Παναγιώτης Διονυσακόπουλος: «Ο Λιγνάδης μου είπε να συναντηθούμε εκτός δουλειάς»

«Ήμουν 20 χρονών και είχα ακούσει ένα "αστείο" ότι είμαι μεγάλος για εκείνον

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Παναγιώτης Διονυσακόπουλος: «Ο Λιγνάδης μου είπε να συναντηθούμε εκτός δουλειάς»

Ο Παναγιώτης Διονυσακόπουλος ήταν ένας από τους χορευτές που συμμετείχε στην παράσταση του Δημήτρη Λιγνάδη, Billy Eliot και έτσι μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως ο γνωστός σκηνοθέτης του είχε προτείνει να βρεθούν εκτός δουλειάς για να του κάνει μία πρόταση.

Επιπλέον τόνισε πως όταν έμαθε για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, πριν ακόμα γίνει ντόρος και προφυλακιστεί, δεν του έκανε μεγάλη εντύπωση. Μάλιστα θεώρησε παράξενο να γνωρίζει εκείνος λεπτομέρειες για τον Λιγνάδη από τη στιγμή που δεν ανήκει στον χώρο του θεάτρου και να μην γνωρίζουν οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο πλευρό του.

Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Διονυσακόπουλου για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Με τον Δημήτρη Λιγνάδη είχαμε συναντηθεί στις πρόβες του Billy Elliot στο οποίο συμμετείχα. Και στον πρώτο χώρο που κάναμε πρόβες και στο θέατρο Παλλάς. Όταν πρωτοάκουσα γι’ αυτήν την υπόθεση δε μπορώ να πω ότι έπεσα από τα σύννεφα. Αυτές οι φήμες υπήρχαν.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν πώς γίνεται εγώ – ένας ουσιαστικά άσχετος με τον χώρο που είχα συμμετέχει για πολύ λίγους μήνες, να έχω ακούσει φήμες για το πρόσωπό του και υπεύθυνα άτομα, που είναι τόσα χρόνια στον χώρο να μη γνωρίζουν.

Παναγιώτης Διονυσακόπουλος Δημήτρης Λιγνάδης

Ο ίδιος ο κ. Λιγνάδης μου είχε πει άμα θέλω να συναντηθούμε εκτός δουλειάς για να μου κάνει μία πρόταση. Και θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχα παγώσει μόνο από αυτό. Ίσως είχα νιώσει μία απειλή. Ήταν κατά τη διάρκεια μίας πρόβας που γινόταν στον πρώτο χώρο και μου είπε ότι μία από αυτές τις ημέρες ήθελε να πάμε για ποτό να μου μιλήσει. Το είχα αποφύγει και δε συνέβη ποτέ.

Μου είχε στείλει κάποια μηνύματα στο facebook. Ήταν ξημερώματα, αλλά εγώ προσπαθούσα να είμαι όσο πιο απόμακρος μπορώ. Τότε είχα μόλις κλείσει τα 20. Και θυμάμαι ότι είχε ειπωθεί ένα “αστείο” ότι εγώ είμαι μεγάλος γι’ αυτόν. Υπήρχε κάτι βαρύ στην ατμόσφαιρα.

Προσπαθούσε να κάνει κάποια πράγματα βρώμικα και γι’ αυτό υπήρχε συζήτηση στον θίασο, ότι χρησιμοποιούσε βωμολοχία και υπήρχαν πολλά παιδιά στον θίασο. Είχα ένταση όταν ήταν εκεί και έπρεπε να πάρω μέρος στην εκάστοτε σκηνή. Μου προκαλούσε κάτι αρνητικό. Δεν πιστεύω στην αθωότητά του. Γιατί να βασανίζει αθώες ψυχές; Μιλάμε για παιδιά…».

«Ήρθαν κι άλλες κατηγορίες για τον Λιγνάδη»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Κάτι τρέχει με τη Μαριόν” και μίλησε για τις καταγγελίες που έχουν δεχτεί στο ΣΕΗ αλλά και για την σχέση του με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Πρόσφατα μάλιστα ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ απάντησε και στον Δημήτρη Λιγνάδη που τον χαρακτήρισε «μέτριο ηθοποιό».

“Κανείς δεν το περίμενε. Είναι μία μεγάλη έκπληξη. Αυτό συσπείρωσε όλους τους ηθοποιούς και ακόμα και ο τελευταίος που δεν είχε γραφτεί στο Σωματείο γράφεται για να δείξει τη συμπαράστασή του στο βαλλόμενο Σωματείο μας, το οποίο ενεπλάκη σε κάτι απρόβλεπτα. Το Σωματείο κάνει καλά τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί κάτι. Εγώ είμαι ένας πρόεδρος που έχω προκύψει από εκλογές, οπότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι.

Είμαι ένας εντάξει άνθρωπος και δε είχα επαφή με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Από τότε που δουλεύαμε στην ΕΡΤ, στα Στρουμφάκια, συναντηθήκαμε ξανά τώρα εγώ ως πρόεδρος του ΣΕΗ και εκείνος ως καλλιτεχνικός διευθυντής το Εθνικού για να συνυπογράψουμε τη συλλογική σύμβαση του Εθνικού Θεάτρου για τους βαλλόμενους ηθοποιούς που είχαν μείνει χωρίς σύμβαση. Όλα αυτά τα 40 χρόνια λέγαμε ένα γεια, αν συναντιόμασταν σε κάποια πρεμιέρα.

Αφού μας το ζήτησε η εισαγγελία ήμασταν υποχρεωμένοι να δώσουμε το φάκελο με τις καταγγελίες. Να θυμίσω ότι οι αρχικές καταγγελίες για τον κύριο Λιγνάδη δεν προήλθαν από το ΣΕΗ, προήλθαν απέξω. Αυτές οι καταγγελίες δεν έχουν έρθει σε εμάς, άλλες είναι αυτές που έχουν φτάσει σε εμάς. Δεν έγινε κάποιος πόλεμος από το Σωματείο και δεν είχαμε και λόγο να κάνουμε κάτι τέτοιο.

Από τη στιγμή που οι άνθρωποι θέλουν να καταγγείλουν ορισμένα πράγματα, το πειθαρχικό συμβούλιο συνεχίζει να δέχεται κάποιες καταγγελίες δεν μπορούμε να πούμε όμως πόσες. Υπάρχει εχεμύθεια. Αυτό που θέλουμε είναι οι ηθοποιοί που θέλουν να μιλήσουν και φοβούνται να έρθουν στο Σωματείο, που βοηθά στο να γίνει μία κάθαρση στο χώρο μας και να προστατευτούν όλοι οι άνθρωποι.

Στο χώρο μας παίζονται και παιχνίδια εξουσίας, οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από δουλειά, έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση και γινόντουσαν θύματα εκμετάλλευσης. Είναι μια κατάλληλη στιγμή για να διορθωθούν τα πράγματα. Το σύνολο των ηθοποιών δεν δουλεύει. Ήρθε η ώρα να βγει κάτι που βασάνιζε ανθρώπους για 30 χρόνια”, ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας.