Νικολέττα Βλαβιανού: «Στην πρώτη μου δουλειά δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση»

Η αποστομωτική εξομολόγησή της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Νικολέττα Βλαβιανού: «Στην πρώτη μου δουλειά δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση»

Το πρωί της Κυριακής, η Νικολέττα Βλαβιανού βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα και μεταξύ άλλων θέλησε να μιλήσει για το θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στον χώρο του θεάτρου, αποκαλύπτοντας πως κι εκείνη στη πρώτη της δουλειά δέχθηκε αντίστοιχη παρενόχληση.

Η ηθοποιός, η οποία φέτος συμμετέχει στη σειρά Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, από τη μία αναφέρθηκε στις εξελίξεις του σίριαλ μετά την απομάκρυνση του Πέτρου Φιλιππίδη και από την άλλη σχολίασε το ζήτημα των καταγγελιών που έχουν «σαρώσει» το θέατρο.

Νικολέττα Βλαβιανού σεξουαλική παρενόχληση

Οι δηλώσεις της Νικολέττας Βλαβιανού για τις παρενοχλήσεις

«Θυμάμαι ότι στην πρώτη μου δουλειά, το καλοκαίρι μόλις αποφοιτήσαμε, που είχα μια πρόταση αμέσως υπήρξε μια σεξουαλική παρενόχληση. Απλά είπα «γεια» και άνοιξε μια άλλη πόρτα.

Είναι πράγματα τα οποία συμβαίνουν συνέχεια στη δική μας δουλειά. Ήταν κάπως δεδομένα» πρόσθεσε με ειλικρίνεια η ηθοποιός. «Πάντα υπάρχει γιατί υπάρχει αυτό το η εξουσία. Η κατάχρηση της εξουσίας είναι στην ουσία.

Μην ξεχνάμε, δε, ότι στα δικά μας επαγγέλματα που είναι προβεβλημένα δεν πάνε όλοι οι άνθρωποι γιατί θέλουν να κάνουν αυτή την καριέρα. Θέλουν να προβληθούν. Την εικόνα αγαπούν πιο πολύ και πάνω σε αυτήν δεν έχουν πάντα το υπόβαθρο της κουλτούρας».

«Είναι μια παρέα, σε παίρνει η μπάλα επειδή διαλέγεις στρατόπεδο και σε αποκλείουν από δουλειές»

Η Νικολέτα Βλαβιανού μίλησε στο Dot το μεσημέρι του Σαββάτου για τη σειρά Χαιρέτα μου τον Πλάτανο.

Επιπλέον η ηθοποιός αναφέρθηκε και σε μια παρέα παραγωγών και σκηνοθετών που σε αποκλείουν από δουλείες όταν εμπλέκεσαι και παίρνει θέση σε ζητήματα.

«Ήταν λίγο απότομο για εμάς στην σειρά. Όλη η κατάσταση είναι περίεργη, μια ανακατάταξη και κρίση εξουσίας κι ηθών. Ευθύνεται κι η οικονομική κατάσταση κι ότι δεν υπάρχει άδεια ηθοποιού. Στις αρχές δουλεύαμε 5 χρόνια μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Μετά χωρίσαμε κι επανήλθαμε μετά από κάποια χρόνια. Πάνε κι έρχονται οι παρέες. Εγώ προσωπικά δεν είχα κάποιο πρόβλημα… Αυτό πάει και με τα χρόνια και με την εξουσία.

Υπήρξε μια δικαστική διαμάχη με έναν φίλο μου που ήταν εκτός… Μπλέχτηκα κι εγώ και με πήραν τα σκάγια ξώφαλτσα. Αυτό μου στοίχισε σε κάποιους αποκλεισμούς. Είναι μια παρέα όχι πολλοί άνθρωποι σκηνοθέτες και παραγωγοί και σε παίρνει πιο εύκολα η μπάλα επειδή διάλεξες στρατόπεδο και για αυτό δεν μιλάς, επειδή φοβάσαι τους αποκλεισμούς. Μου έκλεισαν πόρτες για πολλά χρόνια. Το έμαθα μετά από χρόνια. Σου προτείνουν να είσαι κάπου και μετά κόβεσαι.» είπε η ηθοποιός η οποία λίγες μέρες πριν «έκραξε» δημόσια ηθοποιό από τις Άγριες Μέλισσες.