.

Τόσοι άνθρωποι δικοί μας βρήκαν επιτέλους το κουράγιο να μιλήσουν ανοιχτά για πληγές που τους είχε δημιουργήσει η ψυχική και σωματική κακοποίηση χρόνων.

Πονάω για κάθε γυναίκα, άντρα, παιδί που έχει υποφέρει κρυφά από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης. Κινδυνεύει όμως αυτό το τόσο σοβαρό θέμα να περάσει σε δεύτερη μοίρα και να γίνει εργαλείο κομματικής αντιπαράθεσης. Ξεκίνησε πάλι ένας απίστευτος διχασμός και άρχισε να πετιέται λάσπη προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το θέμα είναι παρά πολύ σοβαρό για να χρησιμοποιηθεί από τα κόμματα προς όφελος τους. Η ευθύνη είναι όλης της κοινωνίας που ανέχτηκε τέτοιες συμπεριφορές. Αν κάποιοι τις γνώριζαν θα άπρεπε να τις είχαν αποκαλύψει στις αρμόδιες αρχές εδώ και χρόνια.

Αντί να ψάχνουμε για εξιλαστήρια θύματα θα έπρεπε να ξεπεράσουμε κάθε κομματική εμπάθεια κάθε ανθρώπινη διαφορά και όλοι μαζί ενωμένοι να σκύψουμε πάνω από την νοσούσα κοινωνία μας.

Δεν είναι η στιγμή για επιθέσεις και εκδίκηση. Είναι η στιγμή να σωπάσουμε και να αφήσουμε τα θύματα να μιλήσουν και τη Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της. Μόνο έτσι μπορούμε να προσβλέπουμε σε μια καθαρή και ενωμένη κοινωνία. #stay together #staystrong #stayunited», έγραψε η Μιμή Ντενίση.

Μιμή Ντενίση ανάρτηση

«Δεν είχα ιδέα σε ποιο σημείο κακοποίησης είχαν φτάσει τα πράγματα»

Το βράδυ της Τρίτης, η Μιμή Ντενίση μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με την Κατερίνα Παναγοπούλου αναφορικά με το κύμα καταγγελιών των τελευταίων ημερών.

Η καταξιωμένη ηθοποιός τοποθετήθηκε για όλα όλα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον καλλιτεχνικό χώρο, εκφράζοντας την δική της προσωπική άποψη.

Η Μιμή Ντενίση είπε χαρακτηριστικά: «Αυτά που ακούμε τις τελευταίες μέρες πραγματικά μου προκαλούν θλίψη για το παρελθόν αλλά και χαρά για τώρα. Όποιος δεν έχει καταλάβει ότι η κοινωνία άλλαξε, ζούμε μια διαφορετική πραγματικότητα και πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά, έχει χάσει το τρένο.

Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός, είναι μια αλλαγή κοινωνική σε όλο τον κόσμο που άνοιξε τα στόματα και αυτό ήταν απαραίτητο να γίνει. Πάρα πολλά πράγματα εγώ ομολογώ ότι δεν τα περίμενα. Καταρχήν δεν είχα ιδέα σε ποιο σημείο κακοποίησης, λεκτικής ή σωματικής, είχαν φτάσει τα πράγματα.

Μιμή Ντενίση

Είναι πάρα πολύ λυπηρή για μένα όλη αυτή η κατάσταση γιατί αγαπώ όλους τους συναδέλφους μου. Θεωρώ ανόητο να πει κανείς «γιατί το κάνουν τώρα;». Είμαστε γενικά στο θέατρο μια υγιής κοινότητα που φυσικά, όπως όλες, έχει τις εξαιρέσεις της» πρόσθεσε η γνωστή πρωταγωνίστρια. «Άλλο είναι να είναι κάποιος δύσκολος και άλλο τα περιστατικά που μαθαίνουμε τώρα. Τώρα είπαν τα κορίτσια αυτά τέτοιες εμπειρίες».

Αναφορικά με την απόφαση ηθοποιού και σκηνοθέτη να στείλει εξώδικο στα ΜΜΕ προκειμένου να μην αναφερθεί το όνομα του σε περίπτωση που γίνει κάποια καταγγελία η ηθοποιός Μιμή Ντενίση τόνισε πως «οι φήμες και η φημολογία αυτές τις μέρες είναι τεράστια. Λένε και ακούμε μες στον χώρο μας για σκηνοθέτες και ηθοποιούς… Δεν ξέρω τι σκέφτηκε και το έκανε, ούτε θέλω να μπω σε αυτό. Αυτό που θέλω να πω, όμως, είναι πως δεν πρέπει να πέσουμε σε μια υπερβολή γιατί χάνουν την αξία τους και τα σοβαρά που λέγονται». Στο μεταξύ, η Μιμή Ντενίση βιώνει αυτές τις μέρες και μια σημαντική απώλεια!