Έλενα Ράντου για σεξουαλικές παρενοχλήσεις: «Όταν κλείδωσαν πόρτες πίσω μου, έχωσα χαστούκια»

«Όποτε δεχόμουν... πίεση, έδερνα!»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Έλενα Ράντου για σεξουαλικές παρενοχλήσεις: «Όταν κλείδωσαν πόρτες πίσω μου, έχωσα χαστούκια»

Η Ελένη Ράντου, με αφορμή την τηλεοπτική της επιστροφή στη νέα σειρά της ΕΡΤ, Ζακέτα να Πάρεις, παραχώρησε συνέντευξη στην Real News και στον Βασίλη Μπουζιώτη, μιλώντας μεταξύ άλλων για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας, τόσο σωματικής όσο και ψυχολογικής.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στις δικές της εμπειρίες στα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση και στα... χαστούκια που έδινε.

«Δεν ήξερα τίποτα. Ήμουν κλεισμένη στο θέατρό μου, το “Διάνα”, στήνοντας δικές μου δουλειές και ήμουν με έναν τρόπο αποκομμένη από όσα γίνονταν. Στο ορκίζομαι δεν ήξερα το παραμικρό από τα τέρατα που βγήκαν στη δημοσιότητα.

Ήξερα πως κάποιοι είναι δύσκολοι ή απότομοι ή απαιτητικοί, αλλά ποτέ δεν άκουσα κάτι τέτοιο. Ήμουν στην κοσμάρα μου και έπαθα σοκ με όσα βγήκαν με τόση πολύ γενναιότητα από αυτά τα κορίτσια και τα αγόρια του χώρου. Αλήθεια έμεινα άφωνη! Δεν είχα πάρει χαμπάρι για όλα αυτά και λυπάμαι για λογαριασμό μου. Θα έπρεπε να έχω πιο ανοιχτές “κεραίες”», απάντησε στο ερώτημα αν γνώριζε κάτι από αυτά που έχουν αποκαλυφθεί.

Η απάντηση της Ράντου στο αν έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση η βία

Έλενα Ράντου για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

«Όποτε δεχόμουν… πίεση, έδερνα! Στα πρώτα μου βήματα που κλείδωσαν πόρτες πίσω μου, με σεξουαλική διάθεση, έχωσα χαστούκια πολλά»

Όσο για το "μέτριο ηθοποιό" του Λιγνάδη στον Μπιμπίλα είπε «Καθόλου μέτριος δεν είναι ο Σπύρος. Ποιος μπορεί να πει ποιος είναι μέτριος; Και ξέρεις και κάτι άλλο; Με αυτό που έγινε κατέρρευσε κι όλο αυτό το “εγώ ασχολούμαι με τα σπουδαία, τα μεγάλα κείμενα κι αυτό σημαίνει ότι είμαι και πνευματικός άνθρωπος!”.

Δεν σημαίνει τίποτα! Για να γίνεις πνευματικός άνθρωπος, πρέπει να είσαι άνθρωπος και όχι κτήνος. Τι φτηνό επιχείρημα που ήταν αυτό! Επιχείρημα ενός ανθρώπου που είναι πολύ απελπισμένος. Το να βγαίνεις δημόσια και να αξιολογείς τον άλλο είναι ό,τι πιο ρατσιστικό υπάρχει. Δεν θα έλεγα ποτέ στη ζωή μου κάποιον μέτριο»

«Είμαστε δίπλα στις γυναίκες και στους άντρες που θέλουν να μιλήσουν»

Μέσα από μiα ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Ελένη Ράντου θέλησε να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που έκαναν τις δικές τους καταγγελίες, τονίζοντας πως κανείς δεν πρέπει να φοβάται να πει τι έχει βιώσει.

Η αγαπημένη ηθοποιός συγκίνησε με τα λόγια της και εξήγησε πως κανένας δεν θα έπρεπε να ανέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές στον χώρο του θεάματος.

«Είμαστε δίπλα στις γυναίκες και στους άντρες που θέλουν να μιλήσουν. Είμαστε εδώ με σεβασμό και αλληλεγγύη, με εσάς που ανεχτήκατε τέτοιες συμπεριφορές και υποφέρατε τόσο καιρό στη σιωπή. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με όλα αυτά και να δημιουργήσουμε την κοινωνία που χρόνια τώρα οραματιζόμαστε. Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, σεβασμού και παιδείας. Μη φοβάστε! Είμαστε όλοι μαζί!!».

Ελένη Ράντου καταγγελίες