Δημήτρης Άνθης: «Θεωρούσαν τον αδερφό μου νεκρό ή ότι αυτοκτόνησε»

Σοκάρει με τις λεπτομέρειες της εξαφάνισης του! «Στο κινητό του μπήκε αμέσως φραγή»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Δημήτρης Άνθης: «Θεωρούσαν τον αδερφό μου νεκρό ή ότι αυτοκτόνησε»

Ο Δημήτρης Άνθης, βρέθηκε στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα και μίλησε για την εξαφάνιση του αδελφού του, Στάθη δίνοντας νέα στοιχεία για την υπόθεση στη δημοσιότητα.

Ο 33χρονος τελευταία φορά εθεάθη στις 8 Μαρτίου στις 5 το πρωί στο ξενοδοχείο Burgh Island Hotel στο Bigbury-on-Sea και φορούσε ένα κίτρινο φούτερ, τζιν και ανοιχτόχρωμα παπούτσια.

Οι αποκαλύψεις του Δημήτρη Άνθη για την εξαφάνιση του αδερφού του

Αγνοείται ο αδερφός του Δημήτρη Ανθή

«Τελικά μόνο για καλό βγήκα. Αν υπήρξε μια φορά κινητοποίηση για μένα, για τον Στάθη ακόμα περισσότερο. Αυτό που έχω μάθει, είναι ότι είπε και ο αδερφός μου στην κ. Νικολούλη. Είχε φύγει για διήμερο, την Παρασκευή στις 5 Μαρτίου, εγώ είχα μιλήσει μαζί του την Πέμπτη 4 Μάρτη, μου είχε πει ότι είναι στρεσαρισμένος με την καραντίνα. Του είχα πει να ηρεμήσει, ότι όλοι είμαστε στην ίδια κατάσταση και να το γυρίσει τούμπα και να το διασκεδάσει. Είχε πάει στο Κλίμουθ, σε έναν φίλο του που είχε γνωρίσει πρόσφατα από το σέρφινγκ.

Δεν περνούσε καλά, τώρα μάθαμε ότι, επειδή οι συνάδελφοι του ήταν οι περισσότεροι Άγγλοι, δεχόταν ρατσισμό. Είχαν βάλει κρυφή κάμερα στην κουζίνα του χωρίς να του το πουν. Ο αδελφός μου είχε αποκαλύψει στην ψυχολόγο του ότι είχε έρθει αντιμέτωπος με ρατσιστικές επιθέσεις.

Η πρώτη εκδοχή είναι ότι μπήκε στο δωμάτιο και ξάπλωσε και στη συνέχεια σηκώθηκε, πήρε το κινητό του και τα τσιγάρα του και έφυγε από το παράθυρο. Με την πίεση των αστυνομικών ξεκίνησαν οι έρευνες, έκαναν άρση απορρήτου, γιατί είχε αφήσει τον υπολογιστή του, τον οποίο μας έλεγαν ότι δεν ήταν στο δωμάτιο, αλλά μετά βρέθηκε στο δωμάτιο. Την πρώτη μέρα τον θεωρούσαν νεκρό, ή ότι αυτοκτόνησε ή ότι πέρασε απέναντι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Άνθης.

«Οι φυσικές έρευνες έχουν σταματήσει»

Ο Δημήτρης Άνθης μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης στην εκπομπή Live News και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις πληροφορίες που έχει μέχρι στιγμής για τον αδερφό του, ενώ ξεκαθάρισε πως η αστυνομία του ζήτησε να μην πάει στην Αγγλία καθώς δεν υπάρχει λόγος.

«Ο αδελφός μου εξαφανίστηκε ξημερώματα Δευτέρας 8 Μαρτίου για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους. Αυτό ψάχνουμε να βρούμε με την αστυνομία. Μας είπαν από την Αγγλία ότι δεν υπάρχει λόγος να πάμε να βοηθήσουμε γιατί οι φυσικές έρευνες έχουν σταματήσει. Τώρα έχει αρχίσει η έρευνα στο να βρουν στοιχεία, για ποιο λόγο χάθηκε, τι τον ενοχλούσε, τι ήταν αυτό ας πούμε που τον έκανε να εξαφανιστεί.

Το νησί είναι μικρό και το έχουν ψάξει πιθαμή προς πιθαμή, με ελικόπτερα, σκυλιά βατραχανθρώπους και άλλα μέσα. Είχα μιλήσει μαζί του δυο μέρες πριν εξαφανιστεί και ήταν καλά. Δεν έχουμε κάποια νεότερα», είπε ο Δημήτρης Άνθης.