Νέα καταγγελία από τον Ανδρέα Φυλακτού

«Ο "διαμεσολαβητής" με έστειλε στο δωμάτιό του»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νέα καταγγελία από τον Ανδρέα Φυλακτού

Ο Ανδρέας Φυλάκτου, προχώρησε το πρωί της Δευτέρας, στον ALPHA Κύπρου και την Χριστιάνα Αριστοτέλους, σε μία νέα καταγγελία προς το πρόσωπο γνωστού σκηνοθέτη, τονίζοντας πως την καταγγελία αυτή την έκανε και στο Ειδικό Κλιμάκιο του Αρχηγείου Αστυνομίας της Κύπρου.

Ο ίδιος, λίγο μετά την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη εξήγησε πως ο άνθρωπος που λειτουργούσε ως "διαμεσολαβητής" τον έστειλε στο σπίτι του σκηνοθέτη και εκεί εκείνος του ζήτησε να βγάλει τα ρούχα του και να κάνει ορισμένα πράγματα γυμνός.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Ανδρέα Φυλακτού

«Ο διαμεσολαβητής, προσπάθησε να με στείλει για πρόβες στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά αρνήθηκα.

"Ξέρεις θα είναι γυμνός ο ρόλος και πρέπει να σε δω γυμνό. Και αφού σε δω γυμνό να σου βάλω κάποιες συνθήκες τις όποιες πρέπει να διεκπαιρεώσεις όντας γυμνός".

Στη δική μου την περίπτωση το αντέκρουσα και σηκώθηκα και έφυγα. Όταν το μοιράστηκα αυτό το περιστατικό με συναδέλφους υπήρξε περίπτωση που ο συνάδελφος δεν το αντέκρουσε, όπως εγώ και να σηκωθεί να φύγει και κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Από το ίδιο άτομο. Η μια περίπτωση έγινε στην Ελλάδα και η άλλη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης στην Κύπρο.

Ανδρέας Φυλακτού Λιγνάδης

Έστειλε συνάδελφο και κατέληξε στο να κακοποιείται, είναι ο ίδιος που προσπάθησε να στείλει εμένα σε άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή είναι από τα άτομα που ακούστηκαν στην Ελλάδα, εγώ όμως αρνήθηκα. Το θέμα όμως είναι όταν προσπάθησε να στείλει εμένα εγώ αρνήθηκα, πολύ πιθανόν το ίδιο να συνέβη σε άλλους συναδέλφους που να μην αρνήθηκαν. Στον άνθρωπο που προσπάθησαν να με στείλουν στο δωμάτιο του για πρόβες είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης και μετά την άρνηση μου άλλαξαν πολλά στον εργασιακό μου χώρο.

Όταν κάνεις κάποια δειλά βήματα να εκφραστείς και αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης του συγκεκριμένου ατόμου από πιο πάνω, τότε που να απευθυνθεί; Ήθελα (να μιλήσω) αλλά από την στιγμή που για το συγκεκριμένο άτομο υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υπήρχαν καταγγελίες για το πως απέκτησε την εξουσία που απέκτησε, που να πάω εγώ ένας μιτσής που μόλις μπήκε στον χώρο; Να καταγγείλω τι;

Σε ποιον που να μην φοβάμαι ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που καλύπτουν, που γνωρίζουν για αυτόν τον άνθρωπο και δεν τον καλύπτουν. Και πιθανόν ακόμη και σήμερα για το συγκεκριμένο άτομο, με πιθανή κάλυψη ξανά, να έχει επαφή με ανήλικα άτομα που θέλουν να μπουν στον χώρο του θεάτρου», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Φυλακτού.

«Η υπόθεση του Λιγνάδη είναι ένα κομμάτι ενός τεράστιου παζλ»

Το πρωί της Δευτέρας, ο Μάριος Αθανασίου βρέθηκε καλεσμένος στο Happy Day και μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε επίσης και για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου, με τον ίδιο να μην σταματά λεπτό να τάσσεται υπέρ των θυμάτων αλλά και να αναφέρεται στην παραίτηση της Λίνας Μενδώνη.

Ο Μάριος Αθανασίου είπε αρχικά: “Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει με μια υπόθεση που μπορεί να ακούσει. Δεν υπάρχει πιθανότητα αν ο άνθρωπος που έχει υποστεί κάτι το θύμα δεν ακολουθήσει τη δικαστική οδό, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι. Καταρχήν δεν είμαι εκεί. Γιατί ακριβώς η σχέση δεν είναι ότι παίζαμε στο πάρκο, ήταν επαγγελματική σχέση με πολλές προεκτάσεις. Δεν είναι μόνο σε αυτό τον χώρο. Είναι ένα κοινωνικό θέμα, είναι βασικό.

Δικαιωμένος είμαι μόνο στην περίπτωση όταν οι υποθέσεις φτάνουν στο τέλος τους και παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Απλώς καταλαβαίνω ότι η υπόθεση του Λιγνάδη είναι ένα κομμάτι ενός τεράστιου παζλ. Τώρα χρειάζεται η περισσότερη δουλειά για να ανοίξει όλο αυτό. Αυτή ήταν η αντίθεσή μου στην κ. Μενδώνη. Το θέμα της Μενδώνη ήταν οι 15 μέρες που δεν κινήθηκαν γρήγορα. Στις 15 αυτές μέρες θα μπορούσαν να είχαν βρει πολυτιμα στοιχεία. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος καημός μου. Πού είναι αυτά τα στοιχεία;

Με πιάνουν άνθρωποι στον δρόμο και μου λένε περιστατικά που σου σηκώνεται η τρίχα. Νομίζω ότι πρέπει άμεσα να γίνει ένας φορέας. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με τις δηλώσεις περί μέτριου ηθοποιού, μου φαίνεται αστείος ο άνθρωπος που τις εκφράζει. Γίνεται για να δημιουργήσεις μια εντύπωση συγκεκριμένη. Είναι χαζομάρα. Ούτε 1η Δημοτικού δεν κάνεις τέτοια λάθη. Έχω ζήσει καταστάσεις, έχω προσπαθήσει να προλάβω, μπορεί να έχω προκαλέσει. Έχω πιάσει έναν ηθοποιό που πήγε να βαρέσει κάποιον άλλον…” κατέληξε ο Μάριος Αθανασίου.

Μάριος Αθανασίου για καταγγελίες