Γιάννης Στάνκογλου: «Δεν είναι μόνο ο Λιγνάδης, να έρθει και στους άλλους χώρους η κάθαρση»

«Έχουμε γίνει καθρέφτης της κοινωνίας»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γιάννης Στάνκογλου: «Δεν είναι μόνο ο Λιγνάδης, να έρθει και στους άλλους χώρους η κάθαρση»

Το βράδυ της Κυριακής ο Γιάννης Στάνκογλου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Mega, Σούπερ Μπάλα Live και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, σχολιάζοντας πως αντίστοιχες περιπτώσεις υπάρχουν σε όλους τους χώρους, απλά σε αυτή τη φάση, έχει βγει μπροστά το θέατρο.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, ο οποίος από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη να παραιτηθεί από τη θέση της η Λίνα Μενδώνη, ξεκίνησε την τοποθέτησή του από το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες τα θέατρα είναι κλειστά, για να περάσει στο θέμα που έχει απασχολήσει όσο κανένα άλλο την ελληνική κοινωνία.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Στάνκογλου για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«Έχουμε γίνει καθρέφτης της κοινωνίας αυτή τη στιγμή, ο χώρος του θεάτρου, αλλά όλα αυτά δεν θεωρώ ότι ισχύουν μόνο στον δικό μου χώρο. Ισχύουν σε όλους τους χώρους και πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα βγουν… Το θέμα είναι να υπάρχει ένας φόβος στο πώς συμπεριφέρεσαι εσύ στον άλλον, όχι πώς σου συμπεριφέρονται…

Γιάννης Στάνκογλου Δημήτρης Λιγνάδης

Όλα αυτά που ακούγονται ήταν φήμες και δεν είναι μόνο ο Λιγνάδης. Έχει γίνει ένα focus στον δικό μου χώρο τώρα. Θέλω η δικαιοσύνη, η αλήθεια και κάθαρση να αρχίσει να γίνεται σιγά σιγά και αλλού και ο κόσμος να καταλάβει ότι ο ηθοποιός είναι πάρα πολύ σημαντικό λειτούργημα».

«Δέχτηκα ψυχολογική παρενόχληση, ήρθα σε δύσκολες καταστάσεις με σκηνοθέτες»

Ο Γιάννης Στάνκογλου μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» για όλες τις φορές που έχει δεχτεί ψυχολογική παρενόχληση από σκηνοθέτες.

«Έχω έρθει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις κι εγώ προσωπικά με σκηνοθέτες πού να ασκείται ψυχολογική βία. Ψυχολογικά έχω παρενοχληθεί. Αλλά αυτές οι καταστάσεις με κάνουν πιο δυνατό. Είναι κάτι που αντιμετώπισα και με έκανε πιο δυνατό» τόνισε ο γνωστός ηθοποιός.

Υπογράμμισε δε πώς αυτό δεν είναι θέμα φύλου και ότι ο καλλιτεχνικός χώρος είναι έντονος.

«Είμαι 20 χρόνια στο θέατρο. Δεν θέλω να μείνω στο δικό μου χώρο. Ότι ακούμε για το θέατρο ισχύουν σε πολλούς κλάδους. Πήρε έντονη μορφή και καλά κάνει. Πρέπει πρακτικά να οριοθετηθούν τα ζητήματα» σημείωσε, ζητώντας να υπάρχουν ουσιαστικές κυρώσεις σε όσους έχουν κακοποιητικές ή παρενοχλητικές συμπεριφορές. Να αρχίσουμε να λέμε πράγματα. Δεν υπάρχει γιατί τώρα. Υπάρχει γιατί πάντα.

Να μιλάμε και να επικοινωνούμε όταν μας συμβαίνει κάτι και να μην το αφήνουμε κάτω από το χαλί» δήλωσε με νόημα. Την ίδια στιγμή η ηθοποιός Τζένη Ιωακειμίδου αποκάλυψε τα περιστατικά ψυχολογικής παρενόχλησης από τον Γιώργο Κιμούλη.