Πρίγκιπας Κάρολος - Καμίλα: Αυτό είναι το μενού που θα φάνε στο προεδρικό μέγαρο την 25η Μαρτίου

Το υπογράφει ο Λευτέρης Λαζάρου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πρίγκιπας Κάρολος - Καμίλα: Αυτό είναι το μενού που θα φάνε στο προεδρικό μέγαρο την 25η Μαρτίου

Η Ελλάδα γιορτάζει τα 200 χρόνια επανάστασης την Πέμπτη 25 Μαρτίου και μέσα στους καλεσμένους είναι ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα, οι οποίοι πριν λίγο καιρό γιόρτασαν την 15η επέτειο τους.

Ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει ακόμη τον Ρώσο πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την σύζυγό του, καθώς και την Γαλλίδα υπουργό Άμυνα.

Οι προσκεκλημένοι του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βρεθούν στο προεδρικό μέγαρο αμέσως μετά την στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα προκειμένου να απολαύσουν ένα γεύμα που τους παραθέσει η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το μενού θα είναι με γεύσεις της θάλασσας λόγω της Σαρακοστής το οποίο θα υπογράφει ο Λευτέρης Λαζάρου.

Το γεύμα που θα γευτούν ο Πρίγκιπας Κάρολος με την Καμίλα

  • Πρώτο πιάτο θα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.
  • Η σούπα, θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.
  • Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.
  • Στην συνέχεια οι καλεσμένοι θα γευτούν φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.
  • Το επιδόρπιο με προϊόντα της ελληνικής γής αφού θα έχει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης.
  • Τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα.
  • Το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών ένα δυσεύρετο κρασί καθώς προέρχεται από την ποικιλία «Φωκιανό».

Πρίγκιπας Κάρολος - Καμίλα μενού που θα φάνε στο προεδρικό μέγαρο την 25η Μαρτίου

25η Μαρτίου: Το πρόγραμμα των αφίξεων και των εκδηλώσεων

11:00: Τελετή επίδοσης παρασήμου Αρχαιολόγου – Ιστορικού, Διευθυντή Μουσείου Λούβρου, Jean-Luc Martinez στο Προεδρικό Μέγαρο

11.45: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

12:30 Κατ’ ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κ. Παύλου Κοτσώνη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την κυρία Άντρη Αναστασιάδη

14.00: Άφιξη του Πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

14.30: Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Mikhail Mishustin στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

17.35: Άφιξη του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τιμητικό άγημα, υποδοχή από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

18.15: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη θα υποδεχθούν τους προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τον Πρωθυπουργό, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

19.05: Άφιξη της Υπουργού Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Φλορένς Παρλί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

20:30 Επίσημο Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο. Προσφώνηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αντιφωνήσεις των προσκεκλημένων.