Αδερφός Ιωάννας Παλιοσπύρου: «Η αδελφή μου το έχει αποδεχτεί και ψάχνει για το καλύτερο»

«Είμαστε στην αναμονή να ξεκινήσει το δικαστήριο»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αδερφός Ιωάννας Παλιοσπύρου: «Η αδελφή μου το έχει αποδεχτεί και ψάχνει για το καλύτερο»

Ο αδερφός της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η οποία δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, μίλησε στην εκπομπή T-live για τα όσα περνάει η ίδια αλλά και όλη της η οικογένεια.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι όλη η οικογένεια και οι φίλοι της είναι στο πλευρό της για τον αγώνα που δίνει και τόνισε πως βρίσκονται εν αναμονή του δικαστηρίου.

«Η αδελφή μου το έχει αποδεχτεί και ψάχνει για το καλύτερο. Να δούμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε για το καλύτερο. Έχει επικοινωνία με φίλους της, τη βλέπουν κάποια άτομα, εννοείται μέσα στο σπίτι με όλα αυτά που γίνονται προσεχτικά.

Η μητέρα μας, όλη η οικογένειά της είμαστε δίπλα της. Σίγουρα τη στηρίζουν και κάποιοι φίλοι της. Είμαστε στην αναμονή να ξεκινήσει το δικαστήριο και κάνουμε όλοι μας υπομονή να κλείσει ο φάκελος και να οριστεί η ημερομηνία», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ενώ, στο πλευρό της βρίσκεται και η Μίνα Αρναούτη.

«Τα εγκαύματα της Ιωάννας είναι βαθιά και εκτεταμένα»

Η γιατρός της Ιωάννας, η οποία βρίσκεται στο πλευρό της από την πρώτη κιόλας μέρα που έγινε η επίθεση με βιτριόλι, μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο Ευτυχείτε και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους φοράει τη μάσκα ενώ αναφέρθηκε και στα εγκαύματα που έχει στο σώμα της.

Η κυρία Μαρία Καλοφώνου είπε επίσης πως η Ιωάννα, που σπάει τη σιωπή της μετά από αρκετούς μήνες, είδε πριν ακόμα φύγει από το νοσοκομείο το πρόσωπό της ενώ τόνισε πως είναι πολύ δυνατή ψυχολογικά, γεγονός που την έχει βοηθήσει στη διάρκεια της θεραπείας της.

«Τα εγκαύματα είναι πολύ βαθιά και εκτεταμένα σε μεγάλο σημείο του σώματος. Εκτός από το πρόσωπο, έχει καεί και ο θώρακας ενώ υπάρχουν κάποια εγκαύματα και στην πλάτη.

Η Ιωάννα γνωρίζει την αλήθεια από την πρώτη στιγμή, δεν της κρύψαμε κάτι. Της δίναμε σιγά σιγά βέβαια τα κομμάτια αλλά δεν της είπαμε ψέματα. Είναι διαφορετικό να στο λέει κάποιος και διαφορετικό να το βιώνεις.

Επίθεση με βιτριόλι μάσκα

Η μάσκα δεν είναι για το ψυχολογικό κομμάτι αλλά υπάρχει για να πιέζει τις ουλές και να βελτιώνει την κατάστασή τους. Βοηθάει και στην ελαστικότητα του δέρματος. Το πρόβλημα με τα εγκαύματα είναι ότι οι ουλές "τραβάνε" το πρόσωπο. Η πίεση που προσφέρει η μάσκα είναι ένας από τους τρόπους αντιμετώπισης.

Η Ιωάννα έχει δει το πρόσωπό της πριν φύγει από το νοσοκομείο. Από την πρώτη στιγμή έχει δίπλα της ψυχολογική υποστήριξη. Από την αρχή μας βοηθούσε, είναι πολύ δυνατό κορίτσι. Δεν τα παράτησε ποτέ. Όταν είχε τα απανωτά χειρουργεία, έμεινε δυνατή και ρώταγε πότε θα έρθει το επόμενο», είπε χαρακτηριστικά η γιατρός της Ιωάννας.