Δημήτρης Λιγνάδης: Σοκάρει η περιγραφή του τρίτου μηνυτή για τον βιασμό που υπέστη

«Όταν ξύπνησα, βρέθηκα ξαπλωμένος στον καναπέ και γυμνός από τη μέση και κάτω»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δημήτρης Λιγνάδης: Σοκάρει η περιγραφή του τρίτου μηνυτή για τον βιασμό που υπέστη

Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αφορούν την τρίτη μήνυση για βιασμό από τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος αρνήθηκε κάθε σχέση με το συγκεκριμένο συμβάν.

Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός τόνισε στις εξηγήσεις του ότι η μήνυση του τρίτου θύματος είναι προϊόν μυθοπλασίας και δεν έχει υπάρχει κανένας μάρτυρας ή στοιχείο που να την επιβεβαιώνει, ενώ για ακόμα μία φορά εξαπέλυσε βολές σε βάρος του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα.

Ο τρίτος μηνυτής καταγγέλλει τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη για βιασμό του και ενώ ο Δημήτρης Λιγνάδης, όπως υποστηρίζει, του είχε δείξει προηγουμένως πορνογραφικό υλικό στον υπολογιστή του και του είχε προσφέρει αλκοόλ και χασίς. Ο καταγγελλόμενος βιασμός, κατά το μηνυτή, έγινε μέσα στο διαμέρισμα του σκηνοθέτη – περιγράφει μάλιστα και λεπτομέρειες από τη διακόσμηση του σπιτιού – και αφού πλέον ίδιος είχε χάσει τις αισθήσεις του.

«Ξαφνικά ένιωσα το σώμα μου να πυρακτώνεται, το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι μου, θόλωσε η όραση μου και άρχισα να χάνω την αίσθηση του περιβάλλοντος» περιγράφει ο μηνυτής που δεν έχει σχέση με το χώρο του θεάτρου.

«Σωριάστηκα λιπόθυμος στον καναπέ. Όταν ξύπνησα, δεν ξέρω πόση ώρα είχε περάσει, βρέθηκα ξαπλωμένος στον καναπέ και γυμνός από τη μέση και κάτω….Ζαλισμένος όπως ήμουν και χωρίς να έχω επανακτήσει πλήρως τον έλεγχο των αισθήσεων μου, τον ρώτησα «τι έγινε», τι μου έκανες;» κι αυτός με σαρκαστικό ύφος μου απάντησε «έλα τώρα που δε σ’ άρεσε», προσθέτει. «Δεν τον γνωρίζω» απαντά ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Στον αντίποδα, ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης υποστηρίζει πως η τρίτη μήνυση σε βάρος αποτελεί κατασκεύασμα του δικηγόρου του μηνυτή, ότι δεν γνωρίζει τον άνθρωπο που τον καταγγέλλει για βιασμό του και ότι δεν τον έχει επισκεφθεί ποτέ στο διαμέρισμά του. Ζητεί, δε, κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση μαζί του, ώστε να αποδειχθεί, όπως λέει, η αλήθεια των ισχυρισμών του. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μήνυση αυτή θα πρέπει να τεθεί στο αρχείο αβάσιμη και ψευδής. Ωστόσο, τις επόμενες ημέρες βάσει αυτής της μήνυσης η εισαγγελία θα αποφασίσει αν θα διευρύνει ή όχι το ήδη βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Δημήτρης Λιγνάδης σοκάρει η περιγραφή του τρίτου μηνυτή

«Ακολουθούσε μία πανομοιότυπη μέθοδο προσέγγισης για παραπλάνηση και αποπλάνηση»

Ο δικηγόρος των φερόμενων ως θυμάτων στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή T-Live και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μέθοδο που ακολουθούσε ο σκηνοθέτης για να αποπλανεί τα θύματά του.

O Ιωάννης Βλάχος εκπροσωπεί δύο από τους μηνυτές του Δημήτρη Λιγνάδη και στις νέες δηλώσεις του, λίγο καιρό μετά τα ευρήματα της αστυνομίας στο σπίτι του σκηνοθέτη, αναφέρθηκε στις κινήσεις του για να έρθει σε επαφή με τα θύματά του.

Λιγνάδης μηνύσεις

Ο κ. Βλάχος είπε χαρακτηριστικά: «Αποδεικνύεται από αυτό το υλικό που ήρθε δημοσιογραφικά στο φως της δημοσιότητας ότι καρμπόν δεν ήταν οι μηνύσεις, αλλά η μέθοδος προσέγγισης, η οποία σε σειρά πολλών ετών είναι σχεδόν πανομοιότυπη.

Δηλαδή ακολουθείται μία μεθοδολογία, είναι η προσέγγιση, η παραπλάνηση, η αποπλάνηση. Η προσέγγιση, ειδικά στα θύματα, που γινόταν σε δημόσιο χώρο, όπως στις περιπτώσεις που εκπροσωπώ εγώ ο ίδιος ήταν δημόσια, μετά ακολουθούσε η παραπλανητική υπόσχεση και μετά η αποπλάνηση που ήταν η ολοκλήρωση της πρόθεσης. Αποδείχτηκε λοιπόν ότι οι δικαστές γνώριζαν και πολύ ορθώς αποφάσισαν».