Σπύρος Μπιμπίλας: «Θα είμαι πρόεδρος του ΣΕΗ άλλο ενάμιση χρόνο μου και δεν ξαναβάζω ποτέ»

Αποχωρεί στα 67 του χρόνια

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Σπύρος Μπιμπίλας: «Θα είμαι πρόεδρος του ΣΕΗ άλλο ενάμιση χρόνο μου και δεν ξαναβάζω ποτέ»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και αναφέρθηκε στις καταγγελίες που συγκλόνισαν τον χώρο του θεάτρου αλλά και και συναδέλφους του που πλέον βρίσκονται στον ρόλο του καταγγελλόμενου.

Ο ηθοποιός μάλιστα αποκάλυψε πως δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμα πρόεδρος του ΣΕΗ.

«Θέλω να τελειώσει η περίοδος που είμαι πρόεδρος και να φύγω να πάω διακοπές. Θα είμαι πρόεδρος άλλο ενάμιση χρόνο, μετά τελειώνει η θητεία μου και δεν ξαναβάζω ποτέ, παρά μόνο για το ΤΑΣΕΗ, όχι για το ΣΕΗ. Θα μπουν νέοι άνθρωποι, εγώ απλώς βοήθησα. Θα είμαι 67 χρονών όταν φύγω.

Έχω άλλα πράγματα, θα πρέπει να γράψω τα βιβλία μου, έχω να ετοιμάσω το λεύκωμα… Θέλω να τ’ αφήσω πίσω μου, όπως και καλή αύρα» εξήγησε ο Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος κατακεραύνωσε την εκπομπή της Αννίτας Πάνια.

σπυρος μπιμπίλας

Σπύρος Μπιμπίλας: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φτάσουμε να μιλάμε για βιασμούς, εξευτελισμό και απειλές»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή Ευτυχείτε και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καταγγελίες που έχουν γίνει στον χώρο του θεάτρου, ξεκαθαρίζοντας πως δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να φανταστεί πως τα πράγματα θα φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ τόνισε πως οι καταγγελίες που φτάνουν στο σωματείο είναι πάρα πολλές, ενώ την ίδια στιγμή, έχουν αυξηθεί και τα μέλη, ειδικά από τη μέρα που έγινε η "επίθεση" στον Σπύρο Μπιμπίλα από τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον συνήγορό του.

«Τις πρώτες μέρες δεχόμουν απίστευτες πιέσεις από παντού. Τώρα αντιμετωπίζω πιο ψύχραιμα την κατάσταση. Τα πράγματα πάνε προς τη δικαιοσύνη και επομένως εμείς πρέπει να σιωπούμε όταν μιλάει η δικαιοσύνη. Το Πειθαρχικό του ΣΕΗ συνεχίζει το έργο του και οι πόρτες του σωματείου είναι ανοιχτές για όλους.

Μετά την επίθεση που δέχθηκε το σωματείο από την υπερασπιστική γραμμή του κυρίου Λιγνάδη αυξήθηκαν πολύ τα μέλη του σωματείου. Τελευταία προσθήκη ήταν η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Λόγω της εχεμύθειας που έχουμε, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όποιος θέλει να καταγγείλει με σοβαρότητα, μπορεί να έρθει είτε σε εμάς είτε να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη.

Έρχονται διάφορες καταγγελίες στο ΣΕΗ, ανάμεσα σε αυτές και κάποιες καταγγελίες που απλώς θα συζητηθούν στο πειθαρχικό αλλά δεν είναι τόσο σοβαρές. Ούτε εγώ δεν ξέρω το περιεχόμενο των φακέλων. Το πειθαρχικό συμβούλιο είναι το αρμόδιο, το οποίο έχει απόλυτη εχεμύθεια», είπε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Έχω σοκαριστεί, γιατί μπορεί να γνωρίζαμε για κάποιες περίεργες συμπεριφορές ανθρώπων, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φτάσουμε να μιλάμε για βιασμούς, εξευτελισμό και απειλές ανθρώπων».