Δάκρυσε ο Τάσος Χαλκιάς: «Δεν την τίμησα όσο της έπρεπε»

Τα συγκινητικά λόγια για το θάνατο της μητέρας του και τα νεαρά του χρόνια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Δάκρυσε ο Τάσος Χαλκιάς: «Δεν την τίμησα όσο της έπρεπε»

Καλεσμένος στο Dot ο Τάσος Χαλκιάς αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στα παιδικά του χρόνια και στην αγαπημένη του μητέρα η οποία έχει φύγει από τη ζωή.

«Η μάνα μου μόλις έμαθε πως θα ασχοληθώ με το θέατρο ενθουσιάστηκε. Θα μπορούσε να είναι μια πολύ σπουδαία πριμαντόνα αλλά δεν έγινε ποτέ γιατί οι εποχές που ήταν να γίνουν αυτά τα πράγματα δεν ήταν εύκολες για τις οικογένειες. Έτσι είχε ένα απωθημένο στην καλλιτεχνία με την καλή έννοια», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ έχει αναφερθεί και στην υπόθεση Λιγνάδη.

«Με αγκάλιασε αμέσως και μου έκανε δώρο και μια ασημένια καδένα δώρο την οποία την έχω. Τίμησε από την πρώτη στιγμή την επιλογή μου και ήταν κοντά μου ανά πάσα ώρα και στιγμή. Δεν έχασε ποτέ της παράσταση, ακόμα και γενική δοκιμή» πρόσθεσε ο ταλαντούχος ηθοποιός ενώ δε δίστασε να δακρύσει.

Επίσης, μίλησε και για τον Πέτρο Φιλιππίδη , «Ο Πέτρος πρέπει να αγωνιστεί για να αποδείξει ότι δεν είναι αυτό που του λένε. Επικοινώνησα με τον Πέτρο όταν μου έγινε η πρόταση, μετά τις καταγγελίες. Δεν είμαστε με τον Πέτρο άγνωστοι. Πήρε ο ένας την ευχή του άλλου. Ακούγονται πράγματα. Είναι ικανά για να καταγγελθούν; Άλλο άκουσα κάτι, άλλο ήμουν μπροστά. Είμαι ο πρώτος που το λέει ότι επικοινώνησα μαζί του. Πάρα πολλοί έχουν επικοινωνήσει μαζί του, αλλά δεν το λένε».

Λίγα λόγια για τον Τάσο Χαλκιά και τη ζωή του

εννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1974 με άριστα. Δάσκαλοί του ο Άγγελος Τερζάκης, ο Γιάννης Σιδέρης, η Μαρία Χορς, η Μαίρη Αρώνη, η Κατερίνα και η Ελένη Χατζηαργύρη.

Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1970 ενώ από το 1978 έως το 1990 είναι μέλος του Εθνικού Θεάτρου. Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, κινηματογραφικές ταινίες καθώς και θεατρικές παραστάσεις. Είναι ιδρυτής της Ανώτερης Σχολής Υποκριτικής "Πρώτη Πράξη".

Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο και με μια πλειάδα Ελλήνων ηθοποιών, με τους οποίους ανέβασε παραστάσεις στην Επίδαυρο αλλά και πραγματοποίησε περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα.