Τάκης Ζαχαράτος: "Αν υιοθετούσα ένα παιδί θα ήθελα να έχει δυο γονείς"

"Ήμουν πολύ επιλεκτικός στον έρωτα, δεν ήθελα να μου χαλάσει τη δουλειά μου"

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τάκης Ζαχαράτος:

Ο έρωτας και οι... βουτιές στα βαθιά χωρίς σωσίβιο. Οι επίπονες ανατροπές της ζωής του. Οι “τύραννοι” και το αδιέξοδο. Ο διαρκής διάλογος με τον εαυτό του, η ψυχανάλυση, το πρώτο βιβλίο που έγραψε στην καραντίνα, που μιλά για τη βία -χωρίς να το επιδιώξει να είναι επίκαιρος-, τα βεντετιλίκια στην τέχνη, οι αγαπημένες ηρωίδες στο Διαφάνι και η δική του πρόταση για το τέλος των “Άγριων Μελισσών”, η Μιμή Ντενίση, ο Λάκης Λαζόπουλος, η ευτυχία του για τη συμμετοχή του στο φετινό YFSF... Το γέλιο και η χαρά του. Ο Τάκης Ζαχαράτος, αυτή η πολυδιάστατη one of a kind προσωπικότητα σε μια αφήγηση από το χθες στο σήμερα της ζωής του, αποκλειστικά στο YOU.

Από την Κατερίνα Μπούσιου, Φωτογραφίες: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Μόλις έχει γυρίσει από μια σύντομη επίσκεψη που έκανε στην... αιώνια φίλη του Ζωζώ Σαπουντάζακη. “Περνούσα τυχαία κάτω από το σπίτι της και της χτύπησα αυθόρμητα το κουδούνι. Φυσικά χάρηκε πολύ που με είδε”. Αυτό είναι ο Τάκης. Αυθόρμητος στη συμπεριφορά και με μεγάλη αγάπη για τους ανθρώπους γύρω του. Η καραντίνα τον βοήθησε να κάνει και νέους φίλους. Με μερικούς, μάλιστα, δημιούργησαν από κοινού βίντεο για τα social media για να σπάσει... η μονοτονία της εποχής, για να δώσει γέλιο και χαρά. Γιατί έτσι νιώθει και εκείνος ευτυχισμένος.

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Τάκη Ζαχαράτου

Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερο λάθος σου;

Ότι έβαζα πάντα ως προτεραιότητα τα “θέλω” των άλλων και ξεχνούσα τον εαυτό μου. Τώρα δίνω πια αγάπη πρώτα σ' εμένα, για να είναι ουσιαστική στη συνέχεια η αγάπη που θα δώσω στους άλλους.

Τα πρώτα σου χρόνια είχες μια αγωνία για να σε αποδεχτούν οι άλλοι και να σε αγαπήσουν;

Είχα αγωνία να μην “πνιγώ” και όχι αν θα με συμπαθήσουν. Ξεκίνησα σε αυτήν τη δουλειά κάνοντας βουτιά στα βαθιά χωρίς σωσίβιο. Δεν ήταν η βάρκα μου φτιαγμένη για τέτοια ταξίδια. Έπρεπε στις φουρτούνες να βουτάω στον πάτο, να κρατάω τις τρύπες που έμπαζαν νερά, να ανεβαίνω για λίγο στην επιφάνεια να παίρνω αέρα. Ήταν επίπονο, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή.

Αυτή η βάρκα “έμπασε” παραπάνω νερά στα ερωτικά σου; Μήπως εκεί δεν τα κατάφερες τόσο καλά όσο θα ήθελες;

Κάποτε ρώτησαν την Καλουτά γιατί δεν παντρεύτηκε και εκείνη απάντησε: “Γιατί ήμουν ερωτευμένη με τη δουλειά μου”. Είμαι κι εγώ!

Παρόλα αυτά έχεις δηλώσει πως έκανες μία και μοναδική μακροχρόνια σχέση.

Ήμουν, όμως, πολύ επιλεκτικός στον έρωτα, δεν ήθελα να μου χαλάσει τη δουλειά μου, που είναι το παιδί μου, η οικογένειά μου. Δεν ήταν εύκολο, αυτό το κόστος το έχω πληρώσει εις γνώση μου. Από την άλλη πλευρά στον έρωτα παίζει ρόλο και η τύχη.

Μου είχες πει κάποτε ότι ήθελες να υιοθετήσεις ένα παιδί. Γιατί δεν το προχώρησες;

Είμαι επαγγελματίας σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου. Αν θα το έκανα σημαίνει ότι θα ήμουν αφοσιωμένος εκεί ως γονιός. Από την άλλη πλευρά θα ήθελα, αν υιοθετούσα ένα παιδί, να έχει δύο γονείς για να μοιραστεί η ευθύνη, αυτό είναι το χρέος απέναντι στη ζωή που καλείσαι να μεγαλώσεις. Γι' αυτό δεν το προχώρησα. Παρόλο που υπάρχουν πολλές μονογονεϊκές οικογένειες στην Ελλάδα -τους θεωρώ ήρωες αυτούς τους ανθρώπους-, εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω.

Δείτε εδώ backstage βίντεο από την συνέντευξή του!

Περισσότερα στο περιοδικό You που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη σε όλα τα περίπτερα με 1,5 ευρώ