Ριφιφί στο Ψυχικό: Νέα στοιχεία βγήκαν στο φως - Καταθέσεις που «καίνε» τον 58χρονο

Φωτογραφία – ντοκουμέντο μέσα από το χώρο του θησαυροφυλακίου

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ριφιφί στο Ψυχικό: Νέα στοιχεία βγήκαν στο φως - Καταθέσεις που «καίνε» τον 58χρονο

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για το ριφιφί στο ψυχικό, με την θυρίδα του 58χρονου θεατρικού παραγωγού να βρίσκεται δίπλα με τις τέσσερις θυρίδες που διαρρήχθηκαν.

Ο 58χρονος επιχειρηματίας βρίσκεται πλέον προφυλακισμένος για την υπόθεση και αποκαλύπτονται σημαντικές μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι τον γνώριζαν και κλήθηκαν να καταθέσουν. Όπως η γνωστή σκηνογράφος και ενδυματολόγος, με την οποία γνωρίστηκαν όταν εκείνος της ζήτησε να αναλάβει το έργο που θα ανέβαζε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες, φέρεται να ανέφερε:

«Όταν τον γνώρισα, μου παρουσιάστηκε ως ένα άτομο το οποίο έχει πολλά χρήματα ως θεατρικός παραγωγός και ότι έχει ακίνητη περιουσία και σκάφη. Μετά το τέλος της περιοδείας, με προσέγγισε, γνωριστήκαμε καλύτερα, βρισκόμασταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και είχαμε πιο άμεση επαφή. Άλλαζε συνεχώς γνώμες και δεν μπορούσα να καταλάβω πότε λέει αλήθεια και πότε ψέματα.»

Η συνέχεια των όσων φέρεται να περιέγραψε στις Αρχές, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς, ισχυρίζεται ότι ο 58χρονος, προσπαθούσε να την πείσει να λάβει στεγαστικό δάνειο, στο όνομά της.

«Μου είπε να ψάξω σπίτι με τιμή αγοράς μέχρι 1 εκατομμύριο, προκειμένου να μείνουμε μαζί. Μετά όμως, μου είπε ότι δεν έχει λεφτά λόγω πανδημίας (…) και μετά από καιρό μου πρότεινε το δάνειο να βγει στο δικό μου όνομα και ότι το σπίτι θα είναι στο όνομά μου και ο ίδιος θα μπει εγγυητής στο δάνειο. Ως εγγύηση θα βάλει οικόπεδα που διαθέτει, κάποιες άλλες φορές μου ανέφερε ότι θα βάλει ως εγγύηση το σπίτι του ή το εξοχικό του.»

Μάλιστα, η 45χρονη σκηνογράφος ισχυρίζεται ότι ο κατηγορούμενος, είχε τοποθετήσει συσκευή παρακολούθησης στο αυτοκίνητό της, για να μπορεί να την παρακολουθεί ηλεκτρονικά.

«Από έλεγχο που έκανα στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο εν διαστάσει σύζυγός μου και το οποίο χρησιμοποιώ εγώ εδώ και τρία χρόνια, βρήκα μία συσκευή εντοπισμού αυτοκινήτου. Η εν λόγω συσκευή εντοπισμού περιέχει κάρτα sim. Ήταν τοποθετημένη εξωτερικά του οχήματος, στον πίσω προφυλακτήρα. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο, μου έλεγε ότι ξέρει και βλέπει ανά πάσα στιγμή σε ποιο μέρος είμαι.»

Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι αναζητούν ένα ακόμα πρόσωπο – μυστήριο στην υπόθεση. Πρόκειται για τον Πρόεδρο της εταιρίας στην οποία φαίνεται ότι ανήκει το κατάστημα της συζύγου του 58χρονου, ένας άνδρας από το Μπαγκλαντές, ο οποίος είναι άφαντος! Ο λογιστής του κατηγορούμενου, ωστόσο, φέρεται να γνωρίζει κάποιες λεπτομέρειες για το πώς ο άνθρωπος αυτός πήρε τα… «ινία» της εταιρίας.

«Το 2019 μεταβίβασαν μία εταιρία σε κάποιον Μπαγκλαντεσιανό, τον οποίο εγώ δεν έχω γνωρίσει ποτέ. Αυτός είχε τεθεί ως πρόεδρος στην εταιρία αυτή και ο κατηγορούμενος είχε τεθεί ως υπεύθυνος. Η γυναίκα του κατηγορούμενου είναι υπάλληλος στην εταιρία αυτή και ο κατηγορούμενος «τρέχει την εταιρία ως υπεύθυνος. Λογιστικά δεν δέχτηκα να καταχωρήσω τίποτα για αυτή την εταιρία από το 2019, καθώς δεν ήθελα τη συνεργασία γιατί δεν γνώριζα αυτόν που έθεσαν ως πρόεδρο.»

Ριφιφί στο Ψυχικό νέα στοιχεία

Ο λογιστής του 58χρονου μάλιστα, φέρεται να επιβεβαιώνει απόλυτα τα λεγόμενα της σκηνογράφου, περί δανείου για την αγορά σπιτιού.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κατηγορούμενος μου είχε αναφέρει ότι επιθυμούσε να πάρει δάνειο στο όνομα άγνωστης προς εμένα, γυναίκας, προκειμένου να αγοράσει ένα ακίνητο. Για αυτό το λόγο εκτύπωσα ένα εκκαθαριστικό στα στοιχεία της γυναίκας αυτής και του το έδωσα, χωρίς να ρωτήσω περαιτέρω λεπτομέρειες. Το μόνο που μου έκανε εντύπωση και του το είπα, είναι ότι το εκκαθαριστικό της κοπέλας είχε πολύ χαμηλά εισοδήματα και ότι δεν θα τους ενέκριναν το δάνειο. Πριν περίπου 15 ημέρες που τον ρώτησα τυχαία, μου είπε ότι το δάνειο απορρίφθηκε.»

Η υπόθεση της διάρρηξης των θυρίδων της τράπεζας στο Χαλάνδρι, λαμβάνει πλέον διεθνή χαρακτήρα, καθώς στο «παιχνίδι» μπαίνουν και κλιμάκια της Ιντερπόλ, προκειμένου να βρεθεί η διαδρομή των κλοπιμαίων.

Ένα νέο σημαντικό μυστήριο ανακύπτει – σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ» Βασίλη Λαμπρόπουλο – στην υπόθεση με το «χρυσό» ριφιφί στις θυρίδες. Ο 58χρονος επιχείρησε να ληστέψει και 5η θυρίδα χωρίς να τα καταφέρει. Το μυστήριο είναι σύνθετο και πολλαπλό.

Αυτή η 5η θυρίδα δεν είναι στη σειρά των άλλων τεσσάρων που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του δράστη. Η οποία δεν είναι στην ακολουθία των τεσσάρων αυτών μεγάλων. Είναι μια πέμπτη θυρίδα που ήταν μικρότερου μεγέθους, σε διαφορετικό σημείο του θησαυροφυλακίου.

Η πέμπτη θυρίδα είναι εδώ μόνη της. Σε ποιον ανήκει αυτή η θυρίδα και τι μπορεί να έκανε το δράστη να φύγει από αυτήν τη σειρά, που είχε ανοίξει τις θυρίδες, και να πάει σε μία άλλη πίσω;

Η πρώτη λοιπόν απορία είναι γιατί να διαρρήξει μια τελείως άσχετη σε άλλο χώρο και πολύ μικρότερη. Το δεύτερο ερώτημα είναι βεβαίως γιατί δεν ολοκλήρωσε την δράση. Και τρίτον η θυρίδα ανήκε σε μία γυναίκα 66 ετών γιατί προφανώς έγινε έρευνα από την ελληνική αστυνομία που απεβίωσε το 2018.

Ο δράστης στόχευε στη συγκεκριμένη γνωρίζοντας από κάπου το περιεχόμενό της; Είχε συνεκτιμήσει ότι η ιδιοκτήτρια της είχε αποβιώσει και δεν θα μπορούσε να διαπιστώσει τη διάρρηξη;

Ζητούμενο ακόμη και για την ελληνική αστυνομία να βρεθεί ποιο το περιεχόμενο αυτού του τραπεζικού συρταριού. Απαιτούνταν ζωή πλέον των κληρονόμων της γυναίκας για να ανοίξει και να βρεθεί για αυτή προκάλεσε το ενδιαφέρον του διαρρήκτη.

Όλα όσα δήλωσαν η μητέρα και πεθερά του 58χρονου - «Είναι όλα ψέματα»

Το μεσημέρι της Δευτέρας, στην εκπομπή T-live, μίλησαν η πεθερά αλλά και η μητέρα του 58χρονου κατηγορούμενου στο ριφιφί στο Ψυχικό.

Η μητέρα της γνωστής αισθητικού υποστήριξε: «Τι να σας πω; Δεν ξέρω τίποτα. Δεν έχω ιδέα. Γνωρίστηκαν με την κόρη μου όταν εκείνη ήταν ακόμα παιδί. Όταν γνωρίστηκαν, εκείνος έβαφε αυτοκίνητα, φανοποιός ήταν. Με πήρε η κόρη μου τηλέφωνο και με ρώτησε εάν άκουσα από τα κανάλια τι γίνεται. Έχω μείνει άφωνη. Τι να πει το κορίτσι μου;

Έχω μείνει άφωνη. Σκέφτομαι και τη μάνα του την καημένη. Ξαφνικά το έμαθε το κορίτσι μου. Όπως μου είπε η κόρη μου, πήγε να πάρει γιαούρτια και δε ξαναγύρισε. Το έμαθε, όταν το βράδυ πήγε στο μαγαζί η αστυνομία».

Η μητέρα του 58χρονου κατηγορούμενου από την πλευρά της είπε: «Είναι όλα ψέματα, αυτά τα πράγματα δεν τα κάνει το παιδί μου. Αυτός φοβάται να τα κάνει αυτά τα πράγματα. Το ξέρω το παιδί μου, δε μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν τον είχαν συλλάβει ποτέ, ποτέ! Τίποτα δεν του έχουν κάνει, αυτό έγινε τώρα.

Ποτέ δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, ποιος τα λέει αυτά; Ψέματα τα λένε όλα. Τίποτα τέτοιο δεν έχει γίνει. Μια χαρά παλικάρι είναι, τίμιο, καλό και εργατικό. Δεν κάνει τέτοια πράγματα το δικό μου το παιδί. Δεν το λέω επειδή είναι παιδί μου αλλά επειδή το ξέρω. Πρώτα, πρώτα αυτός ο άνθρωπος φοβάται να κάνει τέτοια πράγματα».

Ριφιφί στο Ψυχικό όσα δήλωσαν η μητέρα και πεθερά