Σπύρος Θεοδόσης: «Ήμασταν γείτονες με τον Δημήτρη Λιγνάδη όταν τον μαχαίρωσαν»

«Τον ρώτησα τι έγινε και μου είπε ότι κάποιος μάλλον...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σπύρος Θεοδόσης: «Ήμασταν γείτονες με τον Δημήτρη Λιγνάδη όταν τον μαχαίρωσαν»

Ο Σπύρος Θεοδόσης μίλησε στην ΟΝ Τime και την Σάσα Σταμάτη για την περίοδο που ήταν γείτονας του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και για το περιστατικό που ο σκηνοθέτης και ηθοποιός μαχαιρώθηκε.

Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως έμεναν σε απόσταση 30 μέτρων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και πως δεν θα ξεχάσει ποτέ όταν τον έπιασαν οι γείτονες και τον ρώτησαν: «έμαθες χτες τι έγινε με τον Δημήτρη Λιγνάδη;» με τον ίδιο να απαντά «όχι», λέγοντάς του στη συνέχεια πως κάποιος τον μαχαίρωσε.

Ο Σπύρος Θεοδόσης είπε χαρακτηριστικά: «Μιλάγαμε, αλλά δεν ήμασταν ποτέ φίλοι ούτε είχαμε συνεργαστεί. Ένα πρωί με πιάνουν δυο γείτονες και με ρώτησαν αν έμαθα τι έγινε χτες βράδυ με τον Δημήτρη. Μου περιέγραψαν ότι τον μαχαίρωσαν ενώ εκείνος είχε μπει στην πολυκατοικία του. Και κάλεσαν ασθενοφόρο και τον πήγαν στο νοσοκομείο. Μετά από αρκετό διάστημα τον συνάντησα στην πλατεία, τον ρώτησα τι έγινε και μου είπε ότι κάποιος μάλλον για ληστεία του την έπεσε στην είσοδο μπαίνοντας στην πολυκατοικία του και τον ρώτησα αν είναι όλα καλά και μου απάντησε «όλα καλά».

Ο Σπύρος Θεοδόσης αναφέρθηκε και στην Δικαιοσύνη: «Αν αποδειχτούν όλες αυτές οι κατηγορίες εναντίον, είναι πολύ κατακριτέες αυτές, αλλά ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη μέχρι να αποφασίσει η Δικαιοσύνη, γιατί δεν σου κρύβω, ότι λίγο με έχουν τρομάξει κάποιοι συνάδελφοι με το μένος εναντίον του και διαβάζω φράσεις τύπου «κάψτε τον» ή «να βγάλει τον καρκίνο». Πραγματικά έχω σοκαριστεί».

Σπύρος Θεοδόσης για Δημήτρη Λιγνάδη

Ένοικος πολυκατοικίας Λιγνάδη: «Η αστυνομία βρήκε υλικό στην ταράτσα»

Η κάμερα της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα βρέθηκαν στην πολυκατοικία όπου έμενε ο Δημήτρης Λιγνάδης και μίλησαν με μία ένοικο, η οποία αποκάλυψε πως οι άνθρωποι της αστυνομίας εντόπισαν υλικό μέχρι και στην ταράτσα.

Η ίδια περιέγραψε τον σκηνοθέτη ως έναν άνθρωπο πολύ ευγενικό και λιγομίλητο, ο οποίος δεν είχε ποτέ χρόνο για τις συνελεύσεις της πολυκατοικίας μιας και είχε συνέχεια πρόβες και υποχρεώσεις με το θέατρο.

Δημήτρης Λιγνάδης πολυκατοικία

Θυμίζουμε πως τις προηγούμενες μέρες κυκλοφόρησε η είδηση πως ανάμεσα στα πράγματα του Δημήτρη Λιγνάδη εντοπίστηκαν και ερωτικές επιστολές.

«Ήρθε η αστυνομία να ελέγξει την ταράτσα. Ξεκίνησε από τις 10.30 και μέχρι τις 3 δεν είχαν τελειώσει ακόμα. Στην ταράτσα πίσω από τους θερμοσίφωνες υπήρχε κι άλλο υλικό. Ήταν σε κοινόχρηστο χώρο αυτό το υλικό, αλλά δεν το ακουμπούσε κανείς. Προφανώς κάποιος από την πολυκατοικία ανέφερε πως υπάρχει και η αστυνομία ήρθε και το εντόπισε.

Η αστυνομία ήρθε με ένταλμα και ζήτησε να ανοίξουμε. Την δεύτερη φορά, στις αποθήκες ήρθε μαζί και ο εισαγγελέας. Ο Λιγνάδης έμενε μόνος του, ήταν πάντα βιαστικός και λιγομίλητος. Τώρα δεν μένει κανείς στο σπίτι του. Δεν μας είχε δώσει αρνητική εντύπωση.

Όλοι είδαν τα παιδιά να μπαίνουν στην πολυκατοικία αλλά έλεγε ότι βοήθαγε τα παιδιά. Δεν είχα ακούσει τίποτα, ούτε είχα δει κάποιο παιδάκι να βγαίνει κλαίγοντας ή να ζητάει βοήθεια, οπότε δεν μπορώ να τον κατηγορήσω».