Ριφιφί στο Ψυχικό: Όλα όσα δήλωσαν η μητέρα και πεθερά του 58χρονου - «Είναι όλα ψέματα»

«Μια χαρά παλικάρι είναι, τίμιο, καλό και εργατικό...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ριφιφί στο Ψυχικό: Όλα όσα δήλωσαν η μητέρα και πεθερά του 58χρονου - «Είναι όλα ψέματα»

Το μεσημέρι της Δευτέρας, στην εκπομπή T-live, μίλησαν η πεθερά αλλά και η μητέρα του 58χρονου κατηγορούμενου στο ριφιφί στο Ψυχικό, ο οποίος ορίστηκε προφυλακιστέος πριν μερικά 24ωρα.

Η μητέρα της γνωστής αισθητικού υποστήριξε: «Τι να σας πω; Δεν ξέρω τίποτα. Δεν έχω ιδέα. Γνωρίστηκαν με την κόρη μου όταν εκείνη ήταν ακόμα παιδί. Όταν γνωρίστηκαν, εκείνος έβαφε αυτοκίνητα, φανοποιός ήταν. Με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο και με ρώτησε εάν άκουσα από τα κανάλια τι γίνεται. Έχω μείνει άφωνη. Τι να πει το κορίτσι μου;

Έχω μείνει άφωνη. Σκέφτομαι και τη μάνα του την καημένη. Ξαφνικά το έμαθε το κορίτσι μου. Όπως μου είπε η κόρη μου, πήγε να πάρει γιαούρτια και δε ξαναγύρισε. Το έμαθε, όταν το βράδυ πήγε στο μαγαζί η αστυνομία».

Η μητέρα του 58χρονου κατηγορούμενου από την πλευρά της είπε: «Είναι όλα ψέματα, αυτά τα πράγματα δεν τα κάνει το παιδί μου. Αυτός φοβάται να τα κάνει αυτά τα πράγματα. Το ξέρω το παιδί μου, δε μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν τον είχαν συλλάβει ποτέ, ποτέ! Τίποτα δεν του έχουν κάνει, αυτό έγινε τώρα.

Ποτέ δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, ποιος τα λέει αυτά; Ψέματα τα λένε όλα. Τίποτα τέτοιο δεν έχει γίνει. Μια χαρά παλικάρι είναι, τίμιο, καλό και εργατικό. Δεν κάνει τέτοια πράγματα το δικό μου το παιδί. Δεν το λέω επειδή είναι παιδί μου αλλά επειδή το ξέρω. Πρώτα, πρώτα αυτός ο άνθρωπος φοβάται να κάνει τέτοια πράγματα».

Ριφιφί στο Ψυχικό όσα δήλωσαν η μητέρα και πεθερά

Τι υποστήριξε ο 58χρονος στην απολογία του

Αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει έρθει σε άμεση επαφή με το εσωτερικό της θυρίδας στο Ψυχικό όπου εντοπίστηκε γενετικό του υλικό ο 58χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος μετά την απολογία του προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο κατηγορούμενος στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα φέρεται να επέμεινε πως το μόνο στοιχείο στο οποίο στηρίχτηκε το εις βάρος του κατηγορητήριο είναι η ταυτοποίηση βιολογικού του υλικού σε μεικτό δείγμα ενός πλαστικού κουτιού «που -θεωρητικά- βρέθηκε χωρίς όμως να κατασχεθεί σε τραπεζική θυρίδα», ενώ στο ίδιο υποκατάστημα η οικογένειά του διατηρεί επίσης μία τραπεζική θυρίδα, στην οποία έχει νόμιμη πρόσβαση.

«Σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχω έρθει σε άμεση επαφή με το εσωτερικό της θυρίδας με αριθμό (…). Μόνη εύλογη εξήγηση της ανεύρεσης του βιολογικού υλικού στο συγκεκριμένο σημείο, και μάλιστα αναμεμιγμένο με βιολογικό υλικό τουλάχιστον άλλων δύο ατόμων, είναι διά τρίτου προσώπου μεταφορά αυτού από το σημείο όπου πρωτογενώς εναποτέθηκε από εμένα», υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, εξηγώντας τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει μεταφορά γενετικού υλικού.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να επέμεινε ότι το μεικτό δείγμα DNA δεν εναποτέθηκε πρωτογενώς από εκείνον, αλλά μεταφέρθηκε διά τρίτου προσώπου: «Είναι αυτονόητο ότι στο χώρο του θησαυροφυλακίου ερχόμαστε άπαντες σε άμεση σωματική επαφή με κοινές επιφάνειες, όπως η πόρτα εισόδου του θησαυροφυλακίου, τα κοινόχρηστα καθίσματα και το κοινό στο τραπέζι όπου εναποτίθενται τα κουτιά και το περιεχόμενο των θυρίδων.

Ειδικά, δε, η επίμαχη θυρίδα βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο τραπέζι και τα καθίσματα όπου κάθονται οι μισθωτές. Πρέπει να αναφερθεί ότι σε περιβάλλον προστατευμένο από καιρικές συνθήκες, υγρασία κ.λπ., όπως ακριβώς ο κλειστός χώρος του θησαυροφυλακίου, το βιολογικό υλικό διατηρείται αναλλοίωτο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και για χρόνια», φέρεται να υποστήριξε ο κατηγορούμενος, τονίζοντας ότι για το ζήτημα αυτό έχει απευθυνθεί σε τεχνικό σύμβουλο-γενετιστή, ο οποίος θα προβεί σε έλεγχο και ανάλυση της κατάστασης.

Σύλληψη 58χρονου τι υποστήριξε ο ίδιος στην απολογία του

Κατά τον κατηγορούμενο η μισθώτρια της συγκεκριμένη θυρίδας, βιολογικό υλικό της οποίας εμπεριέχεται στο μίγμα που βρέθηκε από τους αστυνομικούς, είναι αυτή που κατά πάσα πιθανότητα μετέφερε ακουσίως το βιολογικό υλικό από κάποια «κοινή» επιφάνεια επαφής, όπως για παράδειγμα το τραπέζι, στο σημείο που τελικά βρέθηκε το μείγμα DNA και όπου εκείνος δεν είχε πρόσβαση και επαφή. Μάλιστα, κατά τον κατηγορούμενο, ο ισχυρισμός του επιβεβαιώνεται «από την ύπαρξη γενετικού υλικού τρίτου προσώπου, που επιβεβαιώνει περαιτέρω ότι το ανευρεθέν μείγμα προέρχεται εκ μεταφοράς και δεν προήλθε εκ πρωτογενούς επαφής».

Σύμφωνα, με όσα φέρεται να ισχυρίστηκε, «το δείγμα συνελέγη από εσωτερικό σημείο ενός πλαστικού κουτιού, με το οποίο σπάνια θα έρθει σε επαφή κάποιος κατά τη χρήση του κουτιού ή κατά τη μεταφορά του εντός και εκτός της τραπεζικής θυρίδας, καθώς πρόκειται για «τυφλό», δυσπρόσιτο, μη λειτουργικό (εσωτερική ακμή).

Ακριβώς επειδή πρόκειται για το συγκεκριμένο δυσπρόσιτο σημείο, εκμηδενίζονται οι πιθανότητες να έχουν έρθει σε άμεση πρωτογενή επαφή τρία διαφορετικά πρόσωπα σε τρεις διαφορετικούς χρόνους», φέρεται να είπε στον ανακριτή, συμπληρώνοντας: «Εξάλλου στις χειρολαβές το επίμαχο κουτιού, ήτοι στο μοναδικό σημείο με το οποίο έρχεται κάποιος αναγκαστικά σε άμεση επαφή προκειμένου να το εξάγει και να το εισάγει στην θυρίδα, βρέθηκε μείγμα βιολογικού υλικού της μισθώτριας και τρίτου ταυτοποιεί του προσώπου, αλλά όχι δικό μου».

Κατά τον κατηγορούμενο, ο παραπάνω συλλογισμός οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ιδιοκτήτρια της θυρίδας μετάφερε το βιολογικό υλικό των άλλων δυο ατόμων, ενώ χαρακτηρίζει «αξιοσημείωτο γεγονός» τη μη ύπαρξη βιολογικού του υλικού σε καμία από τις άλλες τρεις παραβιασμένες θυρίδες.

Ο 58χρονος στάθηκε και στον τρόπο με τον οποίο φέρεται να έχουν παραβιαστεί οι θυρίδες, με «ενισχυμένο κατσαβίδι με επανειλημμένες κρούσεις και ταυτόχρονη χρήση εργαλείου τύπου σφυριού». Φέρεται να υποστήριξε ότι: «είναι προφανώς αδύνατον οι αναφερόμενες ενέργειες του δράστη για την παραβίαση των θυρίδων, να έλαβαν χώρα εντός του ωραρίου λειτουργίας της τράπεζας, και να μην έγιναν αντιληπτές από το προσωπικό της. Τα παραπάνω οδηγούν σε εντελώς διαφορετικά συμπεράσματα σε σύγκριση με αυτά που έχουν αποτυπωθεί στην δικογραφία, τα οποία πρέπει να διερευνηθούν».

Ο ίδιος φέρεται να επισημαίνει ότι το επίμαχο κουτί στο οποίο βρέθηκε το γενετικό του υλικό, δεν περιλαμβάνεται στα πειστήρια της δικογραφίας, «με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η αποτελεσματική άσκηση των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων».