Νέα ανακοίνωση από τον Αλέξη Κούγια: «Αυτή η φαρσοκωμωδία εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη πρέπει να τελειώνει»

«Το αδίκημα της καταχρήσεως εξουσίας είναι κακούργημα»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Νέα ανακοίνωση από τον Αλέξη Κούγια: «Αυτή η φαρσοκωμωδία εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη πρέπει να τελειώνει»

Ο Αλέξης Κούγιας εξέδωσε σήμερα, Παρασκευή, νέα ανακοίνωση για την υπόθεση Λιγνάδη με αφορμή τις εφημερίδες που δημοσιοποίησαν σήμερα περιεχόμενο από την τρίτη μήνυση εις βάρος του πελάτη του.

Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε και σε έναν δημοσιογράφο, ο οποίος του αποκάλυψε πως «ένας άλλος δημοσιογράφος “στρατολογεί” τα φερόμενα ως θύματα και πως τις επόμενες ημέρες θα βγουν δύο νέες υποθέσεις βιασμού.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Διέρρευσε χθες σε διάφορα sites, η είδηση ότι εις βάρος του εντολέως μου, κου Δημητρίου Λιγνάδη, υπεβλήθη ακόμη μια μήνυση, ότι δήθεν είναι δράστης ενός ακόμη βιασμού ανδρός.

Σήμερα, διαπίστωσα από τα πρωτοσέλιδα δύο σκανδαλοθηρικών εφημερίδων (ο καθένας αντιλαμβάνεται πλέον τόσο τη σοβαρότητα των μηνύσεων, όσο και την σκοπιμότητα την οποία εξυπηρετούν) που είναι αναρτημένα στα περίπτερα, ότι τους έχει διανεμηθεί το περιεχόμενο της μηνύσεως, το οποίο και δημοσιοποιούν.

Δεν γνωρίζω ποιο είναι το περιερχόμενο, όμως, εχθές το βράδυ πολύ σοβαρός δημοσιογράφος με ενημέρωσε ότι πρωταγωνιστής σε αυτές τις ενέργειες εις βάρος του εντολέως μου είναι ένας φιλόδοξος, νέος δημοσιογράφος, ο οποίος στρατολογεί τα φερόμενα ως θύματα και ακολούθως τα διοχετεύει σε έναν άντρα και μια γυναίκα δικηγόρο.

Μου απεκάλυψε, μάλιστα, ότι τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν πάλι με την ίδια διαδικασία δύο νέοι βιασμοί, τους οποίους χειρίζεται γυναίκα δικηγόρος.

Προσωπικά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι δυνατόν να έχει συμβεί αυτό, ελπίζω τα γεγονότα να διαψεύσουν τον πολύ σοβαρό πληροφοριοδότη μου, αλλά εκείνο το οποίο έχω διαβεβαιώσει τον εντολέα μου, τον οποίο πληροφόρησα για αυτά που μου γνωστοποιήθηκαν, είναι ότι δεν θα πρέπει να ανησυχεί, διότι ανεξαρτήτως του τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα εις βάρος του, η Δικαιοσύνη δεν παραπλανάται από αυτού του επιπέδου τις σκοτεινές διεργασίες και να μην ανησυχεί.

Επιτέλους, αυτή η φαρσοκωμωδία εις βάρος του εντολέα μου, κου Δημήτριο Λιγνάδη, πρέπει να τελειώνει.

Πρώτη φορά στην καριέρα μου, αλλά είμαι βέβαιος και στην καριέρα όλων των γνωστών συναδέλφων μου, καταγγέλλονται βιασμοί όχι από τα ίδια τα θύματα στις αστυνομικές αρχές, όπου τους υποβάλλονται και οι κατάλληλες προανακριτικές ερωτήσεις, αλλά με μηνύσεις, τις οποίες επεξεργάζονται δικηγορικά γραφεία και τις καταθέτουν δικηγόροι, χωρίς καν να εμφανίζονται τα φερόμενα ως θύματα στις προανακριτικές αρχές για να υποστούν τη διαδικασία της σωστής και αντικειμενικής ανακρίσεως.

Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Εισαγγελέας ή η κα Εισαγγελέας που θα επεξεργαστούν αυτή τη νέα μήνυση θα τηρήσουν τη νομοθεσία και θα καλέσουν τον εντολέα μου, έστω και για πρώτη φορά μέχρι σήμερα, να αντιμετωπίσει στην προκαταρτική εξέταση αυτή την ψευδομήνυση.

Το αδίκημα της καταχρήσεως εξουσίας είναι κακούργημα και αποτελεί την ασπίδα προστασίας κάθε έλληνα πολίτη.

Δυστυχώς, τα αιτήματα του κου Λιγνάδη, για τη διενέργεια των ανακριτικών πράξεων της αυτοψίας και της κατ’ αντιπαράστασης εξετάσεώς του με το δήθεν απ’ αυτόν βιασθέντα στις 8/8/2015 σε σουίτα ξενοδοχείου στην Επίδαυρο, όταν ο ίδιος αποδεδειγμένα πλέον ευρίσκετο στην Ιθάκη, ακόμη δεν έχει ορισθεί από την κα 19η Τακτική Ανακριτή πότε θα διεξαχθούν, ώστε να μην υπάρχει καμία πλέον αμφισβήτηση για την κατασκευή αυτής της σκευωρίας.

Υ.Γ. Ήδη, όσον αφορά στην νέα μήνυση, έχει καταργηθεί και καταρρακωθεί, με τη δημοσιοποίηση της μηνύσεως και τη χρήση της φωτογραφίας και του ονόματος του εντολέως μου, το τεκμήριο αθωώτητος.

Λυπάμαι, αλλά αφού δεν επεμβαίνει για να προστατέψει τον έλληνα πολίτη εντολέα μου κανένα θεσμικό όργανο, εγώ είμαι υποχρεωμένος να κάνω το καθήκον μου.

Αθήνα, 5/3/2021

Με εκτίμηση και σεβασμό

Αλέξιος Κούγιας».

Αλέξης Κούγιας νέα ανακοίνωση για Λιγνάδη

Δημήτρης Λιγνάδης: Πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι και στα οχήματα του

Σήμερα πραγματοποιήθηκε έρευνα τόσο στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη, όσο και στη μοτοσικλέτα και το αυτοκίνητο του.

Ο συνήγορος του, Αλέξης Κούγιας, έκανε γνωστό το γεγονός με δελτίο Τύπου κατά το οποίο ανακοινώνει πως τη στιγμή που επισκεπτόταν τον Δημήτρη Λιγνάδη στις φυλακές Τρίπολης, τους γνωστοποιήθηκαν από την 19η τακτική ανακρίτρια “τέσσερις κλήσεις, με τις οποίες εκαλείτο να είναι παρών στις 15.00 στο σπίτι του στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης, γιατί, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, θα διενεργείτο παρουσία του κατ’ οίκον έρευνα, έρευνα της μοτοσικλέτας του και έρευνα του αυτοκινήτου του”.

Αμέσως μετά, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κοινοποίησε στην ανακρίτρια δύο έγγραφα. Με το πρώτο ζητάει την αναβολή της διενέργειας και των τεσσάρων αυτών ανακριτικών πράξεων, καθώς είναι αδύνατον να παραστεί ο ίδιος και ο εντολέας του σε αυτές.

Ειδικότερα, το πρώτο έγγραφο αναφέρει: “Κοινοποιήσατε στον εντολέα μου, ενώ γνωρίζετε ότι κρατείται στις Φυλακές Τριπόλεως, κλήση να παρευρεθεί ο ίδιος ή να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του σε τέσσερις ανακριτικές πράξεις, τις οποίες διατάξατε.

Επειδή ο κύριος Δημήτρης Λιγνάδης, όπως γνωρίζετε είναι αδύνατον να παραστεί, εκτός εάν, όπως επιβάλλει ο ΚΠΔ, μεταχθεί, για να είναι παρών σε αυτές τις ανακριτικές πράξεις.

Επειδή και εγώ ο ίδιος προσωπικά είναι αδύνατον να είμαι παρών και να τον εκπροσωπήσω, όπως επιβάλλει ο νόμος και ο ΚΠΔ, αφού τουλάχιστον μέχρι τις 15:00 θα είμαι στις Φυλακές Τριπόλεως, αλλά και ακολούθως λόγω του ότι αύριο 4.3.2021 υπερασπίζομαι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κερκύρας κατηγορούμενο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, διότι διέπραξε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και είμαι ο νέος και μοναδικός συνήγορός του, αλλά και διότι η δίκη είναι αδύνατον να αναβληθεί λόγω κινδύνου παραγραφής των πλημμελημάτων της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ – ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Όπως κατόπιν συνεννοήσεως μαζί μου για την ημερομηνία και την ώρα, λόγω και των αυξημένων επαγγελματικών μου υποχρεώσεων σε Δικαστήρια σε όλη την Ελλάδα, αναβληθεί η διενέργεια και των τεσσάρων αυτών ανακριτικών πράξεων, διότι άλλως θα έχει εμφιλοχωρήσει απόλυτη ακυρότητα της προδικασίας στη νόμιμη διερεύνηση των φερομένων ως διαπραχθεισών από τον εντολέα μου κακουργηματικών πράξεων”.

Με δεύτερο έγγραφο, ο Αλέξης Κούγιας ζητάει την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του για διενέργεια αυτοψίας και κατ΄αντιπαράστασης εξέτασης με τα θύματα.

Συγκεκριμένα, το δεύτερο έγγραφο αναφέρει: “Σήμερα, και ενώ γνωρίζετε ότι ο εντολέας μου με το δικό Σας ένταλμα βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις Δικαστικές Φυλακές Τριπόλεως, δώσατε παραγγελία στο Τμήμα Διώξεως Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων, να διενεργήσει τέσσερις ανακριτικές πράξεις ερεύνης για την ανεύρεση στοιχείων, τα οποία θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατά την κρίση μου, προκατειλημμένη ούσα, για να στηρίξετε τόσο την κατασκευασμένη κατηγορία εις βάρος του Δημητρίου Λιγνάδη όσο και για να καλύψετε τις προανακριτικές και ανακριτικές παραλείψεις, που έχουν γίνει μέχρι τώρα, και τις οποίες σήμερα κατέθεσα ενώπιον του Αρείου Πάγου υπό τη μορφή αναφοράς εις βάρος σας, ώστε να ελεγχθείτε πειθαρχικά.

Παρατηρώ ότι όποιο αίτημα υποβάλλει ο ουσιαστικά μάρτυρας της υποθέσεως, αφού τον εντολέα του, που κατοικεί στη Σουηδία, ουδέποτε εξετάσατε, δικηγόρος Αθηνών Ιωάννης Βλάχος, το ικανοποιείτε αμέσως και με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καν να κάνετε τον κόπο να συνεννοείστε μαζί μου, ώστε να εκπροσωπήσω σε οιανδήποτε ανακριτική πράξη, που Υμείς κρίνετε ότι πρέπει να διεξαχθεί, τον εντολέα μου.

Επειδή διαμαρτύρομαι εντονότατα, διότι, ενώ ο εντολέας μου δι’ εμού και των συνεργατών μου κατέθεσε σ’ Εσάς τα νόμιμα αιτήματα της διενεργείας των προβλεπομένων από τον ΚΠΔ ανακριτικών πράξεων της αυτοψίας στο οποιοδήποτε θα ανακαλύψετε ξενοδοχείο της Επιδαύρου και της κατ’ αντιπαράσταση εξετάσεως του S. H. με τον εντολέα μου στον χώρο που δήθεν εβιάσθη με αυτόν τον «πρωτότυπο» τρόπο βιασμού και, ενώ σύμφωνα με τις αρχές της δίκαιης δίκης και του σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου, τα νόμιμα αιτήματά μου θα πρέπει να έχουν απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να ικανοποιηθούν, όπως επιτάσσει η νομολογία του ΕΔΔΑ, στο οποίο θα προσφύγουμε.

Εσείς πράττετε το εντελώς αντίθετο, αποδεικνύοντας την προκατάληψή Σας, καθώς διενεργείτε ανακριτικές πράξεις που σας υποδεικνύουν οι καταγγέλλοντες, αγνοώντας την ικανοποίηση των ανακριτικών πράξεων που αιτείται ο εντολέας μου δι’ εμού, με σκοπό κατά την κρίση μου, αφενός μεν να καθυστερήσετε την απόδειξη της αθωότητάς του, αφετέρου δε να δικαιολογήσετε τις παραλείψεις των Εισαγγελέων που άσκησαν την παράνομη ποινική δίωξη αλλά και τη δική Σας contra legem επιλογή της εκδόσεως εντάλματος συλλήψεως για αδικήματα που φέρεται ότι διεπράχθησαν προ δεκαετίας και εξαετίας.

Επειδή διαμαρτύρομαι εντονότατα για τη μέχρι τώρα συμπεριφορά Σας. Επειδή επιφυλάσσομαι εν ονόματι του εντολέως μου παντός νομίμου δικαιώματός του.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Αιτούμαι όπως άμεσα ικανοποιήσετε και τα δύο αιτήματα του εντολέως μου για διενέργεια αυτοψίας και κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης στο χώρο των φερόμενων αδικημάτων, τον οποίο Υμείς θα ορίσετε με τον δήθεν βιασθέντα, αφού ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά και τις δύο πράξεις για τις οποίες κατηγορείται με έωλα στοιχεία, ενώ Σας έχει προσκομίσει μέχρι τώρα και θα Σας προσκομίσει και άμεσα αδιάσειστα στοιχεία της αθωότητάς του, τα οποία μέχρι τώρα έχετε αγνοήσει κατ’ ευθεία παράβαση της αρχής ηθικής αποδείξεως και καταστρατηγώντας το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου”.

undefined