Νεκτάριος Σκαμνάκης: «Με έχουν εκθέσει καλεσμένοι που ήρθαν με ύφος 1000 καρδιναλίων, τύπου είμαι ο Ρουβάς»

«Η μητέρα μου, μου είπε ότι αν γίνω ηθοποιός θα με αποκληρώσει»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Νεκτάριος Σκαμνάκης: «Με έχουν εκθέσει καλεσμένοι που ήρθαν με ύφος 1000 καρδιναλίων, τύπου είμαι ο Ρουβάς»

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Νεκτάριος Σκαμνάκης βρέθηκε καλεσμένος στο The 2night Show και μέσα σε όλα μίλησε για τις δυσκολίες των επαγγελμάτων της νυχτερινής ζωής.

Ο Mister PR των νυχτερινών μαγαζιών αναφέρθηκε επίσης στην εμπειρία του στις δημόσιες σχέσεις, στον μεγάλο βαθμό που έχει εκτεθεί από καλεσμένους με απαιτήσεις και στην απόρριψη που έχει δεχθεί από πρόσωπα της ελληνικής σόου μπιζ.

Νεκτάριος Σκαμνάκης για τις δυσκολίες του επαγγέλματος του

Ο Νεκτάριος είπε χαρακτηριστικά: “Ξεκίνησα σαν δημοσιογράφος και εκεί σε γνώρισα το 2003. Ξεκίνησα να δουλεύω στα reality. Kάποια στιγμή το βαρέθηκα και μετά ξεκίνησα τις δημόσιες σχέσεις. Ήμουν ψώνιο από μικρός. Η μητέρα μου, μου είπε ότι αν γίνω ηθοποιός θα με αποκληρώσει. Νιώθω χαρούμενος που έρχονται οι άνθρωποι που καλώ στα μαγαζιά. Είναι επιβράβευση για μένα. Εγώ δεν το ήξερα καν. Είπα να το δοκιμάσω.

Έχω αρνηθεί να κάνω δημόσιες σχέσεις σε μαγαζιά που δεν μου αρέσουν. Πάω σαν πελάτης για να τους τεστάρω. Παλιά έχω εκτεθεί σε καλεσμένους και ήταν από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής μου. Έπαθα εγκεφαλικό όταν οι καλεσμένοι περίμεναν μια ώρα για ένα τραπέζι.

Με έχουν εκθέσει και καλεσμένοι που ήρθαν με ύφος χιλίων καρδιναλίων, τύπου είμαι ο Ρουβάς και η Βίσση…Οι celebrities είναι άνθρωποι με τις χαρές τις λύπες και τις ανασφάλειές τους. Υπάρχουν άνθρωποι που χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο και προσπαθούν να το βροντοφωνάξουν ότι είναι κάτι. Αυτοί που είναι κάτι δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι.

Οι δημόσιες σχέσεις δεν είναι δουλειά είναι ανθρώπινες σχέσεις. Πρέπει να προσαρμόζεσαι. Όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Και θέλουν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. Έχουν έρθει και πολιτικοί. Δεν δυσανασχετούν. Ίσως οι πιο νέοι να δυσανασχετούν. Τα πρώτα χρόνια δεν έβγαινα φωτογραφίες με κανένα επώνυμο, για να μην νομίζουν ότι το έκανα για να φτιαχτώ.

Για τη δουλειά του που έχει σταματήσει λόγο πανδημίας: Ένα χρόνο δεν κάνω τίποτα. Κοιτάω το ταβάνι. Είναι τραγικό γιατί δυο τρεις κλάδοι έχουν χτυπηθεί πολύ. Και κάνω καμιά βόλτα με το αυτοκίνητο γιατί δεν γυμνάζομαι. Δεν τρώω για να κρατιέμαι στα κιλά μου. Είχα φτάσει 120 κιλά. Ήμουν παχύσαρκος. Έχασα πολλά κιλά, προσέχοντας" κατέληξε ο Νεκτάριος Σκαμνάκης. Στο μεταξύ, χθες καλεσμένος στο The2night show ήταν και ο Ησαίας Ματιάμπα!

Λίγα λόγια για τον Νεκτάριο Σκαμνάκη

Σπούδασε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε μερικές από τις μεγαλύτερες παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης και σε ηλικία 25 ετών αποφάσισε να ακολουθήσει την κλίση του και να εργαστεί στο κομμάτι των δημοσίων σχέσεων. Τον Νεκτάριο Σκαμνάκη τον χαρακτηρίζουν δύο λέξεις: «ευγένεια και αλήθεια».

Σου λέει αυτό που σκέφτεται και πιστεύει, χωρίς να σε προσβάλλει, αντιλαμβανόμενος πως έτσι χτίζονται οι ουσιαστικές σχέσεις.

«Ήμουν ένας πολύ καλός μαθητής. Στα 17 μου ο πατέρας μου έπαθε καρκίνο και αναγκάστηκα να δουλέψω ως μπάρμαν, σερβιτόρος, δημόσιες σχέσεις… Έκανα ό,τι μπορούσα για να συνεισφέρω οικονομικά στην οικογένεια. Ήταν τεράστια σφαλιάρα για εμένα, γιατί πριν ήμασταν πολύ καλά οικονομικά. Βλέπεις, ήμουν ένα παιδί που δεν είχε μάθει ούτε να σηκώνει το ποτήρι για να το πάει από εδώ εκεί και ξαφνικά καλούνταν να βγάλει τα προς το ζην»