Κωνσταντίνος Καππάς: «Για τον Λιγνάδη ακούγονταν διάφορα!»

«Δεν μπορείς όμως να διαβάλλεις έναν άνθρωπο χωρίς αποδείξεις»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κωνσταντίνος Καππάς: «Για τον Λιγνάδη ακούγονταν διάφορα!»

Ο Κωνσταντίνος Καππάς, μίλησε στο Secret των Παραπολιτικών και την Μ. Κούνια για τις εξελίξεις στο χώρο του θεάτρου που έχουν συγκλονίσει, αλλά και για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Μεταξύ μας ήταν γνωστά πολλά πράγματα. Δηλαδή, ακούγαμε ότι αυτός στην πρόβα πλακώθηκε με τον δείνα ή τσακώθηκε με τον άλλον ή είχε κάποια άλλη παραβατική συμπεριφορά. Αλλά στο επάγγελμά μας υπάρχει και το στοιχείο ότι κάποιος σε ζηλεύει και λέει διάφορα χωρίς αυτά να ισχύουν.

Φήμες ακούγαμε για αρκετούς, που όμως συνέχιζαν να υπάρχουν στον χώρο, γιατί δεν μιλούσαν ποτέ αυτοί που είχαν κακοποιηθεί. Εγώ πάντως κρατούσα «πισινή» σε σχέση με αυτούς τους ανθρώπους, για το αν θα συνεργαστώ μαζί τους. Όμως δεν λειτουργούν όλοι με αυτά τα κριτήρια, γιατί υπάρχει πολλή πείνα στον χώρο μας», λέει χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Κάππας.

«Για τον Λιγνάδη ακούγονταν διάφορα, αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Και δεν μπορείς να διαβάλλεις έναν άνθρωπο χωρίς αποδείξεις, γιατί μπορεί αυτό μετά να το πληρώνεις για όλη σου τη ζωή», σχολίασε.

Κωνσταντίνος Καππάς για Λιγνάδη

Κωνσταντίνος Κάππας: «Αν υπήρχαν ψίθυροι σε μας στην αστυνομία, στο σύστημα τι υπήρχε;»

Ο Κωνσταντίνος Κάππας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον καταιγισμό καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά και για το επάγγελμα του ηθοποιού.

«Είναι ένα υπέροχο επάγγελμα. Κάθε παιδί που θέλει να το ακολουθήσει να το κάνει. Είναι δύσκολο ναι. Κάποιοι θα τα καταφέρουν. Κάποιοι θα λυγίσουν. Ήμουν μέσα στη νύχτα από τα 17 μου χρόνια. Δούλευα σε εστιατόρια. Από τα 23 είμαι στο θέατρο. Το πάλεψα. Δεν με ψάρωνε κάποιος.

Αθώος μεν αλλά πολύ ψυλλιασμένος με το τι μπορεί να κρύβει κάποιος. Στα 20 μου που δούλευα στον Ηριδανό έκανα παρέα με την Αρβανιτάκη και τη Θέμιδα τη Μπαζάκα και είμαι περήφανος. Και τους είδα μετά στο θέατρο», είπε αρχικά.

«Είχε ακούσει ο ίδιος κάτι για όλα αυτά που μαθαίνουμε; Υπήρχαν διάφοροι ψίθυροι. Είχα ακούσει κάποια πράγματα. Και λέω αν υπήρχαν ψίθυροι σε μας. Στην αστυνομία, στο σύστημα τι υπήρχε; Αν θέλει να κάνει η αστυνομία τη δουλειά της την κάνει», σχολίασε ο Κωνσταντίνος Καππά.

«Διορίζω κάποιον σε θέση ενώ όπως μάθαμε υπάρχει φάκελος για τον συγκεκριμένο άνθρωπο από το 2012; Υπάρχει λάθος χειρισμός. Ακόμα και τώρα που σας μιλάω ταράζομαι. Είναι φρικαλέο αυτό που συμβαίνει. Να προσπαθεί κάποιος με την εξουσία ή το όνομά του να επιβάλλεται σε ένα παιδί. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν αυτός ο άνθρωπος είναι αθώος ή ένοχος», τόνισε.

Ενώ, στην εκπομπή Έλα χαμογέλα μίλησε επίσης και ο Γιώργος Χρανιώτης, ο οποίος οργισμένος ξέσπασε με τις τελευταίες εξελίξεις γύρο από τις καταγγελίες.