Δήμητρα Παπαδήμα: «Με κακοποίησαν σεξουαλικά πάνω στη σκηνή»

«Ήταν ανήθικο και διεφθαρμένο»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δήμητρα Παπαδήμα: «Με κακοποίησαν σεξουαλικά πάνω στη σκηνή»

Σε νέες δηλώσεις που έκανε, η γνωστή ηθοποιός Δήμητρα Παπαδήμα μίλησε για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε πάνω στη σκηνή από ένα πολύ διακεκριμένο πρόσωπο του ελληνικού θεάτρου.

Η ηθοποιός μιλώντας στο Θέμα 104,6 αναφέρθηκε στη δική της εμπειρία, ενώ ήταν από τις πρώτες ηθοποιούς που βρήκαν το θάρρος να βγουν και να μιλήσουν για τα δικά τους περιστατικά.

Οι δηλώσεις της Δήμητρας Παπαδήμα

«Όλα αυτά τα χρόνια σκύβαμε το κεφάλι και δεν μιλάγαμε και όσοι μιλάγαμε μέναμε χωρίς δουλειά. Βία φοβερή να μένεις χωρίς δουλειά όταν πρέπει να ζήσεις την οικογένεια σου. Μέσα σε αυτά τα 35 χρόνια έχω δεχτεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση…

Το νέο μου βιβλίο έχει αυτοβιογραφικά στοιχεία και αναφέρομαι στα όσα πέρασα και με σημάδεψαν. 19 χρονών αντιμετώπισα την πρώτη κρίση πανικού. Τον εαυτό σου μπορείς με έναν τρόπο να τον ελέγξεις ιδίως όταν γίνεσαι μάνα. Όταν γίνεσαι μάνα μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη η συμπεριφορά σου.

Δήμητρα Παπαδήμα πρενόχληση

Εγώ μπορώ να φτάσω στα άκρα. Πέρασα ένα γεγονός πάνω στη σκηνή. Ήταν ανήθικο και διεφθαρμένο. Με κακοποίησαν σεξουαλικά πάνω στη σκηνή αρκετές φορές. Αναγκάστηκα να φοράω σορτς για να το αποφύγω.

Έφτασε το σημείο να μου σκίσει το σορτς. Εκεί αναγκάστηκα να τον χτυπήσω και να φύγω από την παράσταση» είπε χαρακτηριστικά η Δήμητρα Παπαδήμα και συνέχισε «Δεν έκανα καταγγελία. Πρώτα απ όλα γιατί η κόρη μου ακολουθεί αυτό το επάγγελμα και γιατί δεν έχω στοιχεία. Αυτός ο άνθρωπος είναι γνωστός και μέχρι πρόσφατα δίδασκε σε σχολές».

«Μεγάλη ηθοποιός μου ζήτησε να κάνουμε τρίο με σκηνοθέτη»

Το απόγευμα της Κυριακής, η Δήμητρα Παπαδήμα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και αποκάλυψε πως σκηνοθέτης της είχε προτείνει να συνευρεθεί ερωτικά μαζί με ακόμη έναν άνθρωπο.

Η γνωστή ηθοποιός έχει εκφράσει αρκετές φορές τόσο τις δυσάρεστες εμπειρίες της όσο και τις προσωπικές της απόψεις πάνω στο θέμα των τελευταίων ημερών.

Αυτήν την φορά η Δήμητρα Παπαδήμα αποκάλυψε πως έναν συνάδελφο της της είχε προτείνει να συνευρεθούν ερωτικά μαζί με έναν ακόμη σκηνοθέτη πριν 15 χρόνια, με την ίδια αμέσως μετά να δηλώνει πως επιθυμεί να καταθέσει ονόματα και γεγονότα στον εισαγγελέα εάν και εφόσον της ζητηθεί.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ηθοποιός και μεγάλη γυναίκα τώρα. Μου ζητήθηκε να κάνω τρίο με σκηνοθέτη τηλεοπτικό. Ένα ανθρωπάκι κι αυτός, είχε βρει ένα σπίτι λίγο πιο κάτω από το δικό μου και παρακαλώ αν ο εισαγγελέας το ακούσει να με καλέσει να καταθέσω. Αυτός ήθελε εμένα και της είπε, “αν την καταφέρεις θα σε κρατήσω στη δουλειά”. Για να την ξυπνήσω της είπα, “είναι δυνατόν αυτός ο σκηνοθετάκος να κρατά στο χέρι του τη δουλειά σου;”

Πόσο αναστατώθηκα εγώ όταν γυρνώντας από γύρισμα και πηγαίνοντας σε παράσταση του παιδιού μου στο σχολείο κρατώντας το τηλέφωνο και να έχω τον Γιάννη από δίπλα να αναρωτιέται τι μου λέει. Εγώ τι βιασμό υπέστην εκείνη τη στιγμή; Αν ο εισαγγελέας θέλει να με καλέσει για να πάω να του πω ονόματα και περιστατικά είμαι πρόθυμη να πάω και να καταθέσω και να με προφυλάξει γιατί έχω ακούσει και τη φράση, “μη μιλήσεις γιατί θα σε βρουν στο χώμα” κατέληξε η ηθοποιός.

Δήμητρα Παπαδήμα σεξουαλική παρενόχληση