Εριέττα Κούρκουλου: «Η δική μου διαφορετικότητα ήρθε με τη μορφή μιας πολύ καλής οικονομικά κατάστασης»

Η σπάνια εξομολόγηση της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εριέττα Κούρκουλου: «Η δική μου διαφορετικότητα ήρθε με τη μορφή μιας πολύ καλής οικονομικά κατάστασης»

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Gala με αφορμή την σημερινή Ημέρα της Γυναίκας και μεταξύ των άλλων εξιστόρησε στιγμιότυπα από την προσωπική της διαδρομή.

Η ιδρύτρια και Πρόεδρος της Save a Greek Stray αναφέρθηκε στο πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με τα ζώα, ενώ προχώρησε και σε μια σπάνια εξομολόγηση για την ζωή της.

Η Εριέττα ανέφερε χαρακτηριστικά: “Για κάθε παιδί που μεγαλώνει στην Ελλάδα, η διαφορετικότητα είναι επικίνδυνη. Η δική μου διαφορετικότητα ήρθε με τη μορφή μιας πολύ καλής οικονομικά κατάστασης και δυο γονέων που βρίσκονταν διαρκώς στα φώτα της δημοσιότητας.

Η τιμωρία μου για όλα αυτά ήταν ο αποκλεισμός μου από τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας μου και η αθεμελίωτη κολακεία των ενηλίκων, τους οποίους γρήγορα έπαψα να εμπιστεύομαι. Έτσι ξεκίνησε ο θαυμασμός μου για τα ζώα.

Παρατήρησα ότι για εκείνα ήμουν ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους και το μόνο που με ξεχώριζε ήταν η ευγένειά μου προς εκείνα, την οποία και επιβράβευαν δείχνοντας μου εμπιστοσύνη.

Όταν έχεις την τύχη να βρίσκεσαι κοντά σε μη ανθρώπινα ζώα, αντιλαμβάνεσαι ότι έχουν δικά τους συναισθήματα, επιθυμίες και προτιμήσεις, όπως έχουμε και εμείς. Ξαφνικά ανοίγεις τα μάτια σου στην κόλαση που έχουμε δημιουργήσει και όλα αυτά τα πλάσματα που είχαν την ατυχία να μη γεννηθούν άνθρωποι. Από εκείνη τη στιγμή, λοιπόν δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ εάν δεν κάνεις κάτι γι’ αυτά” κατέληξε η Εριέττα Κούρκουλου. Δείτε εδώ στο μεταξύ και το απίστευτο βίντεο από τον γάμο της!

Εριέττα Κούρκουλου σπάνια εξομολόγηση

Λίγα λόγια για την Εριέττα Κούρκουλου και την ζωή της

Είναι 28 ετών, γεμάτη όνειρα και αγάπη για τη μόδα. Η Εριέττα Κούρκουλου, κόρη της Μαριάννας Λάτση και του Νίκου Κούρκουλου, διατηρεί χαμηλό προφίλ, χαράσσοντας τη δική της ανεξάρτητη επαγγελματική πορεία. Η νεαρή σχεδιάστρια αποφεύγει εκ πεποιθήσεως τη δημοσιότητα και τους παπαράτσι. Ωστόσο, έκανε μια εξαίρεση για χάρη του «Close Up», του γνωστού περιοδικού που εκδίδεται στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας για πρώτη φορά στα ΜΜΕ και συγκεκριμένα στη δημοσιογράφο Αγγελική Σάπικα.

Η Εριέττα Κούρκουλου σύστησε τον εαυτό της ως το κορίτσι που γεννήθηκε μεν από διάσημους γονείς, αλλά δεν παύει η ζωή της να χαρακτηρίζεται από σεμνότητα, με σταθερά μεγάλη αγάπη για τα ζώα. Εχει ιδρύσει τη φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray» στην οποία αφιερώνει πολλές ώρες της καθημερινότητάς της.

Οπως εξομολογήθηκε στο «Close Up», «αυτό που θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία είναι κυρίως η αγάπη μου για τα ζώα. Κοντά τους εισέπραττα αισθήματα όπως πίστη, χαρά, ευγνωμοσύνη, στην πιο καθαρή μορφή τους. Ηθελα να τους δώσω πίσω με τη σειρά μου όσο περισσότερα μπορούσα. Πιστεύω ότι η ανιδιοτελής αγάπη ενός σκύλου αφοπλίζει τον άνθρωπο από τον εγωισμό του.