Αθηναΐς Νέγκα: «Η σεξουαλική παρενόχληση στη δημοσιογραφία δε θα αποκαλυφθεί ποτέ»

«Τα ίδια τα Μέσα θα έπρεπε να μιλήσουν»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Αθηναΐς Νέγκα: «Η σεξουαλική παρενόχληση στη δημοσιογραφία δε θα αποκαλυφθεί ποτέ»

Στην εκπομπή Πάμε Δανάη βρέθηκε καλεσμένη η Αθηναΐς Νέγκα, όπου μίλησε για την περίοδο της καραντίνας αλλά και το ελληνικό κίνημα #MeToo.

Για το κίνημα #MeToo είπε πως δεν ξέρει αν θα υπάρξει συνέχεια, ενώ υποστήριξε πως υπάρχει και εργασιακό #MeToo στην Ελλάδα.

Για το χώρο της δημοσιογραφίας είπε πως υπάρχει σεξουαλική παρενόχληση, η οποία όμως δε θα αποκαλυφθεί ποτέ, «γιατί τα ίδια τα Μέσα θα έπρεπε να μιλήσουν για σεξουαλική παρενόχληση που συμβαίνει μέσα σε αυτά».

Αναφέρθηκε και στις αμβλώσεις υποστηρίζοντας πως «είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της γυναίκας, αλλά με στενοχωρεί που είναι τόσες πολλές στην Ελλάδα». Δείτε ωστόσο πως είναι η δημοσιογράφος χωρίς μακιγιάζ.

Λίγα λόγια για την Αθηναϊς Νέγκα

Η Αθηναϊς γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου 1974. Τότε...στην μακρινή δεκαετία των 70s η Αθηναϊς μεγάλωσε με Mάγια Mέλλισα, εκπαιδευτική τηλεόραση που έπαιζε ντοκυμαντέρ για το χάλυβα, Waltons, Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι, Πλοίο της Αγάπης, Μεθοριακό Σταθμό και βεβαίως δελτίο ειδήσεων της ΥΕΝΕΔ...

Νόμιζε οτι θα γίνει μια μεγάλη και τρανή πολιτική επιστήμονας αλλά η αφύπνηση των ΜΜΕ στη Χώρα με το διπλό ουράνιο τόξο συνέπεσε με την σημαντική ανάγκη της Αθηναϊδος για χρήματα που να πληρώνουν νοίκι , φώς και καμία φορά τηλέφωνο..

Αθηναΐς Νέγκα για σεξουαλική παρενόχληση

Από τότε πέρασε χιλιάδες ώρες σε κανάλια, εφημερίδες, περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς..

Ενώ οι εργοδότες της νόμιζαν πως δούλευε έκανε τα τηλεφωνήματά της, την κοινωνική της ζωή και έγραφε τις Μικρές Ηλεκτροπληξίες, το πράσινο βιβλίο της που κυκλοφορεί σημειώνοντας επιτυχία σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα και όπου υπάρχει ελληνισμός. Της αρέσουν οι πεώνιες, τα πάρτι που ο καθένας φέρνει το φαγητό του ή τη σαλάτα του και τα αφρόλουτρα...

H ραδιοφωνική παραγωγός Αθηναίς Νέγκα είναι κόρη του ηθοποιού Χρήστου Νέγκα