Χριστίνα Παππά για τις καταγγελίες: «Πρέπει να ακούμε και να βλέπουμε και τις δύο πλευρές πάντα»

Η τοποθέτηση της ηθοποιού για το θέμα των ημερών

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Χριστίνα Παππά για τις καταγγελίες: «Πρέπει να ακούμε και να βλέπουμε και τις δύο πλευρές πάντα»

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η Χριστίνα Παππά βρέθηκε καλεσμένη στο T-Live και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

Η γνωστή ηθοποιός μάλιστα αποκάλυψε πως στην αρχή της καριέρας της είχε δεχθεί πίεση από έναν παραγωγό, με την ίδια μετέπειτα να σηκώνεται να φεύγει.

Η Χριστίνα Παππά είπε αρχικά: “Θα μιλήσω γενικά και όχι ειδικά. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να ακούμε τις αλήθειες, να βλέπεις και τις δύο πλευρές πάντα. Από εκεί και πέρα ο βιασμός και η σεξουαλική παρενόχληση για ανήλικα – το λέω και ανατριχιάζω – είναι καταδικαστέο. Μιλάω σαν μητέρα, σαν άνθρωπος, σαν οικογένεια, σαν Χριστίνα. Για εμένα δεν μπορώ να σκεφτώ ότι κάποιος μπορεί να παρενοχλησει το παιδί μου ή το παιδί του δίπλα μου. Είτε στον αθλητικό χώρο είτε στο θέατρο. Δεν γίνονται μόνο στο θέατρο, αλλά σε όλους τους τομείς. Πρέπει κάποια στιγμή να πάρουμε τα μέτρα μας…

Δεν έχω δεχτεί ποτέ σεξουαλική παρενόχληση, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι όταν πρωτοξεκίνησα και έκανα μια βιντεοταινία – τιμή μου και καμάρι μου που την έκανα – είχα δεχτεί κάποια πίεση και τότε σηκώθηκα και έφυγα. Παρενόχληση σεξουαλική δεν μου έχει συμβεί. Ο συγκεκριμένος ήταν παραγωγός. Ένας εκδότης φίλος μου τότε ήρθε με το αεροπλάνο γιατί του είπα να τρέξει. Όταν το μυρίστηκα έτρεξα και έφυγε. Έχει συμβεί σε κάθε γυναίκα. Δεν είναι ωραίο, είναι κατακριτέο. Αν έχουν συμβεί θα πρέπει να μάθουν να μη συμβεί ξανά. Να φοβηθούν και να μάθουν” κατέληξε η Χριστίνα Παππά, η οποία πριν λίγο καιρό βρέθηκε στο νοσοκομείο.

Χριστίνα Παππά για καταγγελίες

Λίγα λόγια για την Χριστίνα Παππά

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο αλλά μετακόμισε στην Αθήνα για να ακολουθήσει την καριέρα της ηθοποιού. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή της Ευγενίας Χατζίκου και παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στη Νέα Υόρκη με την Linda Cressel.

Στην Ελλάδα συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις όπως "Μια Κυριακή στη Νέα Υόρκη", "Ο πρωτάρης και η πρωτέζα", "Ο κουρέας της Ρηγίλης", "Ο κύριος της κυρίας υπουργού", "Μαίρη Μαίρη", "'Οτι πείτε υπουργέ μου" κ.α. Ακόμα, εμφανίστηκε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως "Η αγάπη της γάτας", "Άφρικα", "Λάμψη", ¨Καλημέρα ζωή", Τμήμα ηθών", "Οι δρόμοι της πόλης", "Ανατομία ενός εγκλήματος", "Ζωή πατίνι", Μπαμ μπαμπάς και μπέμπα". Παρουσίαζε τις καθημερινές εκπομπές "Καυτές παραλίες" στον ΑΝΤ1 και "Μετά μεσημέρι" στην ΕΡΤ3.