Ζαχαρίας Ρόχας: «Εκδότρια μου ζήτησε να στήσουμε αυτοκτονία για να γίνω εξώφυλλο στο περιοδικό της»

«Μαθήτριά μου στη σχολή έλεγε ότι έχει παιδί μαζί μου»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ζαχαρίας Ρόχας: «Εκδότρια μου ζήτησε να στήσουμε αυτοκτονία για να γίνω εξώφυλλο στο περιοδικό της»

Ο ηθοποιός Ζαχαρίας Ρόχας, υπεύθυνος των Εθνικών Θεάτρων Βορείου Ελλάδας και πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ, που έχει μιλήσει για τις καταγγελίες που έχουν γίνει, παραχώρησε συνέντευξη στην ΟΝ Τime και την Σάσα Σταμάτη. Μεταξύ άλλων λοιπόν, αναφέρθηκε στις άσχημες συμπεριφορές που έχει ζήσει 43 χρόνια στο χώρο του θεάτρου.

«Είμαι στο χώρο 43 χρόνια και είναι φυσικό να έχω υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές, αντισυναδελφικές συμπεριφορές, φλερτ υπέρ των ορίων. Μεγάλος παραγωγός πήγε να μου φάει 300 ένσημα και τον πήγα στο σωματείο και από εκεί που ήμουν «σπουδαίος ηθοποιός» έγινα «εκβιαστής και αλήτης» επειδή ζητούσα τα αυτονόητα και κατέληξα την ίδια μέρα στο νοσοκομείο με πίεση που έχω ακόμα.

Τελικά, μεσολάβησε η δικηγόρος του σωματείου και πήρα αυτό που έπρεπε να πάρω. Τα χρωστούμενα. Όσο ήμουν μικρός, έκανα το «χαζό», εκείνο που έσωσε ήταν το χιούμορ», εξομολογήθηκε αρχικά.

Ζαχαρίας Ρόχας περιστατικό με εκδότρια

«Μου έχει συμβεί μαθήτριά μου στη σχολή να λέει ότι έχει παιδί μαζί μου, μια άλλη ερχόταν μεθυσμένη έξω από το σπίτι μου και μου χτυπούσε τα κουδούνια. Μια άλλη είχε κάνει facebook με το όνομά μου και υποδυόταν ότι ήμουν εγώ. Τελικά, αυτή η γυναίκα έγινε συνάδελφος. Γνωστή εκδότρια μου είχε πει στην αρχή της καριέρας μου «θες να γίνεις εξώφυλλο; Να στήσουμε μια αυτοκτονία ερωτικού περιεχομένου και να σε κάνω εξώφυλλο στο περιοδικό μου;». Της είπα ευχαριστώ δεν ενδιαφέρομαι», αποκάλυψε.

Ακολουθείστε την Ελένη Ζουγανέλη στο Instagram

Ποιος είναι ο Ζαχαρίας Ρόχας - Λίγα λόγια για την ζωή και την καριέρα του

Ο Ζαχαρίας Ρόχας είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Στο θέατρο έχει λάβει μέρος σε δεκάδες επιτυχημένες παραστάσεις από το 1984 έως και σήμερα.

Ζαχαρίας Ρόχας συνέντευξη Σάσα Σταμάτη

Από το 1997 έως το 2000 δίδαξε υποκριτική στο Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «Αερόπλοιο». Το 2001 δίδαξε σε σειρά σεμιναρίων με θέμα την Αρχαία Τραγωδία, Το 2005 δίδαξε στην Ακαδημία Τέχνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ «Διεύθυνση Ηθοποιών» στο τμήμα σκηνοθετών και έδωσε σειρά μαθημάτων στο Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου Αγίας Παρασκευής με θέμα: «Προσέγγιση στο Αρχαίο Δράμα». Το 2006 έως το 2008 δίδαξε στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ και από το 2007 έως το 2010 δίδαξε στην Δραματική Σχολή Ίασμος, Υποκριτική.

Έχει σκηνοθετήσει πολλά έργα, ενώ, έχει κάνει επιτυχίακαι στον κινηματογράφο.