Επίθεση με βιτριόλι - Γιατρός Ιωάννας: «Εστιάζουμε στο πρόσωπο, αλλά έχει καεί και σε ολόκληρο το κορμί της»

«Μιλάμε για μια καταστροφή μεγάλη και σε μεγάλη έκταση του δέρματός της»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι - Γιατρός Ιωάννας: «Εστιάζουμε στο πρόσωπο, αλλά έχει καεί και σε ολόκληρο το κορμί της»

Η γιατρός της Ιωάννας που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι, Μαρία Καλοφώνου, μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μεταξύ άλλων εξήγησε πως υπάρχουν εγκαύματα σε πολλά σημεία του σώματος της αλλά η θεραπεία της έχει εστιάσει στο πρόσωπο.

Μετά τη συγκλονιστική πρώτη συνέντευξη της Ιωάννας για την επίθεση που δέχθηκε, η γιατρός της αναφέρθηκε στα στάδια της θεραπείας της και τόνισε πως από την πρώτη στιγμή ήρθε πολύ κοντά με την ασθενή για να την στηρίξει στο δύσκολο δρόμο που είχε μπροστά της.

Οι δηλώσεις της γιατρού της Ιωάννας

«Η αλήθεια είναι ότι σε αυτά τα μεγάλα περιστατικά, αναγκαστικά, δημιουργείται ένας δεσμός γιατί ζούμε καθημερινά ο ένας στον άλλο και εγώ έχω ανάγκη να στηρίζω τους ασθενείς μου και εκείνοι εμένα με την βοήθειά τους. Και με την Ιωάννα ήταν εκπληκτικό αυτό, το πόσο με βοήθησε.

Έχουμε τελειώσει το πρώτο κομμάτι το οποίο ήταν να σώσουμε τη ζωή της, μετά να επουλώσουμε τα τραύματά της, να κλείσουν οι μεγάλες πληγές που είχε σε όλο της το σώμα και όχι μόνο στο πρόσωπο. Εστιάζουμε στο πρόσωπο, αλλά έχει καεί και σε ολόκληρο το κορμί της. Μιλάμε για μια καταστροφή μεγάλη και σε μεγάλη έκταση του δέρματός της.

Επίθεση με βιτριόλι γιατρός

Η δουλειά αυτή, δεν είναι δουλειά ενός ανθρώπου. Δεν αρκεί ένας χειρουργός να κάνει τα χειρουργεία και επί ευκαιρίας θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ, όλους τους συναδέλφους», είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλει να σταθεί μπροστά της και να τη ρωτήσει γιατί»

Το πρωί της Παρασκευής, ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας μίλησε στο Ευτυχείτε αναφορικά με την επιθυμία να της να βρίσκεται στην δίκη.

Ο κύριος Λύτρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλει να σταθεί μπροστά στην κατηγορούμενη και να τη ρωτήσει γιατί. Όλο αυτό έχει γίνει από μίσος, κακία, ζήλια χωρίς λόγο επειδή κάποιος φαντάζεται ότι κινδυνεύει από κάποιον άλλον. Η Ιωάννα ξέρει τα πάντα για την υπόθεση».

Ιωάννα Παλιοσπύρου δικηγόρος Αποστόλης Λύτρας

Μέσα σε όλα, αποκάλυψε πως η 35χρονη που της επιτέθηκε έψαχνε τρόπο να την αποτελειώσει και στο νοσοκομείο δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε πράγματι την πληροφορία ότι η κατηγορουμένη ζητούσε πληροφορίες από ένα οικείο πρόσωπο της Ιωάννας για το αν υπάρχει ασφάλεια στο νοσοκομείο. Όταν έρθει το δικαστήριο θα αναφερθούμε και σε αυτό. Γι’ αυτό και η δίωξη είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας διότι ήθελε να της αφαιρέσει τη ζωή». Για την Ιωάννα μίλησε και ο αδερφός της, ο οποίος δήλωσε πως η Ιωάννα το έχει αποδεχτεί.