Μαριάννα Τουμασάτου: «Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αποκοπούν από τον χώρο»

«Δε με αφορά η συγγνώμη κατόπιν εορτής! Δεν αλλάζουν επειδή το νιώθουν»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μαριάννα Τουμασάτου: «Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αποκοπούν από τον χώρο»

Η Μαριάννα Τουμασάτου βρέθηκε στο Πρωινό, λίγο πριν την πρεμιέρα της εκπομπής της στον ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων μίλησε για τις καταγγελίες που έχουν γίνει κατά πασίγνωστων ηθοποιών σε τηλεόραση και θέατρο.

«Νομίζω πως θα έχουμε καλές εξελίξεις. Όχι μόνο στον δικό μας χώρο. Σιγά-σιγά θα καθαρίσουν. Για αυτό έχουμε πει ότι είμαστε όλοι μαζί. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον σαν άνθρωποι. Μόνος του ο καθένας δε μπορεί να κάνει τίποτα. Αν χρειαστείς κάτι ένα χέρι πρέπει να σε πιάσει. Ένας άνθρωπος.

Νομίζω πως ο καθένας εξ΄αυτών είχε από μόνος του μια αυτοκρατορική παράκρουση, η οποία απλώς βρήκε δρόμο για να υπάρξει. Αισθανόντουσαν όλοι αυτοί πάρα πολύ σπουδαίοι. Για αυτό και είχαν ένα θράσος απίστευτο. Δηλαδή αυτά που έχουν πει σημαίνει πως ήταν άνθρωποι που θεωρούσαν πως δεν αξίζει άλλος εκτός από αυτούς.

Είναι άνθρωποι με πολύ σοβαρά προβλήματα. Θα έπρεπε να τους κοιτάξει γιατρός. Ούτε καν ψυχολόγος. Γιατί αν ένας άνθρωπος θεωρεί πως δικαιούται να κάνει αυτά σε έναν άλλον άνθρωπο θέλει γιατρό.

Μαριάννα Τουμασάτου Πρωινό για καταγγελίες

Δεν έγινε κάτι μπροστά μου. Αλλά και μπροστά μου να γίνονταν, αν ο άνθρωπος δεν είναι έτοιμος να επικοινωνήσει κάτι; Πως θα βγω εγώ να τον αναγκάσω να το ξαναζήσει; Είναι φορές που δεν μπορείς να το κάνεις.

Το θέατρο δε μπορεί να προσβληθεί από κανέναν. Δεν μπορείς να περιθωριοποιήσεις κανένα που είναι μέσα στο σύστημα. Εσείς πως δεν έχετε περιθωριοποιήσει τους ανθρώπους στον δικό σας χώρο; Αν πας σε μια πρεμιέρα και έρθει ο φωτογράφος, πώς θα αποφύγεις τη φωτογραφία;

Αν έχεις ανάγκη τη δουλειά θα συνεργαστείς με ανθρώπους που δε θες. Έτυχε να μη μου τύχει και δε ξέρω πως θα αντιδρούσα. Εδώ πέρα παγώνουν αστυνομικοί που τους σημαδεύουν με όπλο

Δε με αφορά η συγγνώμη κατόπιν εορτής. Θα μου έλεγε κάτι η συγγνώμη αν το είχε κάνει πριν. Δεν αλλάζουν επειδή το νιώθουν. Αναγκάστηκαν όσοι το έκαναν και θα αναγκαστούν όσοι το κάνουν να δείξουν μια καλύτερη συμπεριφορά. Όχι επειδή το νιώθουν. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αποκοπούν από τον χώρο. Γιατί είναι κατ’ επανάληψη, επαγγελματίες κακοποιητές ψυχών. Δεν έτυχε μια κακιά στιγμή. Πρέπει να τελειώσουν οι κλίκες.

Το αυστηρό δε χρειάζεται να είναι τιμωρητικό. Υπάρχει και ο τρόπος της αγάπης. Η αγάπη είναι σημαντικό πράγμα και το όριο είναι απαραίτητο. Τα όρια είναι απαραίτητα για όλους, όχι μόνο για τον υφιστάμενο» είπε, μεταξύ άλλων, η Μαριάννα Τουμασάτου.

Μαριάννα Τουμασάτου: «Ζητάνε τώρα οι θύτες προστασία. Γιατί;»

Η Μαριάννα Τουμασάτου μίλησε στο Πρωινό. Μεταξύ αποκαλύψεων για όσο ήταν φοιτήτρια υποκριτικής, απόρησε γιατί οι θύτες ζητούν προστασία.

«Εγώ, τελειώνοντας μια πολύ σκληρή σχολή, νομίζαμε ότι είναι στις υποχρεώσεις του μαθητή να σκουπίζουμε, να σφουγγαρίζουμε, να καθαρίζουμε τους χώρους. Όχι, δεν είναι. Αλλά εγώ έτσι νόμιζα. Είχα πιεστεί πολύ στη σχολή, έχω περάσει bullying, αλλά έτσι θεωρούσα ότι είναι. Επειδή σαν άνθρωπος έχω μια επιθετικότητα, τα έβγαλα πέρα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξασφάλισα μια άσπρη τούφα στα 19 μου. Είχα ένα τσουλούφι άσπρο, γιατί ένα καλοκαίρι ολόκληρο ο Λαζάνης με έδιωξε από τη σχολή γιατί θεωρούσε ότι δεν κάνω για το Θέατρο Τέχνης, για κανένα θέατρο. Ότι θα χαλάσω τα χρόνια μου και τα λεφτά μου ούσα φοιτήτρια και με έστειλε σπίτι μου. Μου είπε "θα το συζητήσουμε". Με κατέβαζε μέρα παρά μέρα όλο το καλοκαίρι στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης για να μου πει "στο μυαλό μου σε έχω αλλά δεν πρόλαβα να το συζητήσω΄". Με πήγε μέχρι και στην Επίδαυρο για να μου απαντήσει. Όλο το καλοκαίρι βασανίστηκα και άντεξα και, αφού άντεξα, με πήρε πίσω. Είναι αυτό πράγμα για ένα παιδάκι 18-19 χρονών;

Εγώ έτσι έμαθα, αλλά τα καινούρια παιδιά δεν πρέπει να το μάθουν αυτό. Το θέατρο θέλει κάποιες θυσίες, αλλά μέχρι ενός σημείου. Δεν θα πεθάνουμε εμείς για το θέατρο», εξομολογήθηκε η Μαριάννα Τουμασάτου.