Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ηλίας Μαμαλάκης: Τοποθετήθηκε στην κόντρα Μπαρμπαρίγου - Πετρετζίκη

Ποιον από τους δύο υποστήριξε;

Ηλίας Μαμαλάκης: Τοποθετήθηκε στην κόντρα Μπαρμπαρίγου - Πετρετζίκη
News 24.03.2021 12:04
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ο Ηλίας Μαμαλάκης θέλησε να τοποθετηθεί στην μαγειρική κόντρα που ξέσπασε πριν μερικές μέρες ανάμεσα στον Άκη Πετρετζίκη και την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έγινε έξαλλη με τον Άκη, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια αντέγραψε την συνταγή της για την γαλατόπιτα Μάνης και η ίδια έσπευσε να το γνωστοποιήσει.

Ο καταξιωμένος μάγειρας με αφορμή λοιπόν την κόντρα αυτή, έγραψε σε σχόλιο του: «Οι συνταγές δεν έχουν ιδιοκτήτη. Ούτε πατεντάρουνται. Από την στιγμή που δημοσιοποιείς την συνταγή ανήκει σ όλους.

Άλλωστε καμία μα καμία συνταγή δεν σε κάνει πλούσιο. Ούτε σου δίνει παράσημο τιμής. Και αν ποτέ στην ζωή του φτιάξεις κάτι εξαιρετικό. Κρατά την συνταγή κρυφή. Όπως το ραβανί Βέροιας. Την σάλτσα cafe de Paris κτλ».

Ηλίας Μαμαλάκης τοποθετήθηκε στην κόντρα Μπαρμπαρίγου - Πετρετζίκη

Η ανάρτηση της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

«Γαλατόπιτα Μάνης. Όταν την βάφτισα έτσι πριν μερικά χρόνια δεν γνώριζα ότι θα έκανε τοοοοοόσο μεγάλη επιτυχία!!!! Την αγάπησαν πολλοί γιατί είναι μοναδική συνταγή που δημιούργησα με βάση ένα γλυκό που έφτιαχνα στο εστιατόριο μου papadakisrestaurant για πολλά χρόνια. Έχει σαν βάση το μιλφέιγ του εστιατορίου μου. Χαίρομαι να σας εμπνέω και να μοιράζομαι μαζί σας συνταγές μοναδικές που δημιούργησα με αγάπη και ενέπνευσα πολλούς να αντιγράψουν μαζί με τα υλικά και το πρωτότυπο όνομα που της έδωσα εγώ το 2012.

Ε τώρα αν βγάλεις το αμύγδαλο και βάλεις το καρύδι ή βάλεις διαφορετικά φύλλα ή έστω ένα άλλο ταψί κάνεις σίγουρα μια νέα δική σου συνταγή. ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΝΟΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ, το όνομα και η διαφορετική τεχνική, είναι αυτό που την ξεχωρίζει. Και σίγουρα στην Μάνη δεν φτιάχνουν έτσι με αυτή την τεχνική την γαλατόπιτα!!! Τα παιδιά μου τα ξέρω ένα ένα γιατί τα γέννησα εγώ. Να την φτιάξετε είναι μοναδική ε όχι και τόσο μοναδική αφού κοπιαρίστηκε από πολλούς. Η παραδοσιακή Μανιάτικη γαλατόπιτα γίνεται χωρίς φύλλο. Μια κρέμα βελούδο που ψήνεται!!! Η δική μου γαλατόπιτα όμως είναι διαφορετική έχει καραμελωμένα φύλλα με ξηρούς καρπούς και εγώ την ονόμασα γαλατόπιτα Μάνης. Κι έτσι αυτός πήρε την συνταγή μου και την είπε ακριβώς με το ίδιο όνομα».

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου κλεμμένη συνταγή Άκης Πετρετζίκης

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ξέσπασε ο Ηλίας Μαμαλάκης - «Όσες πόρτες και αν κτυπήσουμε κανείς...»

Ξεκινά πόλεμος για Μαμαλάκη - Βανδή: "Κάνει οδοιπορικό, δεν είδα μαγειρική!"

Share