Ελένη Ψυχούλη: «Έφυγε νωρίς από καρκίνο, μπορούσε να ζήσει κι άλλο»

Η εξομολόγηση από καρδιάς

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ελένη Ψυχούλη: «Έφυγε νωρίς από καρκίνο, μπορούσε να ζήσει κι άλλο»

Μια εξομολόγηση από καρδιάς, έκανε η Ελένη Ψυχούλη καλεσμένη στην εκπομπή Μεσάνυχτα. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην απώλεια ενός καλού της και αγαπημένου της φίλου.

«Είναι κι η απώλεια του αγαπημένου φίλου που είναι μέσα στις φουρτούνες που έχω ζήσει. Έφυγε νωρίς από καρκίνο, μπορούσε να ζήσει κι άλλο. Όλα αυτά τα κλισέ που λέμε στους θανάτους ότι ηρέμησε και θα ζήσεις να τον θυμάσαι, δεν ακυρώνουν ότι στο τέλος ο θάνατος είναι ο νικητής ότι και να κάνουμε.

Η ιδέα του θανάτου μου μαθαίνει να είμαι ταπεινή και να μην καβαλώ τα καλάμια και να σέβομαι που ξυπνώ, την φύση, τα πάντα. Να λέω ευχαριστώ γιατί θα νικήσει ο θάνατος αλλά ενδιάμεσα υπάρχει ένα φοβερό πάρτι που λέγεται ζωή

Πόσο χρονών είναι η Ελένη Ψυχούλη γνωρίζετε; Θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό, όπως και η Φαίη Σκορδά.

Ελένη Ψυχούλη Μεσάνυχτα

Ποια είναι η Ελένη Ψυχούλη

Η Ελένη Ψυχούλη σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και στην Ecole Normale του Παρισιού.

Εργάστηκε για 16 χρόνια ως βοηθός του γλύπτη Τάκη, με ειδίκευση στις εκδόσεις καταλόγων και τις δημόσιες σχέσεις. Έζησε για 10 χρόνια στο Παρίσι και μετέφρασε 10 βιβλία από τα γαλλικά για τις εκδόσεις «Λιβάνη».
Το 1999 ανέλαβε την στήλη για το εστιατόριο, «Πείνα» του «Symbol», ένθετου στην εφημερίδα «Επενδυτής».

Από τότε έχει εργαστεί στην «Καθημερινή», στο «Down Town», στην εφημερίδα «Θέμα», στο περιοδικό «Blue» της αεροπορικής εταιρίας «Aegean», στην free press εφημερίδα «Lifo», στο περιοδικό «Ευ Ζην» και σε όλα τα έντυπα των Ειδικών Εκδόσεων στις εκδόσεις Imako.

Έχει εργαστεί και ως γαστρονομικός συντάκτης στο περιοδικό «Homme» και στα ειδικά ένθετα της εφημερίδας «Ημερησία», στο «Βήμα Γκουρμέ», στο περιοδικό «Βημαγκαζίνο», «V men», τα ταξιδιωτικά ένθετα της εφημερίδας «Τα Νέα» και του «Μaison Decoration» και στο περιοδικό «Cook Book», ένθετο στο «Έθνος».

Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο από τις εκδόσεις «Φερενίκη» με τίτλο «25 σεφ σε 25 λεπτά».

Έχει συνεργαστεί ως μόνιμος συντάκτης στα περιοδικά «Marie Claire», «Maison & Decoration», «Votre Beaute», «Celebrity», «Pink», «Passport», «Grazia» και «Free».Η καταγωγή της είναι από το Βόλο.