Δημήτρης Λιγνάδης: Τι έδειξε το ιατρικό πόρισμα μετά την επίσκεψη στο Ψυχιατρικό Τμήμα

Η παραμονή του εκεί είχε διάρκεια περίπου 45 λεπτά

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δημήτρης Λιγνάδης: Τι έδειξε το ιατρικό πόρισμα μετά την επίσκεψη στο Ψυχιατρικό Τμήμα

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δημήτρης Λιγνάδης μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, με το τελικό ιατρικό πόρισμα να ανακοινώνεται πριν από λίγο.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης από την προηγούμενη Παρασκευή κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης για αυτό και χθες σύμφωνο με το πρωτόκολλο, χρειάστηκε να επισκεφθεί το ψυχιατρικό τμήμα.

 Δημήτρης Λιγνάδης ιατρικό πόρισμα

Νωρίτερα λοιπόν ανακοινώθηκε το ιατρικό πόρισμα: “Ως προς τη συνολική του εικόνα ο κρατούμενος είχε απόλυτη συνείδηση, δεν εμφάνιση κλινική εικόνα διαταραχής, ήταν συνεργάσιμος με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και δεν είχε κανένα δείγμα συμπεριφοράς άλλων κρατουμένων που αντιμετωπίζουν ψυχιατρικά προβλήματα. Η παραμονή του στο Ψυχιατρικό Τμήμα Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης είχε χρονική διάρκεια περίπου 45 λεπτών”.

Δημήτρης Λιγνάδης: Ο Κούγιας ζήτησε κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τον 24χρονο Αιγύπτιο

Το πρωί της Τρίτης, ο Αλέξης Κούγιας με τον πελάτη του Δημήτρη Λιγνάδη ζητούν την κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του με τον 24χρονο Αιγύπτιο που κατηγορείται ότι βίασε το 2015 σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου αλλά και την αυτοψία του χώρου.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης που κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης δήλωσε πως χαρακτηριστικά πως «αμφισβητεί την αλήθεια όλων των καταγγελιών εις βάρος του και έχει προσκομίσει ακλόνητα έγγραφα στοιχεία, αλλά και ζήτησε να εξεταστούν ιδιαίτερα αξιόπιστοι μάρτυρες, οι οποίοι εξετάστηκαν από την κα Ανακρίτρια. Τα παραπάνω αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία στη συνήθη επεξεργασία, την οποία είναι υποχρεωμένοι να κάνουν Εισαγγελείς και Δικαστές, «κατεδαφίζουν» στην κυριολεξία την κατηγορία».

Προκειμένου να υποστηριχθεί η αθωότητα του Δημήτρη Λιγνάδη, οι συνεργάτες του γραφείου του ποινικολόγου κατέθεσαν στην ανακρίτρια, αναφορικά με την πράξη που φέρεται ότι διέπραξε ο ηθοποιός στις 8.8.2015, αίτημα:

1. περί αυτοψίας του χώρου

και 2. κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης του εντολέα μας με τον φερόμενο ως βιασθέντα, ο οποίος μέχρι σήμερα ούτε αποκάλυψε ούτε ερωτήθηκε έστω να περιγράψει ποιο είναι το ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, στο οποίο δήθεν ο εντολέας μας τον βίασε με πρωκτολειχία (αυτή είναι η περιγραφή του δήθεν βιασμού του) και σε ποια σουίτα αυτού του αγνώστου μέχρι τώρα ξενοδοχείου έγινε αυτή η πράξη.

Επιπλέον, σε έρευνα που έχει γίνει, ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν φάνηκε να έχει διαμείνει σε κανένα ξενοδοχείο από αυτά που βρίσκονται στην περιοχή της Επιδαύρου στις 8.8.2015.

Ο Αλέξης Κούγιας, τέλος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εφόσον ο φερόμενος ως βιασθείς έστω και καθυστερημένα υποδείξει ποιο ξενοδοχείο ήταν αυτό, στο οποίο συνέβησαν οι καταγγελλόμενες πράξεις, αυτονόητο είναι ότι θα ζητήσουμε να εξετασθούν ως μάρτυρες οι υπεύθυνοι και οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου, μια προανακριτική και ανακριτική πράξη που θα έπρεπε ήδη να έχει διενεργηθεί, αλλά και να ζητηθούν από την αστυνομία οι καταστάσεις όλων των προσώπων που διανυκτέρευσαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο της περιοχής που τυχόν θα υποδειχθεί.

Λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας της υποθέσεως το δικηγορικό μας γραφείο θα δημοσιοποιεί κάθε νόμιμη διαδικαστική ενέργεια, την οποία ζητούμε από τη Δικαιοσύνη να διεξαγάγει, και για το λόγο αυτό σας κοινοποιούμε και το περιεχόμενο της ως άνω αιτήσεώς μας».

Δημήτρης Λιγνάδης - ο Κούγιας ζήτησε κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τον 24χρονο Αιγύπτιο