Eurovision: Αντιδράσεις για τη συμμετοχή της Κύπρου και από το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού

Εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του με την επιλογή του «El Diablo»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Eurovision: Αντιδράσεις για τη συμμετοχή της Κύπρου και από το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού

Η συμμετοχή της Κύπρου στη Eurovision με την Έλενα Τσαγκρινού και το τραγούδι «El Diablo», φαίνεται πως έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Την αντίθεσή του με το εν λόγω κομμάτι εξέφρασε και το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού.

Μετά την είδηση πως το Ρικ δέχεται απειλές για την επιλογή του, φαίνεται πως το κομμάτι της Έλενας Τσαγκρινού έγινε το πρώτο θέμα συζήτησης.

Η ίδια βέβαια απάντησε μέσα από την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού για όσα λέγονται για το κομμάτι της: «Ο στίχος του El Diablo είναι μεταφορικός και κάθε καλλιτέχνης θα το εκφράσει με κάθε του δυναμική. Από την στιγμή που είναι ένα καλό τραγούδι, δεν τίθεται θέμα για όλα αυτά που ακούγονται. Είναι ξεκάθαρα η σχέση με έναν αλήτη που στην ουσία εγώ από αυτόν λυτρώνομαι και τελικά βγαίνω δυνατή».

Έλενα Τσαγκρινού El Diablo

H αντίδραση του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού για τη συμμετοχή της Κύπρου στη Eurovision

Το Ινστιτούτο αναφέρει ότι η απάντηση του Ρ.Ι.Κ. στα πολλά επικριτικά σχόλια, ότι δήθεν το τραγούδι υπέχει άλλους συμβολισμούς και ότι πρέπει να δούμε τι κρύβεται πίσω από την πρώτη ανάγνωση των στίχων του, είναι υποκριτική και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί σοβαρό ή και πειστικό επιχείρημα ενός κρατικού πολιτισμικού οργανισμού.

Θέμα στο CNN το τραγούδι «El diablo»

Σε εκτενές άρθρο στην ιστοσελίδα του, το οποίο αναπαράγουν ΜΜΕ ανά τον πλανήτη, το CNN προβάλλει το music video του «El Diablo» και αναφέρεται στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από ιερωμένους, φιλοξενώντας δήλωση της ίδιας Έλενας Τσαγκρινού, καθώς και του διευθυντή του ΡΙΚ.

«Το “El Diablo” είναι αλληγορικό τραγούδι, για μια γυναίκα που καταφέρνει να φύγει από μια τοξική σχέση και στέλνει ένα μήνυμα δύναμης. Η μουσική, όμως, μας ενώνει όλους, δεν μας χωρίζει! Εγώ και οι συνεργάτες μου παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας: να εκπροσωπήσουμε επάξια την Κύπρο στον διαγωνισμό», ανέφερε η ταλαντούχα τραγουδίστρια στο CNN μετά από επικοινωνία του με την Panik Records, δισκογραφική της εταιρεία.

Στο μεταξύ, το «El Diablo» γνωρίζει επιτυχία ανά την Ευρώπη, κατακτώντας ακόμα και το no1 στα ψηφιακά charts, ενώ το music video παραμένει σταθερά στο top3 των trends του YouTube και πλησιάζει το 1 εκατομμύριο views σε λιγότερο από επτά ημέρες.

Παράλληλα, οι fans της Eurovision το αποθεώνουν, κατατάσσοντάς το στις αγαπημένες τους φετινές συμμετοχές. Δείτε εδώ και το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει η Στεφανία Λυμπερακάκη την Ελλάδα στη Eurovision.