Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μήνυμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

«Θα ήθελα να μεταφέρω τις καλύτερες ευχές μου στον λαό της Ελλάδας»

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μήνυμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
News 26.03.2021 13:42
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Με αφορμή την επίσκεψη του Καρόλου και της Καμίλα για τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η Βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter ένα μήνυμα για τον ελληνικό λαό.

Η βασιλική οικογένεια μέσα από αυτή την επίσημη τοποθέτηση της Βασίλισσας απευθύνθηκε στην ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και έκανε λόγο για ενίσχυση στις σχέσεις της Μεγάλης Βρετανίας με την χώρα μας.

Το μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ για την Ελληνική Επανάσταση

«Με τη σημαντική ευκαιρία της 200ης επετείου από την έναρξη του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας, θα ήθελα να μεταφέρω τα συγχαρητήριά σας στην Εξοχότητά σας, μαζί με τις καλύτερες ευχές μου στον λαό της Ελλάδας. Μετά από μια δύσκολη χρονιά, είμαι βέβαιος ότι οι διακοσαετές εορτασμοί θα φέρουν την υπόσχεση για καλύτερες εποχές, ενισχύοντας παράλληλα τη ζεστασιά των σχέσεων μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και των λαών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Βασίλισσα Ελισάβετ Ελληνική Επανάσταση

Ο συγκινητικός λόγος του Κάρολου για την Ελλάδα

Συγκινητικός ήταν ο λόγος από τον Πρίγκιπα Κάρολο, στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, με τον ίδιο να μιλά και στα ελληνικά και να λέει «ζήτω η Ελλάς».

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι η πατρίδα των προγόνων του. «Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για τη σύζυγό μου και μένα το γεγονός ότι επιστρέφουμε στην Ελλάδα, που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.

Κάρολος Καμίλα Αθήνα

Άλλωστε, η Ελλάδα είναι η πατρίδα του παππού μου και ο τόπος γέννησης του πατέρα μου, πριν από σχεδόν εκατό χρόνια, στην εκατονταετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης. Αργότερα, στην Αθήνα, η αγαπητή γιαγιά μου, πριγκίπισσα Αλίκη, κατά τη διάρκεια των σκοτεινών χρόνων της ναζιστικής κατοχής, έσωσε μια οικογένεια Εβραίων – μια πράξη για την οποία της απονεμήθηκε ο τίτλος «Δικαία των Εθνών» από το Ισραήλ» τόνισε.

Επεσήμανε επίσης ότι όπως και το 1821, «η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στους φίλους της στο Ηνωμένο Βασίλειο» προσθέτοντας ότι «οι δεσμοί μεταξύ μας είναι ισχυροί και ζωτικοί και κάνουν τεράστια διαφορά στην κοινή μας ευημερία και ασφάλεια. Όπως ακριβώς οι ιστορίες μας είναι στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους, έτσι είναι και το μέλλον μας».

Για να κλείσει λέγοντας: «Με αυτό το πνεύμα, αύριο, οι Βρετανοί φίλοι σας θα σταθούμε δίπλα σας για άλλη μια φορά και θα αισθανθούμε μεγάλη υπερηφάνεια με την αφυπνιστική προτροπή του Διονύσιου Σολωμού: Χαίρε, ω χαίρε, ελευθεριά! Ζήτω η Ελλάς!»

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Απέκτησε το 10ο δισέγγονο της - Γέννησε η Zara Tindall

25η Μαρτίου: Το σαρδάμ του Πρίγκιπα Κάρολου που σχολιάστηκε

Share