Ανίτα Μπράντ: «Συγκινούμαι βαθύτατα καταπίνοντας τα δάκρυα μου»

Το μήνυμα της με αφορμή την σημερινή ημέρα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ανίτα Μπράντ: «Συγκινούμαι βαθύτατα καταπίνοντας τα δάκρυα μου»

Η Ανίτα Μπραντ δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες σήμερα, 25η Μαρτίου, όπου γιορτάζουμε την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάστασης.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης με την Ελληνίδα σοπράνο Αναστασία Ζαννή να ψέλνει τον εθνικό ύμνο, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία ήταν φανερά συγκινημένη.

Πολλοί φυσικά ήταν αυτοί που δημοσίευσαν με αφορμή την σημερινή ημέρα αρκετές φωτογραφία. Ανάμεσα τους και η Ανίτα Μπαντ, η οποία αρκετά συγκινημένη, ανέβασε φωτογραφίες από το μεγάλη παρέλαση στο κέντρο.

Η ίδια έγραψε στην λεζάντα: «Όσες φορές και να δω την παρέλαση πάντα θα μου προκαλεί τα ίδια αισθήματα. ????????
Από την πρώτη φορά που το είδα συγκινούμαι βαθύτατα καταπίνοντας τα δάκρυα μου όχι μόνο βλέποντας την περηφάνια στα πρόσωπα τον ανθρώπων που είναι Έλληνες/Ελληνίδες αλλά επειδή σκέπτομαι την ιστορία και το πόσες ζωές έχουν χαθεί για να πατάμε ελεύθερα σε αυτό το έδαφος σήμερα ???????????? Αν και δεν έχω γεννηθεί στην Ελλάδα είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε αυτή τη χώρα και είναι ένα τεράστιο κομμάτι της καρδιάς μου???????? Αχ Ελλάδα Σ αγαπώ ????????».

Ανίτα Μπράντ φωτογραφία από την παρέλαση

25η Μαρτίου: Δάκρυσε ο πρίγκιπας Κάρολος στην κατάθεση στεφάνων

Σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας διεξήχθη η διαδικασία της κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ο πρίγκιπας Κάρολος τίμησε τη χώρα μας με την παρουσία του, σε αυτή την ιδιαίτερου συμβολισμού ημέρα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καμίλα.

Μάλιστα, αφού κατέθεσε το στεφάνι εκ μέρους της χώρας του, της Μεγάλης Βρετανίας, ήταν έκδηλη η συγκίνησή του και δάκρυσε.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας του πρίγκιπα Καρόλου και σύζυγος της Ελισάβετ, Φίλιππος γεννήθηκε στην Κέρκυρα, ενώ η μητέρα του ήταν ελληνικής καταγωγής.

Λίγο αργότερα και αφού οι επίσημοι είχαν λάβει τις θέσεις τους στο Σύνταγμα για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, η σύζυγος του πρίγκιπα, Καμίλα, χρησιμοποίησε την κουβέρτα που υπήρχε στη θέση της και σκέπασε τα πόδια της, μιας και η σημερινή θερμοκρασία κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Δείτε και βίντεο από την έπαρση της Ελληνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης