Δημήτρης Καραντζάς για Κούγια: «Μαζέψτε τον “φυσιολογικό” δικηγόρο, μην του δίνετε βήμα»

Το δημόσιο ξέσπασμα του μετά την ανακοίνωση του ποινικολόγου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δημήτρης Καραντζάς για Κούγια: «Μαζέψτε τον “φυσιολογικό” δικηγόρο, μην του δίνετε βήμα»

Ο Δημήτρης Καραντζάς προχώρησε σε ένα έντονο ξέσπασμα κατά του Αλέξη Κούγια, μετά την ανακοίνωση που δημοσίευσε, η οποία όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

Ο γνωστός σκηνοθέτης, ο οποίος έχει παρακολουθήσει τις εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου, έσπευσε να σχολιάσει την αυστηρή αυτή ανακοίνωση του ποινικολόγου.

Ο Δημήτρης Καραντζάς έγραψε χαρακτηριστικά: «Μαζέψτε τον “φυσιολογικό” δικηγόρο. Μην του δίνετε βήμα ρατσιστικού παραληρήματος για να κάνετε νούμερα ή να έχει κλικς. Είναι ντροπή του, αλλά από ένα σημείο και μετά είναι και ευθύνη όσων τον επιλέγετε και μετά βρωμίζει το διαδίκτυο με κηρύγματα μίσους. Αν δεν ενστερνίζεστε τις απόψεις του, απαντήστε».

Την φωτογραφία αυτή την αναδημοσίευσαν η Ζέτα Δούκα και η Λένα Δροσάκη, με την δεύτερη να σχολιάζει: «Συμφωνώ και επαυξάνω! Όλα έχουν και τα όριά τους».

Δημήτρης Καραντζάς για Κούγια

Δημήτρης Καραντζάς: «Δεν ακούσαμε ένα συγνώμη από την Πολιτεία και είμαστε όλοι εξοργισμένοι!»

Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Δημήτρης Καραντζάς μίλησε μέσω skype στο «Καλύτερα δε γίνεται» και μέσα σε όλα αναφέρθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και στην Λίνα Μενδώνη.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης θέλησε να πάρει συγκεκριμένα θέση για την σύλληψη του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για την πρόσφατη δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού.

Ο Δημήτρης Καραντζάς είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ακούσαμε ένα συγνώμη από την Πολιτεία και γι΄αυτό είμαστε όλοι εξοργισμένοι και σε αναμμένα κάρβουνα. Δεν γίνεται η υπουργός Πολιτισμούς να λέει πως εξαπατήθηκε και να προσβάλλει έαν ολόκληρο κλάδο, παραλληλίζοντας την υποκριτική τέχνη με την τέχνης της εξαπάτησης.

Είναι μία γυναίκα η οποία ήταν στο υπουργείο Πολιτισμού πάρα πολλά χρόνια άρα γνώριζε πάρα πολά εκ των έσω, αλλά ακόμα και αν δεν τα γνώριζε, η παραίτηση για λόγους ευθιξίας κάποια στιγμή πρέπει να γίνει σε αυτή τη χώρα.

Τα θύματα βρήκαν έναν τέτοιο θάρρος ψυχής να μιλήσουν για πράγματα τα οποία είναια διανόητα. Αυτό το θάρρος μπόρεσε να διαλύσει ένα σύστημα ετών το οποίο έκρυβε μέσα κακοποίηση, εγκληματικές συμπεριφορές, εξουσιομανία και αλαζονεία» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Τέλος, αναφορικά με τον άνθρωπο που ο Δημήτρης Καραντζάς γνωρίζει προσωπικά όλα όσα βίωσε σε μικρότερη ηλικία, δήλωσε πως «αισθάνεται λυτρωμένος και ανακουφισμένος. Όχι μόνο, όμως, αυτός. Φαντάζομαι όλα τα θύματα μιας τέτοιας συμπεριφοράς».

Δημήτρης Καραντζάς για καταγγελίες