Εξαφάνιση Στάθη Άνθη: «Μας είχε πει ότι δεν περνάει καλά»

«Μας είχε περιγράψει και ένα περιστατικό αλλά...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Εξαφάνιση Στάθη Άνθη: «Μας είχε πει ότι δεν περνάει καλά»

Ο αδερφός του Στάθη Άνθη, Γιώργος που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου μίλησε στην εκπομπή T-Live και μεταξύ άλλων έθεσε κάποιους προβληματισμούς σχετικά με τις συνθήκες της εξαφάνισης.

«Όσον αφορά την εξαφάνιση του αδερφού μου δεν έχουμε μάθει κάτι αλλά τα νέα, σχετικά με τις έρευνες ναι αλλάζουν. Μαθαίνουμε ας πούμε ότι και χθες η αστυνομία πήγε στο σημείο για να ξαναψάξει… Η αστυνομία πηγαίνει συχνά στο ξενοδοχείο και ρωτάει, αυτό έχω καταλάβει.

Να διευκρινίσω κάτι σχετικά με το ραντεβού του Στάθη, αυτό δεν ισχύει, ο Στάθης μόλις εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, δεν είπε σε κανέναν ότι έχει ραντεβού. Πήγε να ξεκουραστεί μετά από ένα διήμερο weekend. Όταν πας να ξαπλώσεις μετά από ένα διήμερο δε σηκώνεσαι μετά από ένα μισάωρο να κάνεις τσιγάρο, είσαι χορτάτος από τσιγάρα, από φαγητά, απ’ όλα.

Σχετικά με το πάρτι, κατά τα λεγόμενα της συγκατοίκου του, δεν έγινε εκεί στο stuff έγινε στην κουζίνα που είναι πιο πέρα. Ίσως όμως κάποιοι να είχαν ξεμείνει στον διάδρομο τέσσερις ώρες μετά.

Αγνοείται ο αδερφός του Δημήτρη Ανθή

Έτσι ο αστυνόμος κάνει μια εικασία ότι ο Στάθης ενδεχομένως να ήθελε να αποφύγει κάποιους που είδε διερχόμενος στον διάδρομο. Μπήκε στο υπνοδωμάτιο, άνοιξε το παράθυρο και βγήκε. Η ερώτηση η βασική όμως είναι γιατί να κλείσεις το κινητό του;

Ποιος άνθρωπος σήμερα κλείνει το κινητό του ενώ υπάρχει αθόρυβη λειτουργία; Και γιατί ένας άνθρωπος που γυρνάει από διήμερο, να σηκωθεί ενώ έχει ξαπλώσει – εγώ τον ξέρω τον αδερφό μου, ξάπλωνε και κοιμόταν – να σηκωθεί να πάει να κάτσει στα βράχια και να πάρει και το μπουφάν μαζί; Γιατί; Δεν ισχύει το ραντεβού.

Υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας σε αυτά που είπε ο άλλος μου αδελφός για τη συμπεριφορά των συναδέλφων του. Ωστόσο, δεν έχουμε σαν οικογένεια κάποια άλλη ένδειξη. Μας είχε πει ότι δεν περνάει καλά, μας είχε περιγράψει και ένα περιστατικό αλλά είχε αντιδράσει και το είχε πει είχε γίνει και meeting. Είχε περάσει», αποκάλυψε.

«Θεωρούσαν τον Στάθη Άνθη νεκρό ή ότι αυτοκτόνησε»

Ο Δημήτρης Άνθης, βρέθηκε στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα και μίλησε για την εξαφάνιση του αδελφού του, Στάθη δίνοντας νέα στοιχεία για την υπόθεση στη δημοσιότητα.

Ο 33χρονος τελευταία φορά εθεάθη στις 8 Μαρτίου στις 5 το πρωί στο ξενοδοχείο Burgh Island Hotel στο Bigbury-on-Sea και φορούσε ένα κίτρινο φούτερ, τζιν και ανοιχτόχρωμα παπούτσια.

«Τελικά μόνο για καλό βγήκα. Αν υπήρξε μια φορά κινητοποίηση για μένα, για τον Στάθη ακόμα περισσότερο. Αυτό που έχω μάθει, είναι ότι είπε και ο αδερφός μου στην κ. Νικολούλη. Είχε φύγει για διήμερο, την Παρασκευή στις 5 Μαρτίου, εγώ είχα μιλήσει μαζί του την Πέμπτη 4 Μάρτη, μου είχε πει ότι είναι στρεσαρισμένος με την καραντίνα. Του είχα πει να ηρεμήσει, ότι όλοι είμαστε στην ίδια κατάσταση και να το γυρίσει τούμπα και να το διασκεδάσει. Είχε πάει στο Κλίμουθ, σε έναν φίλο του που είχε γνωρίσει πρόσφατα από το σέρφινγκ.

Δεν περνούσε καλά, τώρα μάθαμε ότι, επειδή οι συνάδελφοι του ήταν οι περισσότεροι Άγγλοι, δεχόταν ρατσισμό. Είχαν βάλει κρυφή κάμερα στην κουζίνα του χωρίς να του το πουν. Ο αδελφός μου είχε αποκαλύψει στην ψυχολόγο του ότι είχε έρθει αντιμέτωπος με ρατσιστικές επιθέσεις.

Η πρώτη εκδοχή είναι ότι μπήκε στο δωμάτιο και ξάπλωσε και στη συνέχεια σηκώθηκε, πήρε το κινητό του και τα τσιγάρα του και έφυγε από το παράθυρο. Με την πίεση των αστυνομικών ξεκίνησαν οι έρευνες, έκαναν άρση απορρήτου, γιατί είχε αφήσει τον υπολογιστή του, τον οποίο μας έλεγαν ότι δεν ήταν στο δωμάτιο, αλλά μετά βρέθηκε στο δωμάτιο. Την πρώτη μέρα τον θεωρούσαν νεκρό, ή ότι αυτοκτόνησε ή ότι πέρασε απέναντι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Άνθης.