Φιλίτσα Καλογεράκου: «Μίλησα πριν την κυρία Μπεκατώρου αλλά κανένα αυτί δεν ίδρωσε»

«Υπάρχει ομερτά στον χώρο μας»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Φιλίτσα Καλογεράκου: «Μίλησα πριν την κυρία Μπεκατώρου αλλά κανένα αυτί δεν ίδρωσε»

Μέσα από μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Φιλίτσα Καλογεράκου εξήγησε πως υπάρχει ομερτά στον χώρο της υποκριτικής μιας και όταν είχε μιλήσει για την παρενόχληση που δέχθηκε, καιρό πριν βγει η εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, δεν είχε αντιδράσει κανείς.

Η ηθοποιός έχει μιλήσει αρκετές φορές ανοιχτά για την παρενόχληση που έχει δεχθεί και έχει σταθεί στο πλευρό των θυμάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Η ανάρτηση της Φιλίτσας Καλογεράκου

«Δυστυχώς υπάρχει ομερτά στο επάγγελμα. Την έχω βιώσει στο πετσί μου, γιατί εγώ βγήκα και μίλησα πολύ νωρίτερα από την κυρία Μπεκατώρου δημόσια και σε συνεντεύξεις. Αλλά κανένα αυτί δεν ίδρωσε.

Και όταν απευθύνθηκα σε συναδέλφους που είχαν τα διπλάσια χρόνια στον χώρο όλοι μου λέγανε “μη μιλάς, έτσι είναι αυτός ο χώρος, μη μιλάς θα χάσεις δουλειές”. Απειλήθηκα από παραγωγούς “αν τολμήσεις να βγεις και μιλήσεις δημόσια, θα σε καταστρέψω”. Η ομερτά υπήρχε. Δεν την ξέρω απλά, τη βίωσα και την πλήρωσα», έγραψε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Φιλίτσα Καλογεράκου παρενόχληση

«Όταν κάποιος σε καλεί στον χώρο του, οπωσδήποτε πρέπει να σε βιάσει»

Στη δήλωση του Σταμάτη Γονίδη σχετικά με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, απάντησε η Φιλίτσα Καλογεράκου με μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Όταν δεν θες ο άλλος να σε βιάσει υπάρχουν πολλοί τρόποι να το αποφύγεις, δεν θα πας στον χώρο του. Του ρίχνεις ένα χαστούκι, λες θα πάω στην αστυνομία ή θα το πω στον μπαμπά μου. Όταν επειδή θέλεις να μείνεις στην δουλειά, δέχεσαι αυτόν τον εκβιασμό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φύγεις», είπε ο τραγουδιστής στην εκπομπή Σου Κου Family για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης.

Όπως ήταν φυσικό η ομάδα της εκπομπής διαφώνησε με πολλά από τα λεγόμενα του τραγουδιστή, ε την Αντελίνα Βαρθακούρη να αναφέρει: «Είμαι αντίθετη. Δεν δέχομαι ότι αν ένα θύμα που έχει κακοποιηθεί, δεν θα του συμβεί. Δεν έχουμε όλη την ίδια δύναμη και τον ίδιο χαρακτήρα».

Η Φιλίτσα Καλογεράκου θέλησε να απαντήσει στον Σταμάτη Γονίδη μέσα από μια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και συγκεκριμένα μέσα από ένα instastory της.

«Συμπέρασμα: τελικά όταν κάποιος σε καλεί στον χώρο του, προφανώς και οπωσδήποτε πρέπει να σε βιάσει. Φαίνεται ότι κάποιοι κρίνουν εξ’ ιδίων #Γονίδης», έγραψε χαρακτηριστικά.

Καλογεράκου κατά Γονίδη