Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 | Επικοινωνία

Γιώργος Ψάλτου: «Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να επικοινωνήσω αυτό που μου συνέβαινε»

Το μακροσκελές κείμενο μετά την μαρτυρία για τον ξυλοδαρμό του

Γιώργος Ψάλτου: «Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να επικοινωνήσω αυτό που μου συνέβαινε»
News 01.03.2021 19:45
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Μέσα από μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Γιώργος Ψάλτου θέλησε να ξεκαθαρίσει πως οι συνάδελφοί του δεν θα έπρεπε να κατηγορηθούν που δεν μαθεύτηκε τότε ο ξυλοδαρμός του, καθώς δεν γνώριζαν ακριβώς.

Ο ηθοποιός είχε εξομολογηθεί πριν από μερικές μέρες στο Mega πως δέχθηκε ξυλοδαρμό από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη που βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος με τις καταγγελίες αυτό τον καιρό.

Από εκείνη τη στιγμή δέχθηκε σωρεία μηνυμάτων στα social media στα οποία οι διαδικτυακοί του φίλοι αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν να μην γνώριζε κανένας συνάδελφός του τι ακριβώς συνέβαινε και εκείνος θέλησε να δώσει την επίσημη απάντησή του με μία μακροσκελή ανάρτηση.

Η μακροσκελής ανάρτηση του Γιώργου Ψάλτου

«Ενημερώθηκα ότι έχει ξεκινήσει από χθες μια δημόσια συζήτηση, κυρίως στα social media, για το αν οι συνάδελφοί μου έκαναν κάτι για να αποτρέψουν την κακοποίηση που δέχτηκα στη συγκεκριμένη παράσταση. Θα ήθελα λοιπόν να βάλω τα πράγματα στη θέση τους για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες των όσων είπα.

Προς όλους όσοι έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό μου (και τους ευχαριστώ από καρδιάς!) θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η όποια κατηγορία αφορά τη συμπεριφορά του καταγγελλόμενου και μόνο.

Δυστυχώς, ήταν πολύ δύσκολο για εμένα να επικοινωνήσω αυτό που μου συνέβαινε ακόμα και προς τους συναδέλφους μου. Ήταν από τη φύση της μια εξαιρετικά δύσκολη για εμένα συνθήκη, την οποία είχα μοιραστεί με κάποιους συναδέλφους με τους οποίους είχαμε έρθει πιο κοντά και βρίσκονταν όπως και εγώ στα κάτω καμαρίνια.

Οι συνάδελφοί μου δεν ήταν εκ των πραγμάτων σε θέση να δουν με τα μάτια τους αυτό που βίωνα επί σκηνής, και ιδίως την έκταση και έντασή του, διότι την ώρα της επίμαχης σκηνής βρίσκονταν στα καμαρίνια τους, όπου συγκεντρώνονταν για να βγουν την κατάλληλη στιγμή για τις δικές τους σκηνές. Δυστυχώς, δεν βρήκα το θάρρος, λόγω της ψυχολογικής μου κατάστασης, αλλά και του τρόμου που βίωνα, να ζητήσω ενεργά τη βοήθεια τους.

Οφείλω επίσης να αναφερθώ στο γεγονός του ξυλοδαρμού μου που συνέβη προς το τέλος των παραστάσεων στα παρασκήνια, στο οποίο υπήρξε άμεση παρέμβαση των συναδέλφων μου που ήσαν παρόντες. Αναφέρομαι στον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, τον Δημήτρη Μαυρόπουλο, τη Μαρία Κατσανδρή, αλλά και τον Θανάση Ισιδώρου, που έτρεξαν να με σώσουν κυριολεκτικά από τα χέρια του και να με προστατέψουν.

Χάρη σε αυτούς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Επίσης αναφέρομαι στην αγαπημένη μου φίλη Αμαλία Αρσένη, η οποία σταθερά μου συμπαραστάθηκε με κάθε τρόπο σε όλη αυτή τη δοκιμασία. Στο συγκεκριμένο γεγονός ήταν και αυτή παρούσα από την αρχή του συμβάντος και γνωρίζω πως ο πόνος και η συντριβή που ένιωσε μέσα της ήταν κυριολεκτικά εφάμιλλος με τον δικό μου.

Αυτά οφείλω να πω, για την αποκατάσταση της αλήθειας. Επιρρίπτοντας ευθύνη προς τους συναδέλφους μου, τους αδικούμε κατάφωρα, ενώ παράλληλα τείνουμε να χάσουμε το ζητούμενο, που είναι η ηθική καταδίκη κάθε είδους κακοποιητικών πράξεων και των ανθρώπων που τις έχουν διαπράξει – και, κυρίως, η διασφάλιση ότι αυτές δεν θα ξανασυμβούν ποτέ στο μέλλον.

Ας επικεντρώσουμε όλοι την προσοχή μας στο πως θα γιατρέψουμε το άρρωστο δέντρο και ας μην κάψουμε στην προσπάθεια αυτή ολόκληρο το δάσος», έγραψε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός στον λογαριασμό του στο Facebook.

Γιώργος Ψάλτου ξυλοδαρμός

ΣΕΗ: Πάνω από 20 καταγγελίες για βιασμό και κακοποίηση περιέχει ο φάκελος που παραδόθηκε

Σύμφωνα με το Πρωινό, ο φάκελο που παραχώρησε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών περιείχε περίπου 20 με 30 υποθέσεις που αφορούν κυρίως βιασμό.

Το πρωί της Τετάρτης, ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας βρέθηκε στον εισαγγελέα για να καταθέσει τον φάκελο με τις καταγγελίες που είχε στα χέρια του το ΣΕΗ, προκείμενου να διερευνηθούν.

ΣΕΗ καταγγελίες

Ανάμεσα στις καταγγελίες, υπάρχουν 3 υποθέσεις που χρήζουν ιδιαίτερη σημασία καθώς περιγράφονται κακουργηματικές πράξεις. Μια από αυτές αφορά και τον Δημήτρη Λιγνάδη ενώ οι υπόλοιπους διαφορετικούς ανθρώπους.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ειρήνη Δανιήλ: Η σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από τον προπονητή της

Όγδοη καταγγελία βιασμού σε γνωστό ηθοποιό

Share