Χάρι: Απαντά ξεκάθαρα για το Megxit - «Φύγαμε λόγω έλλειψης υποστήριξης»

«Δεν είχαν σκοπό να δώσουν προστασία στον Άρτσι»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Χάρι: Απαντά ξεκάθαρα για το Megxit - «Φύγαμε λόγω έλλειψης υποστήριξης»

Πριν από λίγες ώρες βγήκε στη δημοσιότητα η συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Χάρι και η Μέγακν Μαρκλ στην Όπρα. Ο γιος του διαδόχου του θρόνου της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως το Megxit έγινε λόγω της έλλειψης υποστήριξης.

Το ζευγάρι αποφάσισε να δώσει την οριστική απάντηση για την υπόθεση που απασχόλησε όσο λίγες πέρυσι την βρετανική κοινωνία.

Η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία αποκάλυψε ότι σε λίγο καιρό θα φέρει στον κόσμο ένα κοριτσάκι, τόνισε πως δεν δέχθηκε καμία μορφή υποστήριξης από την βασιλική οικογένεια ενώ από τη μεριά του ο Χάρι εξήγησε πως μεγάλο ρόλο έπαιξαν για ακόμα μία φορά τα μέσα ενημέρωσης.

Οι δηλώσεις της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι για το Megxit

«Μπορώ να σου δώσω ειλικρινή απάντηση. Σε αυτούς τους μήνες που ήμουν έγκυος, όλο αυτόν τον καιρό, είχαμε παράλληλα και την κουβέντα αυτή. Ότι δεν θα του δοθεί ασφάλεια. Δεν πρόκειται να του δοθεί ένας τίτλος. Και επίσης ανησυχίες και συζητήσεις για το πόσο σκούρο θα είναι το δέρμα του όταν γεννηθεί. Υπήρχαν συζητήσεις για το δέρμα του μωρού.

Megxit Χάρι και Μέγκαν

Και τι θα σημαίνει αυτό και πώς θα μοιάζει. Δε θα πω ποιος έκανε αυτή την κουβέντα. Νομίζω αυτό θα ήταν καταστροφικό για εκείνους. Μου μεταφέρθηκε αυτό από τον Χάρι. Αυτές ήταν συζητήσεις που η Οικογένεια έκανε μαζί του. Και νομίζω… Δε μπορούσα να διαχειριστώ το γιατί…» είπε, μεταξύ άλλων, η Μέγκαν Μαρκλ.

«Έλλειψη υποστήριξης και έλλειψη κατανόησης. Φύγαμε και για τα δημοσιεύματα του Αγγλικού τύπου και γιατί δεν είχαμε κατανόηση από το Παλάτι» απάντησε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τη Νεφέλη Ντατσοπούλου στο Instagram

«Το παλάτι ανησυχούσε για το πόσο μαύρος θα είναι ο Άρτσι»

Το ζευγάρι, αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια που έζησε στο παλάτι, ενώ αποκάλυψε πως οι άνθρωποι της βασιλικής οικογένειας είχαν μεγάλες ανησυχίες σχετικά με το χρώμα που θα έχει ο μικρός Άρτσι και γενικότερα τα παιδιά τους, πριν καλά καλά προλάβει να μείνει έγκυος η Μέγκαν Μαρκλ.

«Δεν πρόκειται ποτέ να αποκαλύψω τις συζητήσεις που έκανα με την οικογένειά μου για το θέμα του χρώματος του γιού μου. Εκείνη την εποχή που έγιναν ήμουν σε περίεργη θέση, σοκαρισμένος. Δεν αισθάνομαι άνετα να το συζητήσω δημόσια. Αλλά η ερώτηση τι χρώμα θα έχουν τα παιδιά μπήκε στο τραπέζι αμέσως μετά τον γάμο, πριν ακόμα η Μέγκαν μείνει έγκυος», είπε αρχικά ο Χάρι ενώ απάντησε θετικά στην ερώτηση της Όπρα: «Αν με κάποιον τρόπο σας είχαν στηρίξει θα είχατε μείνει;».

Χάρι και Μέγακν Μαρκλ παιδί

Η Μέγκαν Μαρκλ περιγράφοντας τις τάσεις αυτοκτονίας που είχε ενώ ήταν πέντε μηνών έγκυος, τόνισε ότι σκεφτόταν πως «θα ήταν καλύτερα για όλους» το να δώσει τέλος στη ζωή της. «Ήξερα πως αν δεν το είχα πει, θα το είχε κάνει. Απλά δεν ήθελα να είμαι άλλο ζωντανή. Και αυτή ήταν μια ξεκάθαρη, πραγματική, τρομακτική και συνεχής σκέψη.

Και θυμάμαι πως με κρατούσε αγκαλιά (ο Χάρι). Είχα πει ότι χρειαζόμουν να πάω κάπου για βοήθεια. Είπα πως δεν είχε νιώσει έτσι ξανά και χρειαζόμουν να πάω κάπου. Και μου είπαν (σ.σ. από το παλάτι) ότι δεν μπορούσα, ότι δεν θα ήταν καλό για τον θεσμό», είπε η Μέγκαν, ενώ αποκάλυψε ότι αφού εκμυστηρεύτηκε στον Χάρι για τις αυτοκτονικές της τάσεις, από το Παλάτι την ανάγκασαν να παραβρεθεί σε εκδήλωση στο Royal Albert Hall.

Οι σχέσεις με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και ο κίτρινος τύπος

«Οταν ξεκίνησαν τα χτυπήματα κάτω από την μέση με ψευδή δημοσιεύματα στα βρετανικά tabloid, το Παλάτι δεν έκαν τίποτα για να τα σταματήσει ή να μας στηρίξει με έναν τρόπο.

Η ιστορία με την Κέιτ ήταν η αρχή της δολοφονίας τους χαρακτήρα μου. Τα ψέματα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Ήταν ανυπόφορο», είπε η Μέγκαν Μαρκλ και ο Χάρι αποκάλυψε πως ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, σταμάτησε να δέχεται τις κλήσεις του όταν αποφάσισαν με τη Μέγκαν Μαρκλ να φύγουν από τη βασιλική οικογένεια.

Σχετικά με τη συνάντησή της με τη βασίλισσα Ελισάβετ η Μέγκαν Μαρκλ δήλωσε πως «δεν υπήρχε μεγάλη ανησυχία για τη συνάντηση με τη βασίλισσα». Όταν όμως την ρώτησε ο Χάρι αν ξέρει να υποκλίνεται τότε η ίδια συνειδητοποίησε ότι δεν πρόκειται για ακόμα μια από τις διασημότητες που είχε γνωρίσει στο Λος Αντζελες, όπου και μεγάλωσε. «Προφανώς έκανα μια πολύ βαθιά υπόκλιση - δεν το θυμάμαι. Ήταν υπέροχο και εύκολο και, ευτυχώς, δεν ήξερα πολλά για την οικογένεια» είπε η Μέγκαν Μαρκλ.