Ράνια Τζίμα: «Aν ένας άνθρωπος σου φερθεί χυδαία, αυτό δεν θα συμβεί γιατί εσύ δείχνεις σέξι»

«Δεν θα επέτρεπα σε κανέναν να μου συμπεριφερθεί με «ιδιαίτερο» τρόπο επειδή είμαι γυναίκα»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ράνια Τζίμα: «Aν ένας άνθρωπος σου φερθεί χυδαία, αυτό δεν θα συμβεί γιατί εσύ δείχνεις σέξι»

Η Ράνια Τζίμα παραχώρησε συνέντευξη στο Marie Claire και την δημοσιογράφο Άρτεμη Θύμιου. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις καταγγελίες περί κακοποιήσεις σεξουαλικής, λεκτικής και σωματικής φύσεως.

«Δεν αισθάνθηκα ποτέ την ανάγκη να λειτουργήσω με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι οι άνδρες συνάδελφοι μου στην παρουσίαση των ειδήσεων. Δεν αντιλαμβάνομαι καν τον προβληματισμό που σχετίζεται με το φύλο. Αποδίδω σεβασμό στους συνομιλητές μου και θεωρώ τον ανελαστικά δεδομένο είτε αφορά σε άνδρες συνομιλητές είτε σε γυναίκες. Είναι σαφές ότι με τον τρόπο μου δεν θα επέτρεπα σε κανέναν να μου συμπεριφερθεί με «ιδιαίτερο» τρόπο επειδή είμαι γυναίκα.

Βεβαίως και με ενδιαφέρει να αισθάνομαι καλά με την εικόνα μου και άνετα μέσα στον ρόλο μου. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να κρύψω τη θηλυκότητα μου, δεν θεωρώ ότι τα 12ποντα τακούνια υπονομεύουν την αξιοπιστία μου, ούτε ότι μια στενή φούστα με καθιστά λιγότερο σοβαρή, αυτά είναι ξεπερασμένες αντιλήψεις. Δεν είναι όμως το πεδίο στο οποίο επενδύω», ανέφερε αρχικά η Ράνια Τζίμα η οποία συγκλόνισε με την αποκάλυψη της για το διαζύγιο.

Στην ερώτηση αν ποτέ είχε άγχος ότι πρέπει να δείχνετε λιγότερο σέξι για να σας πάρουν στα σοβαρά, απάντησε: «Όταν ήμουν στο ξεκίνημα της δουλειάς μου και δουλεύοντας κυρίως με άνδρες, πράγματι είχα αισθανθεί ότι πρέπει να κρύψω αυτή την πλευρά μου. Αυτό το έχω αφήσει πια πίσω μου. Ξέρω καλά μέσα μου ότι αν ένας άνθρωπος σου φερθεί χυδαία, αυτό δεν θα συμβεί γιατί εσύ δείχνεις περισσότερο σέξι απ’ ό,τι πρέπει, αλλά επειδή ο άνθρωπος αυτός είναι χυδαίος».

Ράνια Τζίμα για τις καταγγελίες

Λίγα λόγια για την Ράνια Τζίμα

Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία από την ΕΡΤ3. Συνέχισε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ όπου ανέλαβε το ελεύθερο ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη σχετικά με τα εργασιακά θέματα. Από το 2008 παρουσίαζε μαζί με τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου την ταξιδιωτική εκπομπή "Γυρίσματα". Όταν ολοκληρώθηκε η εκπομπή, μετακινήθηκε στον ενημερωτικό τομέα του σταθμού, αναλαμβάνοντας το ρεπορτάζ του Υπουργείου Εργασίας.

Στα τέλη του 2011 ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel όπου τοποθετήθηκε στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Ανάπτυξης για να προαχθεί λίγο αργότερα σε πολιτική συντάκτρια. Από τον Ιούλιο του 2012 ανέλαβε τη θέση της οικονομικής συντάκτριας του σταθμού.

Μετά το κλείσιμο του Mega, από το Σεπτέμβριο του 2017 μέχρι και τον Ιούλιο 2019, παρουσίαζε μαζί με τον Σπύρο Λάμπρου στον Alpha TV την ενημερωτική εκπομπή "Alpha Ρεπορτάζ".Tον Φεβρουάριο του 2020, όταν επαναλειτούργησε το Mega, ανέλαβε την παρουσίαση του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του σταθμού και τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκίνησε να παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.