Τόνυ Δημητρίου: Μιλά για το νέο του επαγγελματικό βήμα - «Πρέπει να κάνεις καλό κουμάντο»

Η κίνηση του εν μέσω πανδημίας

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τόνυ Δημητρίου: Μιλά για το νέο του επαγγελματικό βήμα - «Πρέπει να κάνεις καλό κουμάντο»

Ο Τόνυ Δημητρίου παραχώρησε συνέντευξη στο Λοιπόν και μέσα σε όλα αποκάλυψε το νέο του επαγγελματικό βήμα, το οποίο απέχει αρκετά από το χώρο της υποκριτικής.

Ο ηθοποιός λοιπόν έκανε γνωστή την ευχάριστη είδηση και αποκάλυψε πως απέκτησε το δικό του κατάστημα, ενώ πριν μερικές μέρες αναφέρθηκε και στον σάλο με τις καταγγελίες.

-Μέσα σε μια τόσο δύσκολη εποχή που βιώνουμε, είναι αρκετά τολμηρό το εγχείρημα σου.

Το μαγαζί το έχω ανοίξει εδώ και τρεις μήνες, το έκανα γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ήμουν σίγουρος ότι θα έρθει κι άλλο Lockdown, κι ήξερα ότι οι καλλιτέχνες θα έχουμε πρόβλημα. Ηθοποιός ήμουν πάντα και θα είμαι, επιχειρηματίας υπήρξα και νεότερος.

Κάποτε στου Ψυρρή, είχα ανοίξει ένα μπαρ κι ένα κλαμπ, ενώ σιγά-σιγά βρέθηκα συνέταιρος σε 4-5 μαγαζιά. Η επιχειρηματική μου δραστηριότητα πήγε αρκετά καλά, σαφώς ήταν άλλες εποχές, τίποτα όμως δεν διαρκεί για πάντα, μετά ήρθε η κρίση και για να είσαι κερδισμένος στο τέλος της ημέρας ήθελε φοβερή διαχείριση.

-Η πλειοψηφία των καλλιτεχνών δηλώνει ότι έχει αποτύχει σε τέτοιας μορφής επιχειρηματικές δραστηριότητες, ότι... πέφτουν έξω.

Πρέπει να κάνεις καλό κουμάντο, να μη θεωρείς την επιτυχία δεδομένη και για πάντα, να πληρώνεις τους προμηθευτές σου, το κράτος και ό,τι άλλο προκύψει έγκαιρα, μετά, ό,τι μείνει, αν μείνει, είναι το κέρδος, αυτό μόνο μπορείς να ξοδέψεις.

Πώς σε αντιμετώπιζαν οι θαμώνες;

Πολλές φορές τους έκανε εντύπωση, αλλά πιστεύω θετική.

-Δεν υπήρξαν ματιές απαξιωτικές ή της "κατάρριψης του μύθου" που φέρει ένας προβεβλημένος ηθοποιός, όταν καθαρίζει το τασάκι με τα αποτσίγαρα;

Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς τι σκέπτονταν, αλλά η συμπεριφορά τους ήταν θετική απέναντι μου, με έβλεπαν σαν έναν άνθρωπο απλό, ο οποίος έκανε τη δουλειά του.

Τόνυ Δημητρίου νέο επιχειρηματικό βήμα

Λίγα λόγια για την ζωή του Τόνυ Δημητρίου

Ο Τόνυ Δημητρίου (Λονδίνο, 23 Αυγούστου 1969) είναι Κύπριος ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Γεννήθηκε στο Λονδίνο, αλλά μεγάλωσε στη Λευκωσία, με τον Κύπριο πατέρα του, τον επίσης ηθοποιό Κώστα Δημητρίου, και τη Δανή μητέρα του. Σε ηλικία 18 ετών, μετακόμισε στην Αθήνα και τα έτη 1987-89 σπούδασε με υποτροφία στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έκτοτε, έχει διαρκή παρουσία στον χώρο του θεάτρου.