Αντώνης Κανάκης για Νέα Σμύρνη: «Είναι ανυπόφορο αυτό το ping pong βίας»

«Ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αντώνης Κανάκης για Νέα Σμύρνη: «Είναι ανυπόφορο αυτό το ping pong βίας»

Το Ράδιο Αρβύλα καθυστέρησε να βγει χθες στον αέρα λόγω των εξελίξεων στη Νέα Σμύρνη και έτσι, ο Αντώνης Κανάκης θέλησε να πάρει θέση για όσα διαδραματίστηκαν και για τα δύο περιστατικά βίας που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη.

Ο παρουσιαστής εξήγησε με τη σειρά του πως η βία δεν είναι σε καμία περίπτωση απάντηση σε περιστατικά βίας, ενώ τόνισε πως στο τέλος, όλοι καταλήγουν «τυφλοί» αφού ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου.

Αντώνης Κανάκης Νέα Σμύρνη

Η τοποθέτηση του Αντώνη Κανάκη για τη Νέα Σμύρνη

«Παράξενα γεγονότα. Είναι πλέον ανυπόφορο αυτό το ping pong βίας σε αυτή τη χώρα. Τη μία μέρα, η ενημέρωση, η σάτιρα, οι πάντες και τα πάντα καυτηριάζουμε τη βία που έρχεται από εκείνη την πλευρά. Την άλλη μέρα έρχεται βία από την άλλη πλευρά.

Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ δυσάρεστη αυτή η κατάσταση. Στο τέλος όλοι τυφλοί μένουν αν ο ένας βγάζει το μάτι του άλλου. Θα προσπαθήσουμε, υπάρχει ένα κλίμα παράξενο και αυτές εικόνες δεν μας άρεσαν και μας επηρέασαν» είπε ο Αντώνης Κανάκης.

«Το μήνυμα κατά της βίας δεν είναι η χρήση βίας από κανέναν»

Λίγες ώρες μετά τα σοκαριστικά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα της Τρίτης, ο Νίκος Μουτσινάς θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια και να εξηγήσει πως η βία δεν είναι σε καμία περίπτωση η απάντηση για τον ξυλοδαρμό του 29χρονου.

Ο παρουσιαστής είχε πάρει θέση και την Κυριακή, μετά το αρχικό περιστατικό που έγινε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και έτσι χθες επέστρεψε με μία νέα ανάρτηση όλο νόημα.

Το βασικό που ήθελε να πει μέσα από την τοποθέτησή του είναι ότι η βία δεν μπορεί να είναι απάντηση στη βία, καθώς τότε δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε για τα αυτονόητα, ενώ τόνισε την ανάγκη να απομακρυνθεί το κομματικό σκέλος από τα δύο περιστατικά.

«Αν απαντάς στη βία με βία, τότε δεν υπάρχει λόγος να ζητάμε και να συζητάμε τα αυτονόητα. Φύγετε από τα κόμματα, φύγετε από τις στολές και δείτε μόνο τον άνθρωπο, όποιος κι αν είναι. Είτε αστυνομικός, είτε απλός πολίτης, είτε άντρας, είτε γυναίκα. Το μήνυμα κατά της βίας δεν είναι η χρήση βίας από κανέναν μας».

Νίκος Μουτσινάς Νέα Σμύρνη