Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Νίκου Νικολάου

Πολλές και βαριές κατηγορίες για τον ηθοποιό

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Νίκου Νικολάου

Ένας νέος σάλος ετοιμάζεται να ξεσπάσει στον χώρο του θέατρου αφού σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, έχει συγκεντρωθεί πλήθος καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση κατά του ηθοποιού Νίκου Νικολάου.

Οι υποθέσεις έχουν ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης σύμφωνα με το News2u.gr, το οποίο αποκάλυψε την είδηση για τον ηθοποιό, ο οποίος φέτος πρωταγωνιστεί στην νέα επιτυχημένη σειρά του Mega, Έξαψη.

Μάλιστα, το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι το κανάλι έχει ήδη προχωρήσει σε απομάκρυνση του Νίκου Νικολάου από τη σειρά, ενώ πολλοί είναι αυτή που σχολιάζουν το γεγονός ότι το Νοέμβριο του 2019 ο ηθοποιός έγινε αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με απευθείας ανάθεση από τη Λίνα Μενδώνη, όπως ακριβώς δηλαδή είχε γίνει και με τον Δημήτρη Λιγνάδη και το Εθνικό Θέατρο.

Νίκος Νικολάου σεξουαλική παρενόχληση

Η στήριξη του Νίκου Νικολάου στη Λίνα Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη

Ο Νίκος Νικολάου είχε εκφράσει την στήριξη του στο πρόσωπο της υπουργού όταν σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος ζητούσε την παραίτηση της και ανάληψη ευθυνών όσον αφορά το σκάνδαλο με τον έτερο πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη. Τότε, μιλώντας στο Mega, είχε κάνει λόγο για «πολιτική σκοπιμότητα».

«Ξεκάθαρα πολιτική σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από όσους ζητούν την παραίτηση της Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη έκανε κάποιες τοποθετήσεις σε κρατικούς οργανισμούς. Προέκυψε αυτό το θέμα (σ.σ. του Δημήτρη Λιγνάδη). Βγήκε και είπε ότι εξαπατήθηκε. Και επειδή εξαπατήθηκε της ζητούν να παραιτηθεί; δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα», είχε πει.

Λίγα λόγια για τον Νίκο Νικολάου

Ο Νίκος Νικολάου είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολης του Εθνικού Θεάτρου. Συνεργάστηκε συνεχόμενα με το Εθνικό Θέατρο έως το 1994. Συνεργάστηκε, επίσης, με το Ημικρατικό Θέατρο Κρήτης και το ΔΗΠΕΘΕ Λαμίας.
Έλαβε μέρος σε παραστάσεις του ελεύθερου θεάτρου με τους θιάσους Αλίκης Βουγιουκλάκη, Φυσσούν-Γαβαλά, Μοντέρνο Θέατρο Γ. Μεσσάλα, Θ. Καρακατσάνη, με το θέατρο «Τόπος Αλλού» του Ν. Καμτσή, Άννας Βαγενά κλπ.

Νίκος Νικολάου καταγγελίες

Εχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Αλέξη Μινωτή, Αλέξη Σολωμό, Σπύρο Ευαγγελάτο, Κώστα Μπάκα, Γιάννη Καλατζόπουλο, Σταύρο Τσακίρη, Γιώργο Ρεμούνδο, Νίκο Αρμάο, Κοραή Δαμάτη, Γιώργο Θεοδοσιάδη, Σταμάτη Χονδρογιάννη, Διαγόρα Χρονόπουλο, Γιώργο Μεσσάλα, Θύμιο Καρακατσάνη, Νίκο Καμτσή, Δημήτρη Οικονόμου, Νίκο Χαραλάμπους, Μάουρο Μπολονίνι, Ρούλα Πατεράκη, Γιάννη Μαργαρίτη, Γιάννη Ρήγα, Σταμάτη Φασουλή, Αντρέα Κουτσουρέλη. ‘Εχει διδάξει το μάθημα της υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ.

Εξωτερικός συνεργάτης του Δεύτερου και Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, έχει συνεργαστεί επίσης σε τηλεοπτικές σειρές για την ΕΤ1, ΝΕΤ, MEGA, ANT1, STAR και ALFHA. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Παλατάκι» και είναι Αντιπρόεδρος στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (ITI). Από το 2013 έως σήμερα ανήκει στο καλλιτεχνικό δυναμικό του ΚΘΒΕ.