Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Yπόθεση Λιγνάδη: Ξεσπά ο δικηγόρος του 25χρονου - «Γιατί δεν ερευνήθηκαν κινητό και υπολογιστής;»

Όσα ανέφερε μετά τη προφυλάκιση του

Yπόθεση Λιγνάδη: Ξεσπά ο δικηγόρος του 25χρονου - «Γιατί δεν ερευνήθηκαν κινητό και υπολογιστής;»
News 28.02.2021 18:20
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Στο Mega μίλησε ο δικηγόρος του 25χρονου θύματος του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που μίλησε ανοιχτά και ξετύλιξε το κουβάρι των καταγγελιών.

Ερωτηθείς για το τι του είπε ο πελάτης του μετά την δημοσιοποίηση της είδησης για την προφυλάκιση του κ. Λιγνάδη, ο Γιάννης Βλάχος απάντησε:

Oι δηλώσεις του δικηγόρου του θύματος του Δημήτρη Λιγνάδη

«Η πρώτη του αντίδραση ήταν να μου στείλει ένα μήνυμα στο κινητό μου που έλεγε περίπου “πάντα πίστευα στην ελληνική δικαιοσύνη και γνωρίζω ότι τίποτα δεν μένει για καιρό κρυμμένο κάτω από τα μάτια της”.

Ήταν η ανακούφιση που ένιωσε αλλά και η επιβεβαίωση της προσδοκίας που είχε ότι η ελληνική δικαιοσύνη επιτέλους θα βάλει ένα τέρμα σε μια εγκληματική διαδρομή η οποία είχε πολλές και ανεπανόρθωτες συνέπειες σε βάρος της ψυχής και του σώματος ανήλικων παιδιών» ήταν το πρώτο σχόλιο του κ. Βλάχου.

Όσον αφορά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες στις οποίες ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι βρισκόταν εκτός Αθηνών ο δικηγόρος τόνισε ότι «η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε ότι μετά την αποτυχημένη ένσταση δεν καλύπτονται από τα φερόμενα υπερασπιστικά επιχειρήματα τα χρονικά σημεία και ότι υπάρχουν κενά στα οποία πραγματικά θα μπορούσε κάλλιστα να έχει συμβεί εγκληματική πράξη.

Αυτά σε συνδυασμό με τους υπόλοιπες μαρτυρίες, με την εκτίμηση της αξιοπιστίας τους και με την εκτίμηση του πρότερου βίου του κατηγορουμένου, οδήγησε το Συμβούλιο σε αυτή την καθ’όλα νόμιμη κρίση του.

«Το θύμα δεν αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες» είπε ο κ. Βλάχος και συνέχισε: «Ήταν ένα παιδί 14 ετών το οποίο δεν είχε υποχρεώσεις για να θυμάται ακριβώς τι έκανε εκείνες τις μέρες. Δεν αναφέρει ακριβή ημερομηνία γιατί δεν θυμάται. Υπάρχουν οι μάρτυρες που περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια αυτά που λέει η μήνυση».

Ο κ. Βλάχος αποκάλυψε ότι υπάρχουν και νέες καταγγελίες. «Η ανάκριση τώρα έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μεγάλο διάστημα. Υπάρχουν και άλλες καταγγελίες και μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν. Υπάρχουν και δικά μας αιτήματα. Θα ζητήσουμε να ανοιχτεί το κινητό τηλέφωνο του κατηγορουμένου, να ελεγχθεί η δραστηριότητά του στο ίντερνετ. Να δούμε τι δραστηριότητες είχε τα τελευταία χρόνια στο ίντερνετ. Πού είναι το λάπτοπ του; Το κινητό του τηλέφωνο; Είναι συγκεκριμένες ενέργειες που θα γίνουν».

Και συνέχισε: «Μακάρι να είναι αθώος. Έχει κανένας λόγο να κατηγορεί έναν αθώο; Για ποιο λόγο να τον κατηγορούν όλοι αυτοί;»

.

Υπόθεση Λιγνάδη: Ξέσπασε 23χρονο θύμα - «Τώρα, γιατί μου πήρε χρόνο να αποδεχθώ τον βιασμό»

Ο 23χρονος μάρτυρας που κατήγγειλε βιασμό του από τον Δημήτρη Λιγνάδη τον Αύγουστο του 2015, ραγίζει καρδιές όταν απαντά στο ερώτημα «γιατί τώρα» που θέτει η ανακρίτρια ενώ το πρωί της Κυριακής ακόμα ένα θύμα μίλησε.

Είναι, μάλιστα, η ίδια απάντηση με αυτήν που δίνουν οι περισσότεροι άντρες και γυναίκες που φέρνουν στο φως περιστατικά σεξουαλικής τους κακοποίησης, στα πλαίσιο του κινήματος metoo.

«Βρήκα το θάρρος να το πω τώρα, γιατί θέλω να τιμωρηθεί για αυτό που μου έκανε. Μου πήρε πολύ χρόνο να αποδεχτώ ότι μου συνέβη αυτό το γεγονός του βιασμού, γιατί δεν ήθελα να το αντιμετωπίσω, ήταν πολύ δύσκολο. Γι’ αυτό είμαι περήφανος με τον εαυτό μου, που βρήκα το θάρρος να το αναφέρω, έστω και τώρα».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δημήτρης Λιγνάδης: Βούλευμα «φωτιά» από το δικαστήριο - 30 χρόνια πλησίαζε ανήλικα παιδιά

Σπύρος Μπιμπίλας: «Ήρθαν κι άλλες κατηγορίες για τον Λιγνάδη»

Share