Σταμάτης Σπανουδάκης: «Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να πάω κοντά στον Χριστό»

«Δεν βιάζομαι όμως!»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σταμάτης Σπανουδάκης: «Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να πάω κοντά στον Χριστό»

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης ήταν καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σύζυγο του και στην πίστη του στο Θεό.

Επίσης, μίλησε και για την περίοδο που ήταν εξαρτημένος από τις ουσίες και έφτασε μέχρι την αυτοκτονία με τη σύζυγό του.

«Ήταν η μαυρίλα που έφερναν τα ναρκωτικά. Μέχρι που κάποιος μας μίλησε για τον Χριστό. Εγώ ήμουν προς τον Βουδισμό. Εγώ γέλασα. Όταν έφτασα στη μαυρίλα μίλησα στον Χριστό και είπα “αν υπάρχει εμφανίσου τώρα και θα σε ακολουθήσω”». Όπως εξήγησε πρώτα η σύζυγός του ήταν εκείνη που στράφηκε στον Χριστιανισμό.

Για τον συνθέτη μίλησε και ο Λευτέρης Πανταζής που δήλωσε θαυμαστής του. «Είχα την ευλογία να ζήσω μια συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής μαζί με την κόρη μου που μου αφιέρωσε ένα τραγούδι. Έπαθα σοκ που δεν περίμενα να φερθεί έτσι. Ο κόσμος χειροκρότησε τον Λευτέρη που πήγε να δει τον φίλο του. Νομίζω είναι αδικημένος. Δεν του έχουν δώσει την αξία και τη θέση που του πρέπει. Η Ελλάδα δεν αγαπάει τα παιδιά της».

Με συγκινητικά λόγια στη συνέχεια μίλησε και για τη σύζυγό του. «Δεν υπάρχω χωρίς την Ντόρη. Η προσευχή μου είναι να πάρει εμένα πρώτα ο Θεός, για να έχω κάποιον να με φροντίσει. Τσαντίζεται λίγο η Ντόρη. Είναι ο πρώτος άνθρωπος που με πίστεψε. Η χαρά της είναι να δουλεύω. Μόλις καταλάβει ότι δουλεύω κλείνει τα πάντα».

Μάλιστα, ο συνθέτης περιέγραψε το θαύμα που έγινε στην Κέρκυρα όταν πήγε σε καροτσάκι και την ημέρα της συναυλίας ήταν όρθιος, κάτι που απέδωσε στη χάρη του Αγίου Σπυρίδωνα.

«Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να είμαι κοντά στον Χριστό. Σου χαρίζω τις καριέρες, τις μουσικές, πάρτα, να τα πει άλλος. Να μου μείνει αυτό, να ξέρω ότι θα πάω κοντά του. Δεν βιάζομαι όμως!». Ενώ, αναφέρθηκε και στους ομοφυλόφιλους.

Αυτό είναι το βιογραφικό του σπουδαίου συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη

  • Ο Σταμάτης Σπανουδάκης γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1948 στη Νέα Ιωνία
  • Ανήκει στο Ζώδιο του Τοξότη
  • Ήταν από εύπορη οικογένεια και ο πατέρας του ήταν πολιτικός μηχανικός
  • Με τη σύζυγο και σύντροφο της ζωής του μέχρι σήμερα, τη Ντόρη γνωρίστηκαν στο σχολείο
  • Στα 17 του έφυγε από το σπίτι, ζούσε παίζοντας μπάσο και πλήκτρα σε νυχτερινά κέντρα και έμενε σε σπίτια φίλων του. Εκεί γνώρισε αρκετούς μουσικούς ανάμεσά τους ο Λουκάς Σιδεράς, ντράμερ του συγκροτήματος Aphrodite ‘s Child, με τον οποίο πήγαν μαζί στο Παρίσι. Εκεί έφτιαξαν ένα συγκρότημα με το όνομα Eros

Σταμάτης Σπανουδάκης Ενώπιος Ενωπίω βιογραφικό

  • Έχει συνεργαστεί με επιτυχημένους Έλληνες τραγουδιστές (Ντέμης Ρούσσος, Ελένη Βιτάλη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Λευτέρης Ζέρβας, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Πάριος, Βασίλης Σαλέας, Γιάννης Κούτρας, Μιχάλης Δημητριάδης, Ηλέκτρα, Πέτρος Γαϊτάνος, Ιροντίνα, Άνεμος)
  • Έχει επίσης συνθέσει μουσική για πολλές επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ιταλία, καθώς και μουσική για το θέατρο και την τηλεόραση, με την πρώτη κινηματογραφική συνεργασία του το 1974
  • Διαθέτει δικό του στούντιο, όπου ηχογραφεί τη μουσική του, όντας όχι μόνο συνθέτης αλλά και στιχουργός, ενορχηστρωτής, παραγωγός, εκτελεστής, αλλά και ηχολήπτης
  • Έχει τη δική του ιστοσελίδα www.stamatisspanoudakis.com
  • Έχει δικό του κανάλι στο Youtube