Συγκινημένος ο Σπύρος Μπιμπίλας - «Είδα τον καταιγισμό μηνυμάτων και ένιωσα ότι όλη η Ελλάδα είναι στο πλάι μου»

«Ούτε ζήτησα να ηρωοποιηθώ, ούτε να αγιοποιηθώ»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συγκινημένος ο Σπύρος Μπιμπίλας - «Είδα τον καταιγισμό μηνυμάτων και ένιωσα ότι όλη η Ελλάδα είναι στο πλάι μου»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στην κάμερα των Κου Κου και στον Αρτ και μεταξύ των άλλων απάντησε και για το πως νιώθει που οι υπόλοιποι ηθοποιοί βρίσκονται στο πλευρό του.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ είπε αρχικά: «Συγκινήθηκα. Τώρα είμαστε όλοι μέτριοι. Εκείνο το βράδυ που είδα τον καταιγισμό μηνυμάτων, παρότι ήμουν μόνος μου, ένιωσα ότι όλη η Ελλάδα είναι στο πλάι μου. Αυτό που έγινε με την άδικη στοχοποίηση του ΣΕΗ και του προσώπου μου, ενίσχυσε πάρα πολύ το Σωματείο Ηθοποιών.

Σπύρος Μπιμπίλας συγκινημένος

Τώρα όλοι οι ηθοποιοί είναι συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά για να γίνει το θέατρό μας καλύτερο. Ούτε ζήτησα να ηρωοποιηθώ, ούτε να αγιοποιηθώ. Οι συγκυρίες το φέρανε και ο κόσμος μιλάει για μενα».

Μετά την προβολή του βίντεο ο Κρατερός Κατσούλης αποκάλυψε το μήνυμα που έστειλε στον Σπύρο Μπιμπίλα: «Όταν βγήκε στο φως όλη αυτή η ιστορία με τις καταγγελίες, τον πήρα ένα τηλέφωνο και στη συνέχεια του έγραψα ένα μήνυμα στο Instagram και του είπα: "Τώρα καταλαβαίνεις γιατί έτυχε σε εσένα να έχεις τη διαχείριση αυτής της ιστορίας. Γιατί είσαι από τους λίγους ανθρώπους που ξέρω, βαθιά ευγενής και φωτεινός άνθρωπος.

Μόνο εσύ θα μπορούσες να διαχειριστείς με αυτόν τον τρόπο αυτή την ιστορία. Αυτή η κατάφορη επίθεση στο πρόσωπό σου ένωσε όλους τους ηθοποιούς όπως δεν έχουμε ενωθεί τα τελευταία 40 – 50 χρόνια". Σε ευχαριστούμε πολύ παραμένουμε όλοι μέτριοι, εφόσον εσύ είσαι αυτό το παράδειγμα». Στο μεταξύ, η Σοφία Μπεκατώρου έκανε μια πολύ συγκινητική δήλωση για τον Σπύρο Μπιμπίλα.

Βούρκωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας: «Με θλίβει που κάποιοι φίλοι μου κατηγορούνται! Έχω χάσει τον ύπνο μου»

Καλεσμένος στο Πρωινό βρέθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλες τις εξελίξεις που αφορούν το χώρο του θεάτρου και τις συγκλονιστικές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό και βία.

Αρχικά, ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ διευκρίνισε πως: «Δεν με πείραξε καθόλου, ούτε έδωσα σημασία και όπως είδατε δεν απάντησα. Αφού απάντησαν όλοι οι άλλοι, γιατί να απαντήσω εγώ; Δεν απάντησα τίποτα».

Στη συνέχεια, βουρκωμένος, εξομολογήθηκε πως είναι πολύ στεναχωρημένος με την όλη κατάσταση που επικρατεί:

Σπύρος Μπιμπίλας Πρωινό

«Με θλίβει που κάποιοι φίλοι μου κατηγορούνται. Έχω χάσει τον ύπνο μου. Είναι πολύ δυσάρεστη κατάσταση να σκέφτεσαι ότι ένας άνθρωπος που ήταν δίπλα σου πολλά χρόνια και έχει παίξει και ρόλο φυσικά στην ζωή μου και στην καριέρα μου, αυτή τη στιγμή κατηγορείται κι εγώ είμαι σε αυτή τη θέση μου είμαι και ασφαλώς πρέπει να έχω μια πολύ σωστή και σαφή θέση. Η σιωπή λέει πιο πολλά από τα λόγια».

«Τη μέρα που έγινε αυτό με τον Δημήτρη Λιγνάδη, με τον οποίο 40 χρόνια δεν είχα καμία επαφή, εκείνο το βράδυ που περιμέναμε όλοι να δούμε αν θα προφυλακιστεί, δέχθηκα μηνύματα αγάπης από όλη την Ελλάδα. Και σκέφτηκα εκείνη την ώρα αυτόν τον άνθρωπο που ήταν μόνος του μέσα σε ένα κελί».