Φιλίτσα Καλογεράκου: «Μου είπε "θα μου κάτσεις και μετά θα ανεβάσουμε το έργο"»

Ανατριχιάζει με τις νέες αποκαλύψεις περί σεξουαλικής παρενόχλησης

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φιλίτσα Καλογεράκου: «Μου είπε

Στην εκπομπή Pop Up βγήκε ζωντανά η Φιλίτσα Καλογεράκου, η οποία μίλησε ανοικτά για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε.

Η ηθοποιός σε παλιότερη συνέντευξή της είχε αναφερθεί στο περιστατικό αυτό χωρίς να δώσει πολλές λεπτομέρειες. Σήμερα, αποφάσισε να δώσει περισσότερα στοιχεία χωρίς πάλι, όμως, να πει ανοιχτά το όνομά του καθώς δεν έχει μάρτυρες που θα μπορούσαν να την δικαιώσουν σε περίπτωση μήνυσης.

«Δέχτηκα σεξουαλική παρενόχληση στο θέατρο, έφυγα κι έχασα τη δουλειά μου. Η σεξουαλική παρενόχληση κατά κανόνα σε ακολουθεί για χρόνια στον επαγγελματικό σου χώρο. Δεν θα αποκαλύψω ονόματα γιατί δεν έχω αποδείξεις. Γνώρισα τον κύριο α, κανονίσαμε επαγγελματική συνάντηση για να του δείξω το έργο. Και μου απάντησε “θα μου κάτσεις, θα το ξαναγράψω για να είναι δικό μου το έργο και μετά θα το ανεβάσουμε”. Του απάντησε ειρωνικά όχι. «Εάν δεν, δεν», μου απάντησε κι έφυγα. Οι συνέπειες του όχι; Πιο χυδαίες, πιο σοκαριστικές», είπε αρχικά η Φιλίτσα Καλογεράκου.

Οι αποκαλύψεις της Φιλίτσας Καλογεράκου

Και η Δήμητρα Παπαδήμα έχει βιώσει σεξουαλική παρενόχληση

Η ηθοποιός Δήμητρα Παπαδήμα μίλησε στο Πρωινό για το νέο της βιβλίο με τίτλο «Βίος βίας» και αποκάλυψε όλες τις κακοποιήσεις, σεξουαλικές και σωματικές που έχει δεχτεί στο θέατρο όλα αυτά τα χρόνια.

Η ηθοποιός δήλωσε πως έχε δεχτεί σωματική βία στο θέατρο από άντρα και ανταπέδωσε με ένα χτύπημα εκεί που έπρεπε ενώ αναφέρθηκε και σε περίπτωση που πήγε να πάρει το σενάριο και ο σκηνοθέτης τις ρίχτηκε. Η ηθοποιός προσπάθησε να τραβηχτεί και αυτός της έσκισε το πουκάμισο.

Τέλος συγκλονίζει με την αναφορά: «Έχω φύγει στη μέση θεατρικής παράστασης γιατί έχω δεχτεί την χείριστη σεξουαλική παρενόχληση»