Θλίψη - Πέθανε ο art director Δημήτρης Φωτόπουλος

Θρήνος στον δημοσιογραφικό κόσμο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θλίψη - Πέθανε ο art director Δημήτρης Φωτόπουλος

Θλίψη προκαλεί η είδηση του ξαφνικού θανάτου του art director της «Εφημερίδας των Συντακτών», Δημήτρη Φωτόπουλου. Ο ίδιος εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου το απόγευμα της Δευτέρας, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, λίγες ώρες αργότερα.

Ήταν από τους κορυφαίους Art Director στην Ελλάδα με πολλά χιλιόμετρα στο ενεργητικό του στις εφημερίδες Ελεύθερος Τύπος, Νέα Σελίδα και από το περσινό καλοκαίρι στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Στην «Εφ.Συν.» πήγε τον περασμένο Ιούνιο και ανέλαβε τον ανασχεδιασμό της εφημερίδας, καθώς και την επιμέλεια βιβλίων - προσφορών που συνόδευαν τη σαββατιάτικη έκδοση. Πιο πρόσφατες δουλειές του, τα βιβλία-αφιερώματα στον Άλκη Αλκαίο και στον Δημήτρη Χορν.

Πέθανε ο art director Δημήτρης Φωτόπουλος

Όπως αναφέρει και η «Εφ.Συν». ο Δημήτρης Φωτόπουλος «εκτός από άψογος επαγγελματίας ήταν και ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένα υπέροχο παιδί, γεγονός που κάνει την απώλειά του ακόμα πιο επώδυνη». Όσοι τον γνώριζαν, μιλούσαν για τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του, το πάθος του και την παρρησία του.

Ενώ, θλίψη προκάλεσε και η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου, Βασίλη Κουλούρη.

Πώς προκαλείται το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου

Η παρουσία στένωσης στον εσωτερικό αυλό των αρτηριών της καρδιάς, έχει ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της ομαλής ροής του αίματος εντός των αγγείων, οπότε και κατά τη διάρκεια της άσκησης, όπου το μυοκάρδιο απαιτεί προσφορά μεγάλης ποσότητας αίματος, εμφανίζονται συμπτώματα με την μορφή πόνου στο στήθος, η γνωστή σε όλους μας «στηθάγχη».

Όλοι οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της ζωής τους θα εμφανίσουν κάποιας μορφής στένωση στα στεφανιαία αγγεία, η οποία οφείλεται στην εναπόθεση πλακών που ονομάζονται αθηρωματικές πλάκες. Στους περισσότερους, όμως, οι πλάκες αυτές παραμένουν σταθερές για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς συνέπειες.

Είναι όμως δυνατόν, κάποια στιγμή, μία ή περισσότερες από αυτές τις πλάκες να συμπεριφερθούν με ασταθή τρόπο, κάτι που συνήθως οφείλεται είτε σε ρήξη, είτε σε διάβρωση της εσωτερικής επιφάνειάς τους.

Σ’ αυτή την περίπτωση, δημιουργείται απότομα ένα πήγμα αίματος, θρόμβος, το οποίο μπορεί είτε να στενέψει, είτε να αποφράξει πλήρως τον αυλό της αρτηρίας. Αυτό έχει ως συνέπεια την πλήρη διακοπή της αιμάτωσης ενός τμήματος του μυοκαρδίου, το οποίο οδηγεί πολύ γρήγορα στη νέκρωσή του. Αυτό είναι το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.