Σπύρος Μπιμπίλας: «Απόψε κοιμήθηκα αγκαλιά με όλη την Ελλάδα»

Οι πρώτες δηλώσεις μετά την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σπύρος Μπιμπίλας: «Απόψε κοιμήθηκα αγκαλιά με όλη την Ελλάδα»

Λίγες ώρες μετά την είδηση για την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Σπύρος Μπιμπίλας στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό του και εξήγησε πως η εξέλιξη αυτή δίνει κουράγιο σε όσους φοβούνται να μιλήσουν.

Ο ηθοποιός απάντησε για ακόμα μία φορά στις δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Λιγνάδης για εκείνον αποκαλώντας τον μέτριο ηθοποιό και τόνισε δεν έχει ανάγκη να ζητήσει δουλειά από κανέναν.

Σπύρος Μπιμπίλας Λιγνάδης

Οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα για την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη

«Απάντησα μέσα από το Facebook το βράδυ. Ευχαρίστησα όλη την Ελλάδα που νομίζω ότι μου είχε μια μεγάλη αγκαλιά. Κοιμήθηκα με όλη την Ελλάδα, αυτό τα λέει όλα.

Για όλους αυτούς που φοβούνται να μιλήσουν ή να πάνε στους δικηγόρους τους ή να έρθουν εδώ να το καταθέσουμε. Και να πάρουν το δρόμο του.

Εγώ με τον Δημήτρη καθόμασταν πλάι πλάι και κάναμε τα στρουμφάκια πριν 40 χρόνια, από τότε δεν συναντήθηκαν οι δρόμοι μας ποτέ. Δεν είχα ανάγκη να ζητήσω δουλειά από πουθενά γιατί έχω πάρα πολύ δουλειά, ακόμα και τώρα που είμαι συνταξιούχος», είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Σε γνώρισα στα Στρουμφάκια της ΕΡΤ»

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, τα ξημερώματα Παρασκευής, μετά από την πολύωρη ομολογία του ενώπιον της 19ης ανακρίτριας, κρίθηκε προφυλακιστέος για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή. Στο απολογητικό του υπόμνημα, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι αυτή η υπόθεση είναι μια καλά στημένη σκευωρία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών εναντίον του.

Ενώ, επίσης, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του διοίκηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα, ως «μέτριο ηθοποιό».

Κατά το απολογητικό του υπόμνημα, ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρεται στην αντιπαράθεσή του με τη διοίκηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών «για τον τρόπο που διαχειρίζονται το σωματείο και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών και ιδίως με τον πρόεδρο και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα».

Η απάντηση του Μπιμπίλα στον Λιγνάδη

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας, μετά την είδηση πως κρίθηκε προφυλκακιστέος, έκανε μια ανάρτηση αποκαλύπτοντας πότε τον γνώρισε, ενώ στα 40 χρόνια πορείας τους δεν είχαν συναντηθεί ποτέ.

«Λυπάμαι… Σε γνώρισα στα ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ της ΕΡΤ που γράφαμε δίπλα δίπλα… 40 χρόνια δεν συναντηθήκαμε στην δουλειά, ούτε στην ζωή… μόνο συμπτωματικά σε πρεμιέρες με ένα γεια... Πρόσφατα εσύ ως Διευθυντής του Εθνικού κι εγώ ως Πρόεδρος του ΣΕΗ προσπαθούσαμε να συνεννοηθούμε για την υπογραφή της Συλλογικής μας Σύμβασης...Ευτυχώς δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε και δεν βάλαμε τις υπογραφές μας...Λυπάμαι Δημήτρη...», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Απάντηση Μπιμπίλα στον Λιγνάδη