Ο Νικόλας Στραβοπόδης διώκεται για βιασμό μετά την καταγγελία του Δημήτρη Άνθη

Το αδίκημα είχε τελεστεί σε βάρος το 2006

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ο Νικόλας Στραβοπόδης διώκεται για βιασμό μετά την καταγγελία του Δημήτρη Άνθη

Ο Νικόλας Στραβοπόδης διώκεται ποινικά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για το αδίκημα του βιασμού μετά την καταγγελία του Δημήτρη Ανθή.

Η συγκεκριμένη υπόθεση μπήκε στο εισαγγελικό μικροσκόπιο, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ηθοποιού ο 38χρονος Δημήτρης. Σύμφωνα με τον μηνυτή, το αδίκημα του βιασμού είχε τελεστεί σε βάρος το 2006.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε διενεργηθεί προανάκριση με εντολή εισαγγελέα. Μάλιστα, ο καταγγελλόμενος Νικόλας Στραβοπόδης, που αρνείται την κατηγορία του βιασμού, κάνοντας λόγο για συναινετικό σεξ με τον μηνυτή του, έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση.

Πλέον, η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάζεται στον ανακριτή, ο οποίος θα διενεργήσει την κυρία ανάκριση και θα καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο.

Διώκεται ο Νικόλας Στραβοπόδης για βιασμό μετά την καταγγελία του Δημήτρη Άνθη

Νικόλας Στραβοπόδης: «Αρνούμαι την κατηγορία, δεν βίασα ούτε τον Δημήτρη Άνθη, ούτε κάποιον άλλον ποτέ»

Στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» παραχώρησε συνέντευξη ο ηθοποιός Νικόλας Στραβοπόδης, από τον οποίο έπεσε θύμα βιασμού ο Δημήτρης Ανθής, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο.

Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε τόσο στις κατηγορίες που έχουν ακουστεί εις βάρος του, όσο και τις σχέσεις που έχει με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Αναφορικά με τον βιασμό ο Νικόλας Στραβοπόδης δήλωσε: «Αρνούμαι την κατηγορία, δεν βίασα ούτε τον Δημήτρη Άνθη, ούτε κάποιον άλλον ποτέ στη ζωή μου» ενώ την ίδια στιγμή αποκάλυψε πως γνωρίστηκε μαζί του όχι το 2006, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Άνθης, αλλά το 2004, τονίζοντας πως το σεξ ήταν συναινετικό.

Νικόλας Στραβοπόδης για βιασμό

Εσύ είχες σχέσεις εργασιακές ή φιλικές με τον Δημήτρη Λιγνάδη;

Εγώ όσο ήμουν φοιτητής στη δραματική σχολή, δεν είχα καθηγητή τον Λιγνάδη. Παρόλα αυτά, εγώ με τον κύριο Λιγνάδη, όπως κι άλλοι 200 ηθοποιοί και φοιτητές κάναμε παρέα γιατί τότε έφερνε έναν νέο αέρα στην σκηνοθεσία του θεάτρου. Εγώ δεν ήμουν μαθητής του, έχω κάνει μόνο ένα σεμινάριο μαζί του για 2-3 μήνες το 2001.

Δηλαδή είχα παρακολουθήσει ένα σεμινάριο υποκριτικής πολύ πριν μπω στο εθνικό, στο οποίο μπήκα το 2003, με την δεύτερη προσπάθεια, στην πρώτη απέτυχα. Στη δεύτερη προσπάθεια πέρασε και στο κρατικό στην Θεσσαλονίκη, με άλλη επιτροπή και στο εθνικό στην Αθήνα. Μάλιστα, πήγα πρώτα στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσω μαθήματα και μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα του εθνικού γύρισα στην Αθήνα.

Επέλεξα την Αθήνα γιατί είναι ο τόπος γέννησης μου, μένουν τα αδέρφια μου κτλ. Από το 2007 μέχρι το 2021 έχω συνεργαστεί συνολικά με τον κύριο Λιγνάδη 7 μήνες. Δεν μπορεί να ήμουν ούτε το πουλέν του ούτε ο άνθρωπος που βοηθήθηκα από αυτόν. Έχω παίξει μόνο μία φορά σε παράσταση του, στο Ρωμαίος και Ιουλιέτα του 2016.