Μάριος Αθανασίου: «Η υπόθεση του Λιγνάδη είναι ένα κομμάτι ενός τεράστιου παζλ»

Τα σχόλια του ηθοποιού για τις εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μάριος Αθανασίου: «Η υπόθεση του Λιγνάδη είναι ένα κομμάτι ενός τεράστιου παζλ»

Το πρωί της Δευτέρας, ο Μάριος Αθανασίου βρέθηκε καλεσμένος στο Happy Day και μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε επίσης και για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου, με τον ίδιο να μην σταματά λεπτό να τάσσεται υπέρ των θυμάτων αλλά και να αναφέρεται στην παραίτηση της Λίνας Μενδώνη.

Ο Μάριος Αθανασίου είπε αρχικά: “Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει με μια υπόθεση που μπορεί να ακούσει. Δεν υπάρχει πιθανότητα αν ο άνθρωπος που έχει υποστεί κάτι το θύμα δεν ακολουθήσει τη δικαστική οδό, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Καταρχήν δεν είμαι εκεί. Γιατί ακριβώς η σχέση δεν είναι ότι παίζαμε στο πάρκο, ήταν επαγγελματική σχέση με πολλές προεκτάσεις. Δεν είναι μόνο σε αυτό τον χώρο. Είναι ένα κοινωνικό θέμα, είναι βασικό.

Δικαιωμένος είμαι μόνο στην περίπτωση όταν οι υποθέσεις φτάνουν στο τέλος τους και παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Απλώς καταλαβαίνω ότι η υπόθεση του Λιγνάδη είναι ένα κομμάτι ενός τεράστιου παζλ. Τώρα χρειάζεται η περισσότερη δουλειά για να ανοίξει όλο αυτό. Αυτή ήταν η αντίθεσή μου στην κ. Μενδώνη. Το θέμα της Μενδώνη ήταν οι 15 μέρες που δεν κινήθηκαν γρήγορα. Στις 15 αυτές μέρες θα μπορούσαν να είχαν βρει πολυτιμα στοιχεία. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος καημός μου. Πού είναι αυτά τα στοιχεία;

Με πιάνουν άνθρωποι στον δρόμο και μου λένε περιστατικά που σου σηκώνεται η τρίχα. Νομίζω ότι πρέπει άμεσα να γίνει ένας φορέας. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με τις δηλώσεις περί μέτριου ηθοποιού, μου φαίνεται αστείος ο άνθρωπος που τις εκφράζει. Γίνεται για να δημιουργήσεις μια εντύπωση συγκεκριμένη. Είναι χαζομάρα. Ούτε 1η Δημοτικού δεν κάνεις τέτοια λάθη. Έχω ζήσει καταστάσεις, έχω προσπαθήσει να προλάβω, μπορεί να έχω προκαλέσει. Έχω πιάσει έναν ηθοποιό που πήγε να βαρέσει κάποιον άλλον…” κατέληξε ο Μάριος Αθανασίου.

Μάριος Αθανασίου για καταγγελίες

Μάριος Αθανασίου: «Το ΣΕΗ οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη»

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Μάριος Αθανασίου έκανε μία πολύ αυστηρή ανάρτηση κατά του ΣΕΗ για την ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία φωτογραφίζει τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Ο ηθοποιός πήρε το μέρος του συναδέλφου του καθώς θεώρησε άδικη την τοποθέτηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών το οποίο θέλησε να συσχετίσει τη φιλία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη με τον Δημήτρη Λιγνάδη με τις κατηγορίες που υπάρχουν σε βάρος του δεύτερου.

«Σε μια χυδαία προσπάθεια, παρακολουθήσαμε τόσο την Υπουργό όσο και τον Πρωθυπουργό (και μέσω των δηλώσεων του, αλλά και μέσω των δηλώσεων της Υπουργού του), αλλά και τον συμμαθητή του, να οικειοποιούνται τα λόγια των θυμάτων και να παριστάνουν οι ίδιοι τα θύματα:

Με λόγο συναισθηματικό και λυγμικά ξεσπάσματα παρουσίασαν εαυτούς ως “εξαπατημένους” από χθόνιους απατεώνες, θύματα και αυτοί ενός κακοποιητή», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΗ στο σημείο όπου φέρεται να στοχοποιεί τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη - Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του ΣΕΗ κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Οφείλει το ΣΕΗ να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να ανασκευάσει την ανακοίνωση που φωτογραφίζει τον Μαρκουλάκη. Είναι ατόπημα και εκθέτει χωρίς λόγο. Δεν έχουμε ανάγκη τέτοιων κρίσεων, έχουμε ανάγκη δικαιοσύνης και κάθαρσης», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση που έκανε ο Μάριος Αθανασίου.

Μάριος Αθανασίου Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης